Sport

Olimp Focsani a pierdut derby-ul grupei

Dan Chiriac
24 mai 2008 696 vizualizări
Intr-o atmosfera tensionata, in prezenta a peste 500 de spectatori, CS Olimp Focsani a pierdut aseara derby-ul grupei B din cadrul turneului final de baschet. Focsanenii au platit tribut dupa ce au facut un al doilea sfert slab, in care clujenii s-au distantat la 17 puncte.

Sustinuti de o sala in picioare, baschetbalistii focsaneni s-au apropiat incet-incet, diferenta minima fiind de 5 puncte, cu 5 minute inainte de final. CSS Cluj a stiut sa gestioneze avantajul si a invins cu 72- 64. In semifinale, CS Olimp Focsani va intilni pe Phoenix Galati, principala favorita la cistigarea titlului. In cealalta semifinala, CSS Cluj va da piept cu CSS Oradea. Oradenii au ajuns in penultimul act profitind de surprinzatoarea victorie a celor de la CSS Arad in fata echipei CSS 4 Bucuresti, scor 67-63. (Dan CHIRIAC)


Rezultate


Etapa I


Phoenix Galati - CSS Arad 72-27

CSS Cluj- CSS 5 Bucuresti 87-41

CSS Oradea - CSS 4 Bucuresti 76-78

Olimp Focsani - CSS Timisoara 65-51


Etapa a doua:


CSS Oradea - CSS Arad 68 - 42

CSS Timisoara- CSS Cluj 86 - 52

Phoenix Galati - CSS 4 Bucuresti 92 - 50

Olimp Focsani - CSS 5 Bucuresti 67- 36


Etapa a treia:


Phoenix Galati - CSS Oradea 99 - 82

CSS Arad - CSS 4 Bucuresti 67 - 63

CSS Timisoara - CSS 5 Bucuresti 71 - 62

CS Olimp Focsani - CSS Cluj 64- 72


Azi, de la orele 13.00 si 15.00 au loc semifinalele pentru locurile 5 - 8, iar de la orele 16.45 semifinale campionatului national. Miine, de la orele 9.00 se vor juca finalele, incepind cu cea pentru locurile 7 - 8. Finala mica este programata in jurul orelor 12.30, iar cea mare aproximativ la orele 14.00

Juniorii U 14, antrenati de Mihai Petrut, au pierdut si ultimele doua meciuri din grupele turneului final, ce are loc la Timisoara. Dupa 37 - 61 cu CSS Cluj, focsanenii au pierdut cu 35 - 58 in fata celor de la LPS Pitesti si cu 35 - 63 cu CSS Deva. Azi, focsanenii vor juca in semifinalele pentru locurile 5 - 8, cel mai probabil cu BC Tg. Mures. (Dan CHIRIAC)



Rugbystii joaca la mare


Echipa de rugby U 19 de la Liceul cu Program Sportiv Focsani va disputa duminica partida din ultima etapa a Superligii nationale. LPS Focsani va intilni pe LPS Constanta, intr-un meci care nu poate ridica probleme focsanenilor. Constantenii sint pe ultimul loc in clasament si au ca obiectiv doar limitarea proportiilor scorului. La U 18, situatia se schimba, LPS Constanta avind prima sansa. Acolo, gazdele se afla pe primul loc in clasament. (D. C.)



Cupa Scolii "Nicolae Iorga" la sah


Cupa Scolii "Nicolae Iorga" Focsani la sah va incepe luni 26 mai si se va incheia miercuri, la orele 20.00, cu festivitatea de premiere a cistigatorilor. Competitia este organizata de ISJ Vrancea, Primaria Focsani si Scoala "Nicolae Iorga". Sedinta tehnica si inscrierile se vor face pe 26 mai, la orele 17.00, la Scoala "Nicolae Iorga". Participantii vor prezenta la inscriere o copie dupa certificatul de nastere. Competitia va fi organizata pe patru categorii, la sah practic si sah rapid. La competitie sint asteptati copiii din clasele I - VIII. Organizatorii vor oferi premii constind in cupe si diplome, dar si sume de bani cuprinse intre 45 si 20 lei, pentru primii trei clasati. Asistenta tehnica va fi asigurata de Asociatia Judeteana de Sah. Relatii suplimentare se pot obtine la telefonul 0752.387.468. (Dan CHIRIAC)



Mai multa miscare prin "Crosul primaverii"


Elevii care au avut cele mai bune rezultate in cadrul concursului "Crosul primaverii" se vor infrunta astazi, incepind cu orele 8.30, la Cringul Petresti. Faza judeteana a competitiei coordonate de Inspectoratul Scolar ii va reuni pe primii 15 elevi clasati, de la clasele III-IV, V-VIII si IX- XII, din toate colturile judetului, in incercarea de a-i incuraja sa practice sporturi si in timpul liber, nu doar in cadru organizat. "Am demarat aceasta activitate din necesitatea de a se efectua efort fizic, in special pentru populatia scolara la care se observa o stare mai precara de sanatate. Activitatea vizeaza dezvoltarea gustului pentru miscare al elevilor si dezvoltarea capacitatii de practicare a efortului fizic, in mod placut si util", a explicat inspectorul pentru educatie fizica si sport, Vica Minca. Astazi va fi organizat si un concurs de dans modern si de majorete. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.