Sport

CTP-ul, un Cyborg pe terenul de tenis

Cristi Irimia
21 mai 2008 2813 vizualizări
Valorosul jurnalist a vorbit pentru ZdV despre sportul alb, tenismenii vrinceni din categoria sa, alegerile de la FRT, dar si despre penuria de rezultate ale romanilor in turneele puternice

Isi parcheaza masina si se misca agale catre terenurile de tenis unde urmeaza sa joace semifinala turneului focsanean de veterani. Schioapata putin si pare apasat de povara gentii in care a ingramadit mai multe rachete de tenis si echipamentul de joc. Ochelarii si genunchierele, una la locul ei, alta ajunsa in dreptul gleznei, ii dau un aer de Robocop. Este jurnalistul Cristian Tudor Popescu, favorit numarul doi la turneul din Vrancea si numarul 3 in ierarhia nationala la categoria 50 de ani. Dialogul curge firesc, iar CTP-ul se lasa angrenat cu placere in discutie.


Reporter: Parca sinteti un soldat constiincios care urmeaza sa-si inceapa misiunea, un altfel de Robocop.

Cristian Tudor Popescu: Mai degraba Cyborg, cu genunchierele astea. Le port ca am ceva probleme medicale. Deh, la virsta mea, fizicul nu mai este cel din tinerete.

Rep: Si de ce nu renuntati la turneul de dublu, raminind cu cel de simplu, daca micile accidentari va impiedica sa jucati la forma maxima?

CTP: Pai daca ma vait la 52 de ani si renunt sa mai joc si la dublu, ce voi face la 60? Atunci poate ma retrag. Deocamdata vreau sa joc cit mai mult si cit mai bine. Daca voi reusi va fi in regula. Important este ca-mi doresc sa evoluez.

Rep: Multa lume spunea ca nu veti veni la Focsani sa stati trei zile la turneu, in contextul in care desfasurati o activitate jurnalistica importanta la Bucuresti

CTP: Dupa 18 ani de munca in mass-media cred ca e foarte bine ca-mi rezerv un week-end sa joc tenis. A venit timpul sa ma relaxez mai mult in acest mod. In acest timp ii las si pe altii sa se lupte pe baricadele jurnalistice. Nu voi renunta la mass-media, evident, insa imi voi petrece mai mult din timp putin altfel decit o faceam in anii precedenti.

Rep: Ati mai fost la Focsani, in calitate de favorit. Cum este anul acesta?

CTP: Asa cum ne-am obisnuit si in trecut, pot spune ca avem parte de un turneu foarte bun si interesant. Particip cu mare placere la aceasta competitie, una importanta in calendarul tenisului romanesc.

(Urmeaza o scurta pauza in discutia cu CTP. Acesta isi gaseste un loc in tribuna si incepe sa comenteze sfertul de finala dintre Morariu si vrinceanul Lica Pavel)

Rep: Cine credeti ca va cistiga? Morariu sau Pavel?

CTP: Morariu sta mai bine din punct de vedere fizic si tactic. Insa si Lica Pavel este un jucator bun, dar foarte obstructionist. Ce mi-a facut la Cimpina anul trecut... Lua pauza dupa pauza, se facea ca-i este rau. Incerca sa gaseasca motive pentru a ma scoate din joc. M-a enervat putin, dar l-am batut pina la urma. Baiat simpatic, Lica asta, oricum! Morariu se misca bine acum, dar Lica ramine periculos. Daca va cistiga panceanul vostru, trebuie sa-mi impun sa nu raspund la provocari. Altfel, ma enervez teribil. Aaa, uite-l si pe domnul Jelea, acest Johnny Raducanu al Vrancei. Simpatic tipul... Dar sa revin... Pe Morariu cred ca-l pot invinge, pentru ca l-am mai batut si anul trecut. In finala, insa, va fi foarte greu in fata lui Comanescu, de la Cimpina, care e numarul 1 la nivel national la categoria noastra de virsta.

(Pina la urma, Morariu s-a impus, iar CTP l-a invins in semifinala, insa a pierdut finala, asa cum anticipa, in fata lui Comanescu. Pina sa se termine sfertul dintre Morariu si Lica Pavel, CTP a dialogat cu reporterul ZdV pe tema alegerilor de la FRT, dar si a penuriei de tenismeni valorosi romani)

Rep: Ce sanse are Romania, in ceea ce priveste aparitia unor jucatori de top 50 mondial?

CTP: Din punctul meu de vedere, jucatori ca Adrian Voinea pot sa mai apara pe firmamentul sportului alb romanesc. Vom mai avea, insa, de asteptat pina sa asistam la acest lucru. In schimb, un tenisman ca Andrei Pavel va fi extrem de greu de regasit in rindul actualilor juniori. Nastase si Tiriac au fost, intr-un fel, niste accidente, dovada ca Romania nu a mai dat astfel de campioni pina acum.

Rep: Pe cine ati prefera in fruntea Federatiei Romane de Tenis?

CTP: Nu am nici o optiune in ceea ce priveste alegerile din 6 iunie. Nu pledez pentru nici unul din cei patru candidati. Oricine va fi ales, insa, trebuie sa-si faca o strategie eficienta si sa se apuce de treaba serioasa. Tinerii talentati ai Romaniei ar trebui sa se dueleze mai aprig intre ei si sa li se creeze un cadru adecvat pentru a putea creste in valoare. (A consemnat Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.