Sport

Febra turneelor finale

Dan Chiriac
14 mai 2008 608 vizualizări
Rugbyul, baschetul si handbalul vrincean lupta in aceasta luna pentru a aduce medalii nationale Sportul vrincean intra in febra turneelor finale. Luna mai poate aduce bucurii mari pentru sportivi, care au posibilitatea sa obtina medalii nationale la trei discipline sportive, cu sapte echipe diferite

Baschetul, handbalul si rugby-ul au ocazia sa dea o campioana nationala Vrancei in sezonul competitional 2007/2008. De asemenea, aceste echipe pot aduce medalii de argint sau bronz pentru sportul din judet.


La baschet, toate cele trei echipe care au participat in campionat s-au calificat la turneele finale. Echipele U 14, U 16 si U 18 s-au calificat la faza finala si ataca unul din primele locuri. Juniorii U 14, antrenati de Mihai Petrut, vor juca la turneul final ce va avea loc la Timisoara, in perioada 21-25 mai. Echipa U 16, pregatita de Mircea Petrisor, va intilni in perioada 28 mai - 1 iunie celelalte echipe calificate la turneul final de la Pitesti. Turneul final al juniorilor U 18 are loc in perioada 21-25 mai in Sala Polivalenta din Focsani. La turneul final care se va desfasura in perioada 21-25 mai, la Focsani, s-au calificat echipele Phoenix Galati, Olimp Foscani, CSS 4 Bucuresti, CSS 5 Bucuresti, Universitatea Cluj, CSS Oradea, CSS Timisoara si LPS Arad. Cei doi antrenori au preferat sa nu dea declaratii inainte de turneele finale, asteptind mai intiI evolutia baietilor. Echipa U 18 are cele mai mari sanse de a obtine o medalie, mai ales ca joaca pe teren propriu. In grupa, focsanenii vor intilni pe CSS U Cluj, CSS Timisoara si CSS 4 Bucuresti. Cum bucurestenii au fost invinsi de doua ori in turneele semifinale de catre Olimp Focsani si nu pot pune probleme, focsanenii se vor lupta pentru un loc in semifinale cu echipele din Cluj si Timisoara. Celelalte doua echipe, U 14 si U 16, si-au indeplinit obiectivele propuse, dar vor incerca sa dea lovitura si la turneele finale.


Rugby-ul, la nivel inalt


Echipele de rugby U 17 si U 19 ataca o medalie in acest an. Cele mai mari sanse le au rugbystii de la U 17, care evolueaza ca un centru de excelenta. LPS Focsani a invins in sferturile de finala ale campionatului national, cu scorul de 58 "" 3, pe Liceul Traian Vuia Galati si doar o minune ii mai poate impiedica sa se califice la turneul final. Returul are loc miine. Turneul final se desfasoara in perioada 27 mai - 1 iunie pe stadionul "Olimpia" din Bucuresti. "Asa cum se intimpla de ani buni, Focsaniul se va lupta cu trei echipe din Bucuresti pentru o medalie nationala. Noi vom incerca sa reprezentam cu cinste provincia si sa aducem o medalie cit mai stralucitoare la Focsani", a spus antrenorul Viorel Ion. Echipa U 17 are in componenta sportivi veniti din mai multe orase cum ar fi Tecuci, Birlad, Galati, dar si din Soveja. De altfel, la Focsani functioneaza un centru de excelenta la aceasta categorie de virsta. Din lot fac parte sportivi nascuti in anul 1992. Situatia echipei U 19 este putin mai complicata. Focsanenii se afla in prezent pe locul patru in Superliga Nationala si au asigurata prezenta in semifinalele. Pina la final, focsanenii vor mai juca doua partide, pe 18 si 25 mai, la Constanta, cu Cleopatra Mamaia si LPS Constanta. Semifinalele vor aduce fata in fata primele patru clasate, dupa sistemul 1-4, 2-3. Focsanenii vor ocupa, cel mai probabil, locul patru, astfel incit vor juca in deplasare, semifinala, cu echipa care va termina pe primul loc, Metrorex sau Cleopatra Mamaia. Daca vor pierde, focsaneni vor avea ocazia sa aduca bronzul in finala mica. "Dupa cum au jucat baietii in partida cu Aurel Vlaicu, putem spera ca vom invinge orice echipa. Sintem o echipa puternica, care putem sa ne batem cu oricine", a spus Viorel Ion.


Adjudul poate aduce medalii pe semicerc


Adjudul va fi reprezentata Vrancei la turneele finale ale handbalului masculin. Echipa de juniori III a obtinut deja biletele pentru faza finala, care va avea loc in perioada 27 mai - 1 iunie. Locul de disputare nu a fost stabilit inca. Echipa de juniori II mai are un hop de trecut, turneul semifinal care va debuta chiar azi. In Sala Sporturilor din Constanta, CSS Adjud va incerca sa dea lovitura si sa se califice la turneul final. Handbalistii pregatiti de profesorul Emil Dumitru vor trebui sa se situeze pe unul din primele doua locuri, la finalul partidelor cu CSH Pitesti, LPS Suceava, CSS Galati si CSS Constanta, pentru a se califica la turneul final. (Dan CHIRIAC)


CASETA


Programul turneului semifinal juniori II de la Constanta


Etapa I-a 14.05.2008


14:00 CSS Adjud - CSH&V Pitesti

15:15 CSS Galati - CSS Constanta

LPS Suceava - Sta


Etapa a II-a 15.05.2008


12:00 CSH&V Pitesti - CSS Galati

13:15 LPS Suceava - CSS Adjud

CSS Constanta - Sta


Etapa a III-a 16.05.2008


14:00 CSS Galati - LPS Suceava

15:15 CSS Constanta - CSH&V Pitesti

CSS Adjud - Sta


Etapa a IV-a 17.05.2008


14:00 LPS Suceava - CSS Constanta

15:15 CSS Adjud - CSS Galati

CSH&V Pitesti - Sta


Etapa a V-a 18.05.2008


09:00 CSS Constanta - CSS Adjud

10:15 CSH&V Pitesti - LPS Suceava

CSS Galati - Sta


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.