Sport

Baschetul vrincean promite, insa trebuie sustinut

Cristi Irimia
1 mai 2008 3128 vizualizări
Olimp Focsani are o generatie de jucatori foarte buna si spera la medalii in turneele finale ale Campionatului National

Echipa de baschet sub 18 ani a clubului Olimp Focsani va participa in perioada 21 "" 25 mai la turneul final al Campionatului National dupa ce faza semifinala i-a clasat pe locul 2 pe elevii profesorilor Mircea Petrisor si Petrut Mihai. In sala Polivalenta din Focsani, Olimp a cistigat trei partide si a pierdut una singura. Focsanenii au invins echipele CSS Ploiesti, CSS 4 BC "â„¢97 Bucuresti si Phoenix Galati.

La turneul final care se va desfasura la Focsani s-au mai calificat echipele Phoenix Galati, CSS 4 Bucuresti, CSS 5 Bucuresti, Universitatea Cluj, CSS Oradea, CSS Timisoara si LPS Arad. Formatia under 18 are printre sponsori si firma Moripan, patronata de Nicusor Epure. Fiul sau, Alexandru, face parte din echipa de baza, dar si din nationala de juniori mari a Romaniei. "Consider ca oamenii de afaceri ar trebui sa sustina mai mult sportul vrincean si baschetul in special, pentru ca este un sport spectaculos. Se duc bani multi catre alte discipline, insa eu cred ca baschetul a avut si are rezultate foarte bune si ar trebui ajutat mai mult la acest capitol. Mai ales ca Focsaniul ar merita o echipa de seniori valoroasa, iar acest lucru nu se poate realiza fara o sustinere importanta", ne-a declarat Nicusor Epure. In aceasta luna vor mai avea loc turnee finale la under 14, under 16 si under 20. La doua din aceste categorii, CS Olimp Focsani s-a calificat, de asemenea, sperind in obtinerea unor medalii. Astfel, juniorii U 14, antrenati de Petrut Mihai, vor juca la Timisoara, iar echipa U 16, pregatita de Mircea Petrisor, va intilni in perioada 28 mai - 1 iunie echipele calificate la turneul final de la Pitesti. Turneul final la U 20 se va desfasura in sala Giulesti din Bucuresti, insa Focsaniul nu a avut echipa inscrisa la aceasta categorie de virsta. In alta ordine de idei, trei baschetbalisti de la Olimp Focsani au fost selectionati in nationala Romaniei de juniori care joaca mai multe partide de pregatire, in Serbia. Alexandru Epure, Bogdan Tibrina si Madalin Dinca au fost convocati la lotul national U 18, care s-a aflat in cantonament la Timisoara, ulterior sustinind partide amicale cu echipe din Bosnia si Hertegovina, Italia, Macedonia, Slovenia si Serbia. (Cristi IRIMIA)



Cine (ne) arbitreaza?

Delegari facute de Comisia Centrala a Arbitrilor

:u Forex Brasov "" CSM Focsani (Arbitri: Kovacs Istvan (Carei) - Ghinguleac Adrian (Bucuresti), Marinescu Vasile (Bucuresti). Obs: Gaman Sergiu (Tg Jiu)

u Progresul Bucuresti - CS Otopeni (04.05.2008 ora 12.00): (Arbitru asistent: Danut Dumitriu "" Focsani

u Juniori: CSS Tecuci - CSM Focsani (Cojocaru Viorel, Anghelinei Ionut, Cumpanici Viorel "" totio din Galati)

u Juniori: FCM Bacau - Laminorul Roman (Samoila Alexandru (Focsani), Mihai Gica (Focsani), Stanila Luci (Dumitresti). (C. I.)


Scandal la grupele de juniori ale lui Petrea


Scandalul dintre antrenorul de la AS FC Unirea Focsani, Nicolae Petrea, si o serie de parinti care au avut copiii la grupele sale nu s-a incheiat. Ieri, Toni Buric, tatal juniorului Vlad Buric, l-a acuzat pe Petrea ca a pus o clauza neregulamentara in momentul in care i-a dat dezlegarea fiului sau pentru CSM Focsani: "Atita timp cit i-am platit cotizatie lunara la timp si este vorba de un club privat, nu avea dreptul sa puna clauza pentru ca fiul meu sa nu joace cu echipa lui in meci direct. Este abuziv ceea ce a facut", ne-a declarat Toni Buric. De cealalta parte, Nicolae Petrea sustine ca avea dreptul sa puna clauza: "Si Torje a avut clauza sa nu joace impotriva Timisoarei, cind a trecut la Dinamo. Am dreptul prin regulament sa fac acest lucru!", a precizat Petrea. Acesta a mai dat dezlegari pentru CSM Focsani juniorilor Catalin Lazar, Dragos Bogdan si Teodor Ciocirlan, fara a le pune si lor clauza. "Este clar ca a facut discriminare pentru ca a procedat in acest mod!", a incheiat parintele Toni Buric. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.