Sport

Parcurs aproape perfect

Dan Chiriac
8 apr 2008 926 vizualizări
Echipa de rugby juniori III a Liceului cu Program Sportiv Focsani a incheiat fara infringere prima parte a campionatului.

Echipa de rugby juniori III a terminat campionatului pe primul loc, cu un singur egal si victorii pe linie

In ultima etapa a returului, focsanenii au invins cu 48 -0 la Braila, terminind campionatul pe primul loc, cu un singur rezultat de egalitate inregistrat. Sirul de victorii obtinut de elevii lui Viorel Ion da sperante echipei focsanene intr-o frumoasa figura si la turneul semifinal, dar mai ales la cel final. Tragerea la sorti a meciurilor din turneul semifinal are loc in zilele urmatoare la sediul Federatiei Romane de Rugby. Echipa U 17 are in componenta sportivi veniti din mai multe orase cum ar fi Tecuci, Birlad, Galati dar si din comuna Soveja. La Focsani functioneaza un centru de excelenta la aceasta categorie de virsta. Din lot fac parte sportivi nascuti in anul 1992. Acestia sint: Teodor Bors, Dragos Neagu, George Nenciu, Florin Bucur, Mihai Barbu, Marius Dumitrascu, Cristi Duca, Silviu Hanganu, Mihai Lupu, Ionut Nicolae, Dumitru Dima, Alexandru Abajeru, Marian Borcioaia, Razvan Gavriloiu, Florin Gogorita, Vicentiu Olaru, Angel Matei, Liviu Apamaghie, Ionut Mazare, Romeo Paun si Constantin Bunea. In Superliga nationala de juniori, LPS Focsani a pierdut cu 5 - 12, partida de la U 18. La juniori U 19, LPS Focsani s-a impus cu 67 - 0. (Dan CHIRIAC)


Teodor Apostu, invingator la Bucuresti


Teodor Apostu a debutat cu dreptul in turneele de tenis in aer liber. Adjudeanul a fost completat cu evolutii foarte bune de ceilalti tenismenii vrinceni, care au jucat bine la primul turneu de grad III, organizat pe terenurile Centrului National de la Federatia Romana de Tenis. Acestia au fost Cristian Cosma, Luana Stanciu si Gheorghe Lucian. Tedy Apostu a ocupat locul I , dupa ce a trecut destul de usor de toti ceilalti favoriti, dovedind astfel ca nu intimplator este campionul national la categoria juniori U 14. La juniori I, Gheorghe Lucian a pierdut finala in fata favoritului IV, Dragos Dima, intr-un joc fara istoric, cu scorul de 6-0; 6-3. "Infringerea poate fi pusa si pe seama faptului ca numai cu doua zile inainte, acesta s-a intors de la un turneu din Slovacia, unde a jucat pe alta suprafata ajugind pina in sferturi de finala dupa ce a depasit tabloul de calificari", ne-a spus profesorul George Bucuroiu. Copii de 12 ani au participat la turneul "Dacia" organizat la Galati. Cosmin Pioara s-a clasat pe primul loc, iar Teodor Lazar pe locul trei. Luana Stanciu a avut o evolutie remarcabila care da sperante pentru viitor. (Dan CHIRIAC)


Olimp Focsani la turneul final


Echipa de baschet U 16 s-a calificat la turneul final, dupa ce a terminat pe locul trei cele doua turnee semifinale ce au avut loc la Focsani si Tirgoviste. La sfirsitul saptaminii trecute, focsanenii au avut o evolutie mai putin buna la Tirgoviste, dar totul a venit in urma unei decizii luate de conducerea echipei. "Am trimis la Tirgoviste mai multe rezerve, pentru ca oricum eram calificati la turneul final dupa primul turneu de la Focsani. Cei mai buni jucatori au fost menajati pentru a participa cu echipa U 18 la al doilea turneu semifinal ce are loc intre 16 si 20 aprilie, la Sala Polivalenta din Focsani. Juniorii U 14 joaca la rindul lor pentru calificare la turneul final, incepind de miine", ne-a spus antrenorul Mircea Petrisor. (Dan CHIRIAC)


CSM Focsani ar putea rata meciul cu Otopeniul


u echipa nu dispune de fonduri suficiente pentru deplasare


Situatia financiara a echipei de fotbal CSM Focsani este dintre cele mai grele, chiar si dupa ce banii din proiectele de finantare ar fi trebuit sa ajunga la club. Conducerea spune ca in contul clubului nu mai exista nici un leu si este posibil ca echipa sa nu faca deplasarea la meciul de miine, de la Otopeni. "Este greu, am ajuns la fundul sacului si nimeni nu ne ajuta. Desi primarul a dat dispozitie ca banii sa fie virati in contul clubului, cei de la CSM 2007 Focsani nu vor nimic. Directorul Radulescu este de negasit, iar noi ne vedem pusi in situatia de a nu avea bani sa mergem la Otopeni", a spus Dan Dumitru, presdintele CA al CSM Focsani. O eventuala neprezentare la Otopeni ar face de tot risul Focsaniul, care ar absenta de la un meci televizat pe un post national de televiziune. Meciul cu Otopeniul este programat sa fie arbitrat de braileanul Daniel Deca. Partida ar trebui sa aiba loc miercuri, de la orele 11.00, pe stadionul din Otopeni. Acesta va fi ajutat la cele doua linii de brasoveanul Bogdan Hirlab si bucuresteanul Valentin Avram. Jocul va fi transmis in direct de postul de televiziune sport.ro. De altfel, meciul, programat initial la orele 17.00 a fost devansat pentru a putea fi transmis in direct la TV. Acelasi post de televiziune va transmite pe 19 aprilie partida dintre Concordia Chiajna si CSM Focsani, de la orele 13.00. Ieri, la sediul Federatiei Romane de Fotbal s-a desfasurat Comitetul Executiv. Cu acest prilej s-a stabilit ca editia viitoare a Ligii a doua sa inceapa pe 16 august 2008, in timp ce Liga a treia va debuta o zi mai devreme, pe 15 august. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.