Sport

Stadionul Tineretului este un mic Kosovo

Ziarul de Vrancea
5 mar 2008 648 vizualizări
a afirmat antrenorul Viorel Ion, cel care a scos pe banda rulanta rugbisti valorosi in ultimii 15 ani. Oprisan a fost sunat sa vina la meci, dar nu a raspuns la telefon

Profesorul Viorel Ion, de la Liceul cu Program Sportiv Focsani, a declarat in cadrul emisiunii Lumea Sportului, de la DTV, ca stadionul "Tineretului" din Focsani reprezinta un "mic Kosovo" pentru cei care vin la arena respectiva. "Cei care pasesc pentru prima data acolo vad tribune nearanjate si darimate, o pista de atletism improprie si o atmosfera de parca ai zice ca esti in Kosovo. Noi ne-am obisnuit la vederea bazei si fata de alti ani avem apa calda si vestiare reamenajate, plus terenul care este bunicel. Insa la nivelul acestui an altele trebuie sa fie criteriile si investitiile in bazele sportive. Pentru 2008 sintem departe de ceea ce ar trebui sa fim in materie de conditii oferite sportivilor. Si nu este vorba numai de rugby", a precizat Viorel Ion. Acesta s-a referit la faptul ca investitiile in bazele sportive trebuie realizate uniform si pentru toate disciplinele sportive, nu doar pentru fotbal. De altfel, profesorul focsanean s-a aratat deranjat de faptul ca partida dintre Dinamo Bucuresti si Farul Constanta, jucata pe Tineretului, nu a beneficiat de o mediatizare ampla din partea mass-media. "Au fost atitea vedete la stadion, in ambele echipe, au fost oficiali de la Bucuresti si Constanta, iar acest eveniment, semifinala de Cupa Romaniei, ar fi fost normal sa fie mediatizata mai mult in mass-media locala. Aceasta este parerea mea", a adaugat Viorel Ion. Profesorul de la LPS a dezvaluit ca in tribune s-a aflat si Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, care l-a sunat pe Marian Oprisan, omologul sau din Vrancea. "L-am sunat sa vina sa vada meciul, dar si sa-i spun sa bage bani in acest stadion pentru ca nu arata foarte bine", a spus la meci Constantinescu. De altfel, CJ Constanta sustine financiar atit echipa de handbal HCM Constanta, cit si echipa de rugby Farul Constanta. La Focsani, din pacate, CJ Vrancea nu sustine financiar nici o echipa. (Cristi IRIMIA)


Echipa de seniori pentru rugby-ul focsanean

Antrenorul Viorel Ion, de la echipa de rugby LPS Foscani, a declarat ca in perioada urmatoare este posibil ca la Focsani sa fie infiintata o echipa de seniori. Acest lucru ar fi benefic pentru sportul focsanean, care in acest moment are echipe de seniori doar la fotbal, handbal si volei. Prin reinfiintarea unei echipe de rugby seniori se doreste pastrarea la Focsani a jucatorilor care termina junioratul si pleaca la alte echipe din tara. Foarte multi rugbysti care au devenit consacrati la LPS Focsani joaca acum in prima liga de rugby a tarii, la echipe precum Dinamo, Farul sau Universitatea Cluj. Pina in anii 90, la Focsani a existat formatia Hidrotehnica Focsani, o echipa care a reprezentat cu cinste rugbyul focsanean pe plan intern. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.