Sport

Copii batuti in scoli

Dan Chiriac
1 mar 2008 626 vizualizări
Un jandarm din Galati a lovit o fata, dupa ce aceasta il palmuise pentru ca ii pusese mina pe sin u la Adjud a avut loc o "copilarie" intre copii de clasa a V-a

Seria incidentelor petrecute in unitatile de invatamint revin in forta. Desi autoritatile au tot batut moneda pe intarirea securitatii in scoli, joi, in doua unitati din Adjud si Panciu au avut loc incidente nedorite, intr-unul dintre ele fiind implicat chiar un jandarm de la Galati. Acesta a lovit o eleva de 18 ani, chiar in incinta Scolii de Arte si Meserii (SAM) Panciu. Motivul: primise o palma, dupa ce o pipaise pe fata pe sini. La Scoala "Mihail Armencea" din Adjud, un elev de 12 ani a fost lovit de alti doi colegi, intr-o pauza.


Joi dupa-amiaza, politistii din Panciu au fost sesizati despre faptul ca un tinar necunoscut a patruns in incinta Scolii de Arte si Meserii, a provocat scandal si a lovit cu palma peste fata o eleva in virsta de 18 ani, Loredana Nistor. La sosirea politistilor chemati imediat la fata locului, suspectul plecase deja, insa din verificari s-a stabilit ca este vorba de un localnic, Nicusor Niscoveanu, 25 ani, jandarm la Galati. "Nu am fost de fata, dar din declaratiile elevilor am inteles ca incidentul a avut loc in pauza mare. Copiii ieseau de la sala de sport, iar tinarul aflat pe terenul de fotbal i-a cerut unuia dintre elevi o minge, pe care acesta i-a dat-o. Dupa ce jandarmul s-a jucat putin, copilul si-a luat mingea si-a plecat in internat, lucru care nu i-a convenit tinarului. S-a dus dupa copil, iar pe hol s-a intilnit cu fata, pe care nu stiu daca o cunostea, moment in care i-a pus mina pe sin. Fata i-a dat o palma pentru gestul sau, iar tinarul a intrat peste ea in clasa si i-a dat la rindul sau o palma. La incident au asistat si doua cadre didactice. Se pare ca tinarul era si baut, dar nu putem spune cert acest lucru, pentru ca nimeni nu s-a apropiat de acesta", ne-a spus Constantin Anicai, directorul SAM Panciu. Tinara a depus plingere la Politia Panciu, cercetarile in aceasta cauza fiind continuate sub aspectul savirsirii infractiunii de lovire.


Bataie intre copii de 12 ani


Tot joi, politistii adjudeni au fost sesizati despre faptul ca la Scoala nr. 1 "Mihail Armencea", in pauza orelor de curs, Cristian C., 12 ani, elev in clasa a V-a, a fost lovit de alti doi colegi, Doru N. si Ionut B., ambii in virsta de 12 ani, din Adjud. "Politistii cerceteaza imprejurarile in care a avut loc evenimentul, minorul urmeaza sa fie investigat de medicii adjudeni, in functie de care vor fi luate masuri legale", spune comisarul Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al IPJ Vrancea. "Incidentul a avut loc luni, dar mama copilului lovit a venit la noi abia joi. Vom face cercetari sa vedem de unde a putut porni starea conflictuala, pentru ca sint copii de doar 12 ani si nu pot avea conflicte decit de la lucruri marunte, gen cu cine a stat in banca sau telefon mobil", ne-a spus si comisarul Ionel Bitca, seful Politiei Adjud. Directoarea Scolii "Mihail Armencea", Reta Strat a recunoscut pina la urma incidentul produs si spune ca a discutat cu parintii si elevii implicati, astfel ca totul s-a rezolvat. "Au fost treburi copilaresti, totul a pornit dintr-o copilarie", s-a rezumat sa spuna Reta Strat. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.