Sport

Primul antrenament pentru Liga a doua

Dan Chiriac
15 ian 2008 1461 vizualizări
25 de fotbalisti au venit ieri dimineata la primul antrenament u simbata, CSM Focsani va juca un amical cu CSM Rm. Sarat u Balaur, Covaci, Basalic si Sorin Popa au fost noutatile la reunirea lotului u au lipsit Iurisniti si Bettiche, care se vor intoarce in tara peste citeva zile

25 de fotbalisti s-au prezentat ieri dimineata la reunirea echipei CSM Focsani, revenita din vacanta de iarna. Sub comanda antrenorului Gica Mihali s-au antrenat urmatorii jucatori: Petre, Ivanciu - portari, Irinel Ionescu, Toder, Gurguiatu, Craciun, Feraru, Constantinescu, Ciuteanu, Sararu, Bucataru, Dantes, Dumitriu, Caluda, Curteanu, Riscu, Ungureanu, Patrascu, Ionut Balaur, Covaci, S. Popa, Nistoroiu, Birsan, Basalic si Fl. Stanciu. Au lipsit de la primul antrenament Kamel Bettiche si Daniel Iurisniti. Francezul si-a luat bilet de avion dus-intors, acesta urmind a reveni in tara pe 18 ianuarie. Iurisniti l-a sunat pe presedintele Consiliului de Administratie, Dan Dumitru, si l-a anuntat ca mai intirzie citeva zile, avind de rezolvat unele probleme personale. Liviu Pavel a plecat in urma cu o saptamina si se va pregati cu FC Vaslui. Noutatile la reunirea de ieri au fost Marian Covaci, Sorin Popa, Balaur si Basalic. Marian Covaci a fost plecat in Italia, iar acum este in cautare de echipa. "Pentru a crea concurenta pe posturi incercam sa-l aducem pe Covaci. Urmeaza sa vedem ce pretentii are, dar si ce mai stie cu mingea", a spus Dan Dumitru, presedintele CA al CSM Focsani. Sorin Popa s-a antrenat la rindul sau cu echipa si urmeaza ca in zilele urmatoare sa se ia o decizie si in privinta sa. "Sorin Popa cred ca nu s-a recuperat asa cum trebuie la momentul potrivit, imediat dupa interventia chirurgicala. Acesta spune ca s-a pus la punct cu sanatatea, are sanse la fel ca toti ceilalti fotbalisti, iar Mihali va decide soarta lui. E pacat ca cel mai bun fotbalist al echipei in turul editiei trecute de campionat nu s-a refacut asa cum trebuie si a ajuns in aceasta situatie", a precizat Dumitru. Marele cistig al formatiei este revenirea la echipa a juniorului Ionut Balaur. Titular de drept in prima echipa, Balaur s-a accidentat in tur si a creat cele mai probleme, obligativitatea folosirii unui junior dind multe batai de cap conducerii tehnice. Acesta s-a refacut complet si se antreneaza cot la cot cu colegii sai. Basalic este un junior de la Galati, care s-a autopropus la Focsani, primind sansa sa arate ce poate. Asa cum au precizat conducatorii, in aceasta saptamina este posibil sa ajunga la echipa mai multi fotbalisti, printre care si Iliuciuc, portarul care ultima data a jucat la Ariesul Turda. Mihali va decide cine va urca la munte, la stagiul de pregatire. Dan Dumitru a spus ca echipa are nevoie de un fundas stinga, de un atacant, dar si de un al treilea portar.


Balaur a marcat din nou


Primul antrenament al echipei a constat intr-o scurta cunoastere intre fotbalisti si noul antrenor. Mihali a declarat inainte de a veni la Focsani ca nu cunoaste echipa, dar ca va incerca sa faca acest lucru in cel mai scurt timp. Dupa exercitiile de incalzire, cei 25 de fotbalisti s-au impartit in doua grupe si au efectuat mai multe ture de teren, fotbalistii fiind insotiti in alergare si de Gica Mihali. Dupa aceea, tehnicianul si-a impartit jucatorii in doua echipe si a inceput o partida de fotbal. Fotbalistii au fost foarte incintati de faptul ca au vazut mingea inca de la primul antrenament. Pe parcursul celor doua reprize de un sfert de ora, baietii au jucat cu ambitie, fiecare dintre cele doua formatii dorind sa cistige. O nota in plus a fost pentru Ionut Balaur, care, desi a revenit dupa o accidentare, nu a ratat ocazia sa marcheze de la prima miuta organizata. Sedintele de pregatire ale echipei vor continua pina simbata, cind va fi programata o partida de verificare in compania formatiei CSM Rm. Sarat. Stadionul pe care se va disputa jocul urmeaza a fi stabilit ulterior, dar, cel mai probabil, meciul va avea loc la Focsani.


Cantonament la baza ANS


Lunea viitoare, CSM Focsani va pleca in cantonament la munte, in statiunea harghiteana Izvorul Muresului. Desi initial se dorea efectuarea cantonamentului in Bulgaria, varianta a cazut din motive de transport. "Preturile si conditiile erau foarte bune in Bulgaria, dar totul a picat din cauza faptului ca nu am gasit un autocar cu care sa facem deplasarea. Toti operatorii au curse de Italia si nu erau dispusi sa tina zece zile un autocar blocat in Bulgaria. Asa ca am ales varianta Izvorul Muresului, acolo unde vor merge 30 de persoane, 25 de fotbalisti si cinci membri ai staff-ului tehnic. Baza de acolo a fost renovata, exista toate conditiile de pregatire, cu teren de antrenament. Am reusit sa ajungem acolo cu sprijinul directorului Directiei pentru Tineret, Petre Plopeanu si a directorului CS Unirea Focsani, Gelutu Vilcu, tinind cont ca este o baza a Agentiei Nationale pentru Sport si se intra mai greu acolo", a mai spus Dan Dumitru.


«Eu voi fi cel mai bun prieten al jucatorilor»


Imediat dupa primul antrenament de ieri, la care au luat parte si cei mai fideli sustinatori ai echipei, tehnicianul Gica Mihali a participat, alaturi de Dan Dumitru si Emil Crihana, presedintele executiv al echipei, la o conferinta de presa. Imbracat cu un trening al formatiei franceze Guingamp, acolo unde fostul international roman a jucat ani buni, Mihali a povestit modul cum a ajuns la Focsani. "Am fost ofertat si am fost impresionat de faptul ca s-a insistat pentru aducerea mea. Obiectivul il stiti cu totii, misiunea nu e deloc usoara, dar cu munca si disciplina putem sa ni-l indeplinim. Nu stiu echipa, dar pina la plecarea la Izvorul Muresului o sa incerc sa-i cunosc pe toti. O sa am discutii cu fiecare in parte. E important sa ne pregatim foarte bine, asa incit pe 1 martie, la primul joc din campionat, sa fim intr-o forma optima", a spus Mihali. Acesta s-a inteles cu CSM Focsani pentru un an si jumatate si urmeaza a semna contractul in zilele urmatoare. Noul antrenor a precizat chiar de la primul antrenament ca disciplina e litera de lege la echipa. "Am lucrat ca secundul lui Ionut Lupescu sau Dorinel Munteanu si am invatat ca lucrurile mici conteaza cel mai mult. Eu voi fi cel mai bun prieten al jucatorilor. Nu vreau sa-mi spuna domnul, nea Gica sau maestru, ci simplu, Gica. Respectul lor trebuie sa mi-l arate pe teren. Indiferent de rezultatul unui meci, ei trebuie sa ma poata privi in ochi dupa joc. Daca nu exista disciplina, atunci ne suparam", a mai spus Gica Mihali.


"Foame" de bani


Bugetul echipei este lucrul cel mai important care trebuie pus la punct in cel mai scurt timp. "Avem necesarul pentru pregatiri, urmeaza sa vedem cum vor ajunge la noi fondurile pentru campionat, pentru ca s-a vazut ca proiectele de finantare nu sint pentru o echipa de fotbal. Voi merge la primar, impreuna cu Mihali, pentru a discuta din nou sa vedem ce este de facut. Ma ingrijoreaza foarte tare pentru ca am citit ca cei de la Cimpina s-au intarit foarte mult, Dunarea Galati are un buget anuntat de un milion de dolari, iar noi trebuie astfel sa intram in posesia banilor pina in luna februarie, pentru ca avem rate de achitat. Fond de transferuri nu am primit, toate sint facute din surse proprii", a adaugat Dan Dumitru. Presedintele executiv al CSM Focsani, Emil Crihana, a precizat ca bugetul de marketing si imagine nu se poate face pina cind nu va fi stabilit bugetul echipei. "Sint actiuni care pot fi facute fara bani, gen meciuri demonstrative la scolile din oras, dar si cele care necesita bani, gen fanioane, fulare sau calendare, pentru care este nevoie de un procent din buget. Tribuna oficiala va suferi modificari esentiale, vor fi aduse fotolii noi si masute, intrarea facindu-se doar contracost", a spus Emil Crihana, presedintele executiv al echipei. (Dan CHIRIAC)


Dumitru nu-l cunoaste pe Chirila!


Ionut Chirila, cel care a condus spre desfiintare echipa de fotbal Unirea Focsani, si-a sarbatorit ziua de nastere in urma cu citeva zile. Intrebat daca i-a urat "La multi ani!" celui care a pus umarul, alaturi de autoritatile judetene, la desfiintarea fostei echipe fanion, Dan Dumitru a raspuns sec: "Nu-l cunosc personal pe Chirila, asa ca nu am de ce sa-l sun". Dumitru a fost cel care a salvat fotbalul focsanean dupa ce Chirila si autoritatile locale l-au dus in prapastie. (D. C.)


CASETA


Expira contractele de publicitate


In aceasta luna vor expira contractele de sponsorizare cu doua dintre cele trei firme care si-au inscris numele pe tricourile echipei. Astfel, Vincon si Deep Serv vor trebui sa incheie noi contracte de sponsorizare cu echipa de fotbal, in timp ce in cazul celor de la Scorpion contractul este pe o perioada mai lunga. "Prelungirea contractelor se va realiza mai mult ca sigur. Daca insa cele doua firme nu vor dori, lucru putin probabil, va trebui sa schimbam tricourile echipei", a precizat executivul Emil Crihana. (D. C.)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.