Sport

Cum am ajuns pe locul 14

Dan Chiriac
3 ian 2008 673 vizualizări
Ziarul de Vrancea continua prezentarea meciurilor disputate in acest sezon de echipa CSM Focsani, in Liga a doua. Astazi, va propunem o recapitulare la cele intimplate la partidele din ultimele doua etape, cind CSM Focsani a urcat deasupra liniei retrogradarii

In aceste etape, echipa a reusit o victorie si doar un egal la Bacau, dupa ce Augustin a gresit tactica in actul secund al meciului de la Bacau. In aceasta toamna, focsanenii ar fi trebuit sa dispute si primele doua etape din retur, dar Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a decis aminarea acestora pina la primavara. CSM Focsani va debuta in returul campionatului, in deplasare, cu Prefab Modelu. Pina atunci, pe 14 ianuarie, vor fi reluate pregatirile la stadion, sub comanda lui Gica Mihali. Apoi va urma un stagiu de pregatire, in tara, sau poate, in premiera pentru echipa focsaneana, in strainatate. Varianta Bulgaria este luata in calcul de conducatori. Cert este faptul ca pentru CSM Focsani va urma un retur greu, in care lupta pentru evitarea retrogradarii va fi foarte grea. Daca FC Sacele e condamnata, se pare, la retrogradare, restul formatiilor vor sa ramina in esalonul secund. FCM Cimpina este condusa de "celebrul" Stefan Chitu si e greu de crezut ca va ceda prea usor in aceasta lupta. Dunarea Galati s-a batut anul trecut pentru promovarea in prima liga si e de asteptat ca in acest an sa aiba pretentii mult mai ridicate decit locul 15 pe care-l ocupa in prezent. FCM Bacau vrea sa aduca sapte jucatori, iar Progresul este pregatit de fostul international Basarab Panduru. Daca mai spunem ca Inter Gaz a anuntat semnarea unui contract de sponsorizare de 3 milioane de dolari, inchipuiti-va ce retur de foc va urma pentru CSM Focsani. Primele etape, cu partide la Modelu si acasa cu FC Cimpina sint cele mai importante, startul putind urca decisiv formatia lui Mihali in clasament sau afunda mai tare in lupta pentru evitarea retrogradarii. O alta veste buna vine de la Federatia Romana de Fotbal care a anuntat ca la finalul acestui campionat echipele satelit vor disparea. Din sezonul 2007/2008 va fi reinfiintat campionatul de tineret-sperante, unde vor evolua jucatorii de la echipele satelit, precum si cei suspendati in meciurile de la echipele mari. Astfel, Dinamo 2 va elibera un loc in seria intii a Ligii a doua, conditii in care din Liga a doua vor retrograda doar trei echipe. Aceasta varianta trebuie insa aprobata de Comitetul Executiv. (Dan CHIRIAC)


Etapa a XVI-a


Sintem in grafic!


u CSM Focsani - FC Sacele 3 - 1 (2 - 1), intr-o partida din cadrul etapei a XVI-a a Ligii a doua


Inca trei puncte obtinute de CSM Focsani fac ca linia retrogradarii sa fie tot mai aproape. CSM Focsani a cistigat partida cu FC Sacele cu 3 - 1, dupa un joc dominat in marea sa parte, si a urcat pe locul 15 al clasamentului, devansind formatia Inter Gaz. Mai mult, focsanenii au egalat la puncte ocupanta locului 14, FC Bacau, adversara focsanenilor din ultima etapa a turului. Meciul a inceput excelent pentru elevii lui Ionel Augustin, care dupa reusitele lui Bucataru si Curteanu pareau a face scor cu lanterna rosie. Numai ca, meteahna fotbalistului, de a se relaxa la 2 - 0, a facut ca un sut anemic de la 20 de metri a lui Benga sa ajunga in plasa lui Ivanciu, prea sigur pe el la aceea faza. Acelasi Benga putea egala dupa pauza, dar Ivanciu s-a revansat reusind sa scoata sutul acestuia. A fost nevoie de incursiunea lui Pavel, pe partea stinga, centrarea in fata portii si reluarea lui Riscu pentru ca emotiile sa dispara pentru spectatorii prezenti la meci. Per total trei puncte absolut necesare si speranta unui rezultat favorabil in ultima etapa a turului, in fata echipei FC Bacau.


CSM Focsani - FC Sacele 3 - 1 (2 - 1)

Stadion: "Milcovul". Spectatori: 1.000

Au marcat: Bucataru 7 - penalty, Curteanu 26, Riscu 75 respectiv Benga 44.

Cartonase galbene: Gurguiatu 22, respectiv Maghici 7, Seroni 37, Benga 69

Arbitri: Viorel Coaca - Pitesti, Nicolae Botezatu - Piatra Neamt si Paul Dimancea - Constanta.

Rezerva: Vasile Ferica - Bacau

Observator federal: George Ionescu (Bucuresti).

CSM Focsani: Ivanciu - Dumitriu, Craciun, Gurguiatu,

Ionescu (81 Sararu) - Bucataru, Pavel (85 Dantes), Iurisniti, Curteanu - Bettiche (87 Feraru), Riscu.

Antrenor: Ionel Augustin.

FC Sacele: Pindaru - Stegaru, Maghici, Sinmartean, A. Popescu - Benga, I. Dumitru ( 35 Rosca), Pandele, Marianciuc (35 Seroni) - Kaicsaracz, Foca (64 Vasiliu).



Etapa a XVII-a:


"Autobaza" pierzatoare


u FC Bacau - CSM Focsani 1 - 1 (0 - 1), in ultima etapa a Ligii a doua u rezultatul nemultumeste ambele echipe


CSM Focsani a pierdut doua puncte la Bacau dupa ce a preferat sa joace in repriza secunda dupa sistemul "Autobazei" inventat in Romania de antrenorul Sorin Cirtu si de italieni in fotbalul mondial. Dupa ce a dominat autoritar prima repriza, reusind sa marcheze odata si sa mai rateze alte trei ocazii clare de gol, antrenorul Ionel Augustin a luat la pauza o decizie gresita, hotarind sa se retraga in aparare. Cu cit timpul trecea, Focsaniul era si mai mult ingramadit in propriul careu. Acest lucru a fost posibil si dupa doua schimbari inexplicabile ale lui Augustin, care a inlocuit cele doua virfuri cu doi fundasi. Prin aceasta miscare, bacauanii nu au mai avut nici o problema in defensiva, astfel incit si-au permis sa trimita noua oamenii peste apararea supragalomerata a focsanenilor. Cum in atac nu mai avea cine sa joace, apararea noastra nu a mai avut posibilitatea sa-si traga sufletul, clacind in minutul 85. Atunci, centralul Utica a luat o decizie la limita, acordind penalty la un duel Feraru - Cojocaru. Nici dupa vizionarea casetei nimeni nu poate spune exact daca a fost penalty sau nu, contactul si lovirea mingii fiind aproape concomitent. Cert este ca Utica ar fi avut acoperire regulamentara daca ar fi lasat jocul sa continue la acea faza. La final, desi CSM Focsani a obtinut un punct si a urcat deasupra liniei retrogradarii, sentimentul predominant in tabara noastra era mai mult unul de tristete: CSM Focsani a pierdut doua puncte mari dupa ce a bagat "Autobaza" in poarta, in repriza secunda, si a terminat jocul cu sapte fundasi in teren si doi mijlocasi defensivi. Aproape ca nici macar decizia lui Utica, la limita, din minutul 85, nu a mai contat asa de mult nici pentru presedintele Consiliului de Administratie, Dan Dumitru, care nu a inteles tactica din actul secund. De altfel, acesta avea sa fie ultimul joc al lui Augustin pe banca tehnica a focsanenilor. Nimeni nu stie daca tactica falimentara de la Bacau a facut ca din primavara CSM Focsani sa-l aiba antrenor pe Gica Mihali.


FCM Bacau - CSM Focsani 1 - 1 ( 0 - 1)

Stadion: "Municipal". Spectatori: 200

Au marcat: David 86 - penalty, respectiv Bettiche 5

Cartonase galbene: Huiban 63, respectiv Gurguiatu 65, Bettiche 81, Feraru 86.

Arbitri: Sorin Utica (Bucuresti), ajutat la cele doua linii de Iulian Bedreaga (Galati) si Mihai Pais (Galati).

Rezerva: Vasile Paduraru (Gura Humorului).

Observator Emil Tudor (Tirgoviste).

FC Bacau: Manea - Muntianu 69 Boghean), David, Geaman, Kelemen - Vrinceanu (46 R. Cojocaru), Beceru, Spiridon, Dobirceanu - Tanasa, Huiban (69 Luncanu).

Antrenor: Costel Orac

CSM Focsani: Ivanciu - Dumitriu, Craciun, Gurguiatu,

Ionescu - Bucataru, Pavel, Iurisniti, Curteanu (90 Toader) - Bettiche 82 Sararu), Riscu (72 Feraru).

Antrenor: Ionel Augustin.


La finalul turului clasamentul Ligii a doua, seria I arata astfel:


Clasament - 17


1. FC Brasov 17 15 1 1 44-8 46p (^22)

2. CS Otopeni 17 11 2 4 34-24 35p (^11)

3. Concordia 17 10 2 5 28-18 32p (^8)

4. Delta Tulcea 17 9 2 6 23-17 29p (^5)

5. FC Botosani 17 8 5 4 22-17 29p (^2)

6. Dinamo II 17 8 5 4 34-31 29p (^5)

7. Sportul 17 7 5 5 20-22 26p (^2)

8. Petrolul 17 7 4 6 25-21 25p (^1)

9. Forex 17 7 3 7 16-13 24p (-3)

10. D.Giurgiu 17 6 6 5 18-17 24p (-3)

11. Prefab 17 5 6 6 20-24 21p (-6)

12. Progresul 17 4 6 7 15-19 17p* (-9)

13. FCM Bacau 17 2 9 6 12-18 15p (-12)

14. CSM Focsani 17 3 6 8 22-30 15p (-9)

15. Dunarea 17 4 3 10 15-31 15p (-9)

16. Intergaz 17 3 5 9 21-24 14p (-13)

17. FC Cimpina 17 3 4 10 15-30 13p (-14)

18. FC Sacele 17 0 8 9 6-26 8p (-19)

* - echipa penalizata cu un punct.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.