Sport

Cum am ajuns pe locul 14

Dan Chiriac
27 dec 2007 999 vizualizări
Ziarul de Vrancea continua prezentarea meciurilor disputate in acest sezon de echipa CSM Focsani, in Liga a doua. Astazi, va propunem o recapitulare a celor intimplate la partidele din etapele 7-9, cind CSM Focsani a remizat de trei ori cu Otopeni, Galati si Chiajna. Patru puncte, dar tot ultimul loc in clasament.

Etapa a saptea


Rezultat normal dupa aspectul jocului


CSM Focsani - CS Otopeni 2 - 2 ( 0 - 1), intr-o partida din

cadrul etapei a VII-a a Ligii a II-a


CSM Focsani nu a reusit sa obtina nici in partida cu ilfovenii primul succes in acest campionat. Partida a inceput, ca aproape toate din acest campionat, cu un gol al adversarilor in primele minute. O nesincronizare a aparatorilor centrali si o gafa imensa a lui Ivanciu l-a lasat pe Kalle cu poarta goala in fata. Si meciul incepea ca de fiecare data de la 0 -1. Focsanenii au reusit insa, in continuare, o prima repriza foarte buna, in care au egalat prin Pavel si au fost la un pas sa preia conducerea dupa ce Riscu a scapat singur cu Bobariu, a tras pe linga acesta, tot stadionul sarbatorea golul, dar mingea s-a incapatinat sa loveasca bara. Debutul reprizei secunde a adus doua faze controversate. Mai intii, Craciun a centrat in careu, iar Ardeleanu a jucat mingea cu mina. 11 metri a fost parerea majoritatii celor care au vazut faza, dar Stanisteanu a lasat jocul sa continue. Aici trebuie insa remarcat ca fata de celelalte partide la inceputul campionatului, cind arbitrajele au fost de cascadorii risului, de data aceasta buzoianul s-a achitat bine de sarcini. Si Otopeniul a reclamat o faza, in minutul 57, cind Ardeleanu a marcat dupa o lovitura libera de la 20 de metri. Asistentul a vazut ofsaid, iar jocul a continuat de la 1 - 1. Nu pentru multa vreme, pentru ca acelasi Kalle s-a jucat cu patru fundasi focsaneni si a marcat fara probleme. Forcingul de final al focsanenilor a dat rezultate dupa ce Bettiche a marcat cu capul, cu opt minute inainte de final. Finalul incins a adus si eliminarile lui Pavel si Ardeleanu.


CASETA


CSM Focsani - CS Otopeni 2 - 2

Stadion: "Milcovul". Spectatori: 1.000

Au marcat: Pavel 29, Bettiche 82 - Kalle 8, 64

Catonase galbene: Bucataru 38, Pavel 71 si 90^1 respectiv Margarit 41, Dumitrescu 54, Ardeleanu 80 si 90^2

Cartonase rosii: Pavel 90^1 respectiv Ardeleanu 90^2

Arbitrii: Victor Stanisteanu (Buzau), Fodor Joszef (Sf. Gheorghe), Vasile Popescu (Buzau).

Observator: Ilie Stelian (Bucuresti)

CSM Focsani: 1. Ivanciu - 22. Ciuteanu (6 V. Craciun - min 46),

4. Dogaru, 5. Toader, 2. Ionescu - 10. Bucataru, 8. Pavel, 19. Dantes (Sararu - min 68), 20. Curteanu - 11. Balaur, 9. Riscu (14 Bettiche - min 63).

Antrenor: Ionel Augustin

CS Otopeni: 1. Bobariu - 27. Ciortea, 2. Ardeleanu 24. Dumitrescu (7. Cl. Batrinu - min 60), 26. Margarit - 11 Manea, 23 S. Pana, 21 szekely (14 Dicu - min 72) - 20 Corocveanu, 9 Kalle

Antrenor: Liviu Ciubotariu.


Etapa a opta


Agonie si extaz, la final ... doar egal


u Dunarea Galati - CSM Focsani 2 - 2 (2 - 0), intr-o partida din cadrul etapei a VIII-a a Ligii a II-a


Situatia din clasament a celor doua echipe a facut ca jocul de la Galati sa fie presarat cu momente palpitante, balanta victoriei inclinindu-se succesiv spre ambele echipe. Dupa o prima jumatate de ora nula, marcata doar de ocazia lui Bettiche, au venit doua imense gafe care pareau ca vor inchide meciul. Petre a primit un gol de la 35 de metri, mai mult decit parabil, sutul expediat de Bourceanu fiind total anemic. Trei minute mai tirziu a iesit in evidenta baiatul lui Constantin Gheorghe, presedintele CCA, centralul Florin Constantin, care s-a facut practic de ris cu o decizie demna de cascadorii risului. Dupa o lovitura libera executata de Bourceanu, centralul a fluierat fault in atac si a intins bratul spre poarta galatenilor. Faza a continuat, Cucu a trimis mingea cu capul in plasa dar, spre uimirea generala, Constantin s-a razgindit si a aratat centrul terenului, validind astfel golul marcat dupa ce fluierase fault in atac. Focsanenii au protestat vehement, dar in zadar. Partida decurgea spre un succes al gazdelor, cind CSM-ul a revenit si a fost la un virf de deget sa obtina prima victorie in campionat. Bucataru din penalty si Bettiche, dupa o imensa gafa a portarului galatean, au egalat situatia pe tabela de marcaj. Curteanu a avut victoria in virful bocancului in minutul 88, dar sutul sau din lovitura libera a fost respins cu virful degetelor, in bara, de portarul advers, de unde mingea s-a plimbat pe linia portii, refuzind practic sa intre in poarta. Si gazdele ar fi putut cistiga, dar Petre a scos miraculos un sut de la zece metri al lui Neculai.


CASETA


Dunarea Galati - CSM Focsani 2 - 2

Au marcat: Bourceanu 30, Cucu 33 - Bucataru 72 -penalty, Bettiche 76.

Carrtonas galben: Velescu 88.

Stadion: "Dunarea". Spectatori: 500

Arbitrii: Florin Constantin (Ilfov), Dan Ilies (Brasov) si George

Ffridl (Comanesti). Rezerva: Luciliu Zaharia (Braila).

Observator: Vasile Curt (Constanta)

Dunarea: 1. Budur - 4. Velescu, 17. Cucu, 3. Cristian - 2. D. Popescu, 7. D. Craciun, 5. Bourceanu, 8. A. Popescu (20. Ionila - min 68) - 10. I. Voicu (13 Lungu - min 74), 21. Neculai, 19. Vlasiu

Antrenor: Adrian Hirlab

CSM Focsani: 12. Petre - 22. Ciuteanu (7. Feraru - min 62), 4. Dogaru, 5. Toader, 17. Sararu - 10. Bucataru, 14. Bettiche (21. Iurisniti - min 83), 19. Dantes , 20. Curteanu - 11. Birsan (16 Caluda - min 56), 9. Riscu.

Antrenor: Ionel Augustin


Etapa a noua


Cine nu stia scorul?


u CSM Focsani - Concordia Chiajna 2 - 2 ( 0 - 1), in etapa a noua a Ligii a doua



CSM Focsani a realizat al patrulea rezultat consecutiv de 2 - 2, intr-o partida a carei desfasurare a semanat cu cele din etapele precedente. Dinamo 2, CS Otopeni, Dunarea Galati si Concordia Chiajna sint formatiile care au terminat 2 -2 cu CSM Focsani. De fiecare data focsanenii au fost condusi si au reusit sa egaleze pe final. Dupa cinci infringeri consecutive la limita, focsanenii pareau a fi intrat in zodia egalurilor. Prima repriza a apartinut in mare masura oaspetilor, care nu au excelat insa in fata portii adverse. Greseala lui Toader din minutul 25 a facut ca oaspetii sa intre in avantaj la pauza. Nici Cristi Sava, centralul -ziarist, nu a terminat prea bine repriza, dupa ce a dat dovada de o totala neinspiratie in minutul 29 cind a fluierat fault la mijlocul terenului pentru focsaneni, desi mingea ajunsese la Ciuteanu, ramas singur cu portarul advers. De altfel, fundasul focsanean a marcat, dar Sava a intors faza si a dictat lovitura libera pentru CSM. Bacauanul a dictat insa lovitura de la 11 metri imediat dupa pauza la un hent comis de fotbalistul cu nume ciudat - Mamele. In repriza a doua, oaspetii nu au ajuns practic la poarta adversa, limitindu-se in a se apara continuu. Totusi, o eroare a defensivei focsanene si un posibil ofsaid au dus la marcarea golului secund al oaspetilor. Marian Alexandru a punctat cu un sut la coltul lung. Aceiasi sufletisti si muncitori Ciuteanu, Bettiche si Curteanu au alergat cit au putut, ultimul dintre ei reusind sa si egaleze imediat dupa ce au fost aratate cele trei minute de prelungire. Defensiva a aratat aceleasi "mari gauri".


CASETA:


CSM Focsani - Concordia Chiajna 2 - 2

Stadion: "Milcovul". Spectatori: 800

Au marcat: Bucataru 47 penalty, Curteanu 90 - Toader 25 -autogol, Alexandru 64.

Cartonase galbene: Iurisniti 60, Toader 86 - Bugiu 61, S. Ilie 78, Davragiu 89.

Arbitri: Cristi Sava (Bacau), Sebastian Gheorghe (Suceava), Irina Mirt (Bucuresti). Rezerva: Georgian Ionescu (Buzau)

Observator: Laurentiu Vargatu (Braila)

CSM Focsani: 1. Ivanciu - 22. Ciuteanu (8. Pavel - min 46), 4. Dogaru, 5. Toader, 17. Sararu - 10. Bucataru, 14. Bettiche, 19. Dantes (21 Iurisniti - min 46), 20. Curteanu - 18. Birsan, 9. Riscu.

Antrenor: Ionel Augustin.

Concordia: 72. Vintila - 2. Patru, 6. Mamele, 3. Nae, 21. Bugiu (4. Cioalca - min 77) - 13. Fl. Dumitru (15 M. Stan - min 70), 5. S. Ilie, 8. Balasa, 14. Davragiu - 18. Pena, 19. A. Petrescu (7. M. Alexandru - min 31).

Antrenor: Lita Dumitru


Gica Mihali vine la Focsani cu doi jucatori



Fostul international roman Gica Mihali va veni la Focsani impreuna cu doi jucatori, care vor incerca sa salveze echipa de la retrogradare. Mihali s-a inteles sa preia banca tehnica a formatiei CSM Focsani si are ca obiectiv salvarea de la retrogradare, formatia focsaneana aflindu-se in prezent pe locul 14, primul deasupra liniei de retrogradare. Gica Mihali a fost ultima data secundul lui Dorinel Munteanu la FC Arges, dar dupa ce acesta a plecat la FC Vaslui, Mihali a ramas fara angajament. Gica Mihali se va prezenta la Focsani dupa sarbatori, odata cu reunirea formatiei pe 14 ianuarie. Acesta il inlocuieste in functie pe Ionel Augustin, ajuns intre timp secund la Dinamo. (Dan CHIRIAC)


Lumina la Polivalenta


Sala Polivalenta din Focsani are o noua instalatie de iluminat, pusa in functiune inainte de Craciun. Daca pina acum iluminarea salii era una medie, de acum incolo sala va avea la dispozitie un sistem modern de lumina. "Am montat 20 de lampi, care dau de doua ori mai multa lumina decit toate becurile care functionau pina acum in Polivalenta. Montarea acestora este un nou pas pentru modernizarea salii. Dupa refacerea vestiarelor, montarea tabelei, acum vine sistemul de iluminat si speram ca in cel mai scurt timp sa rezolvam si micile problemele ivite cu furnizarea caldurii in sala", ne-a spus profesorul Petre Plopeanu, directorul Directiei pentru Sport Vrancea. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.