Sport

Federatia nu accepta raceala volebalistelor din Focsani

Dan Chiriac
19 dec 2007 1175 vizualizări
Voleibalistele de la CSM Focsani nu au putut face deplasarea la Craiova pentru ca sase jucatoare au fost doborite de o puternica raceala u ca pedeapsa, focsanencele nu au fost programate pentru meciul din ultima etapa u decizia Federatiei este una bizara, deoarece echipa a anuntat in timp util ca nu poate ajunge la meci

Voleibalistele de la CSM Focsani nu au facut deplasarea la Craiova pentru partida din penultima etapa a returului Diviziei A2. Fetele antrenate de profesorul Marian Radulescu au acuzat la sfirsitul acestei saptamini o puternica raceala, care le-a impiedicat sa faca antrenamente sau sa ridice din pat. Acestea au sperat pina in ultimul moment ca vor putea face deplasarea la Craiova. Nu s-a putut insa, pentru ca volebalistele nu s-au refacut, astfel incit profesorul Marian Radulescu a sunat la Federatie si a anuntat ca echipa nu va face deplasarea la joc. Federatia Romana de Volei nu a acceptat motivatia focsanencelor si a decis sa omologheze partida cu 3 - 0 in favoarea gazdelor, pe seturi 25 - 0, 25 - 0 si 25 - 0. Federatia a invocat faptul ca anuntul CSM Focsani a fost facut prea tirziu, data limita fiind ziua de marti, din saptamina meciului. Ca si cum gripa loveste doar cind vrea Federatia Romana de Volei, iar daca te imbolnavesti miercuri dimineata trebuie sa mergi cu perfuzia in mina sa joci meciul, dupa cum au comentat fetele. Daca decizia in cazul partidei de la Craiova este bizara, dar asteptata in acelasi timp, cealalta hotarire pare desprinsa dintr-un alt regulament. Federatia a decis ca partida dintre CSM Focsani si LPS Pitesti, din cadrul ultimei etape a returului sa nu aiba loc. Focsanencele au fost pedepsite pentru neprezentarea de la Craiova cu neprogramare in ultima etapa. "Federatia Romana de Volei e ceva unic in sportul din Romania. Este singura federatie a unui sport de echipa care te scoate din campionat la o neprezentare. Noi am anuntat inca de vineri ca nu putem juca la Craiova, pentru ca avem fetele bolnave. Ni s-a replicat ca trebuia sa anuntam de marti, ca si cum noi putem programa boala sportivelor. Nu este normal sa fim exclusi pentru o asemenea intimplare", ne-a spus profesorul Marian Radulescu. La toate celelalte sporturi de echipa din Romania, o formatie sportiva este exclusa din campionat dupa a doua neprezentare.


Locul cinci, ca si anul trecut


Astfel, CSM Focsani a incheiat campionatul pe locul cinci, ratind de putin calificarea in faza a doua a competitiei. Doar primele patru echipe s-au calificat si vor lupta pentru promovare. Este pentru al doilea an la rind cind volebalistele rateaza la mustata calificarea la turneul urmator. Anul trecut, departajarea cu locul patru s-a facut la un singur set. "In 2006 am pierdut de putin, la un set, obtinerea calificarii in faza urmatoare. Anul acesta, obiectivul nu a fost acelasi, noi incercind sa obtinem cit mai multe victorii in campionat. Chiar daca am fi cistigat partida de azi cu Pitestiul, pe teren propriu, am fi avut nevoie si de un succes la Craiova pentru a ne califica mai departe", spune Adina Sava, una dintre jucatoarele reprezentative ale formatiei CSM Focsani. Antrenorul Marian Radulescu a anticipat de la inceput, sezonul pe care-l va avea CSM Focsani in acest an. "In urma cu doi ani ne-am luptat pentru promovare in prima liga, iar anul trecut am avut o clasare meritorie. In functie de buget, la anul vrem sa ne batem la primele locuri si, de ce nu, sa promovam in prima liga", a spus Marian Radulescu. La final, toate sportivele care au jucat in aceasta editie de campionat merita o remarca speciala. Acestea sint: Adina Sava, Romina Coman, Monica Stoica, Ancuta Mihaes, Alexandra Stoica, Tatiana Grigorescu, Ana Maria Cimpoiesu, Iuliana Pintilie, Veronica Tirla, Ana Maria Goanta, Elena Ciubotaru. Antrenori Veta Mihalache si Marian Radulescu. Veta Mihalache s-a intors anul acesta la echipa, dupa ce a fost plecata mai multi ani in strainatate. Volebalistele vor intra in vacanta, nu inainte insa sa organizeze si un mini-banchet la sfirsit de an. Totusi, conducerea echipei studiaza posibilitatea sa ia parte in zilele urmatoare la Cupa "Mos Craciun", care va avea loc la Gura Humorului. Totul se va decide si in functie de starea de sanatate a sportivelor. Echipa isi va relua pregatirile pe 14 ianuarie. (Dan CHIRIAC)


Rezultate:


Etapa a 13-a


Provolei Botosani - Deltacons Tulcea 3 - 0

LPS Pitesti - MCV Tirgoviste 3 - 0

U. Craiova - CSM Focasni 3 - 0

CSU Galati - a stat


Etapa a 14-a


CSM Focsani - LPS Pitesti 0 - 3

MCV Tirgoviste - Provolei Botosani - azi

Deltacons Tulcea - CSU Galati 2 - 3

U. Craiova sta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.