Sport

Focsanenii au terminat pe doi

Dan Chiriac
12 dec 2007 549 vizualizări
Echipa de handbal CSM Focsani a terminat pe locul doi primul tur si primul retur al Diviziei A la handbal masculin. Duminica, focsanenii au terminat la egalitate derby-ul etapei disputat in compania formatiei Politehnica Iasi.

CSM Focsani se afla la egalitate de puncte cu iesenii si, pina acum, au rezultate directe favorabile cu acestia. De altfel, la finalul campionatului, acesta este criteriul de departajare in caz de egalitate de puncte. In celelalte partide ale etapei lidera clasamentului nu a avut probleme pe teren propriu cu HC Vaslui. Galatenii s-au impus la noua goluri, in fata unei formatii care a smuls Focsaniului in aceasta toamna numai putin de trei puncte, adica o victorie si un egal. In derby-ul codaselor, CSS Bacau a invins fara drept de apel pe Neptun Constanta. Rezultatul de egalitate de la Focsani deschide drumul spre promovare celor de la Universitatea Galati. (Dan CHIRIAC)


Etapa a 14-a (duminica, 9 decembrie)


CSM Focsani - Politehnica Iasi 27 - 27

Universitatea Galati - HC Vaslui 41 - 32

CSS Bacau - CSU Neptun Constanta 37 - 23

LPS Piatra Neamt a stat


Clasament 14


1. Univ. Galati 22p 444-327

2. CSM Focsani 17p 341-298

3. Poli Iasi 17p 410-362

4. HC Vaslui 11p 389-403

5. LPS PiatraN 6p 395-421

6. CS Neptun 6p 348-458

7. CSS Bacau 5p 336-395


Locul doi pentru baschetbalistii de la U 14


Echipa de baschet U 14 a Liceului cu Program Sportiv Focsani a terminat pe locul doi prima faza a Campionatului National. Formatia antrenata de Mihai Petrut s-a clasat in urma CSS Unirea Iasi, cu care insa si-a impartit victoriile directe. "Am terminat pe locul secund, la egalitate cu iesenii, iar in meciurile directe scorul a fost egal 2. Au fost inaintea noastra la cosaveraj, avind patru puncte avans in partide directe. Mergem impreuna la turneul urmator, iar noi ne propunem sa ajungem la turneul final in 2008", a spus profesorul Mihai Petrut. Din lotul formatiei focsanene au fost convocati si doi baschetbalisti la loturile nationale. Alin Olaru la U 12 si Vlad Mislea la U 13 fac parte din loturile reprezentative ale Romaniei. In partidele din acest campionat, LPS Focsani s-a bazat pe urmatorii jucatori: Alin Olaru, Vlad Mislea, Vasile Pirvu, Sorin Seciu, Andrei Neguroiu, Dragos Mihalcea, Bogdan Munteanu, Razvan Arbunea, Alexandru Andrei, Lucian Savin si Alexandru Maireanu. Si celalalte formatii de juniori, la baschet, ale LPS Focsani au avut prestatii meritorii in acest campionat. Acestea au terminat prima faza a grupelor pe primul loc la toate categoriile, urmind ca pe 12 ianuarie sa inceapa faza a doua. Pentru baschetbalistii focsaneni urmeaza stagii de pregatire. Alexandru Epure si Madalin Dinca urmeaza sa ia parte in perioada 21-28 decembrie la un cantonament cu lotul national ce va avea loc la Sovata. Catalin Petrisor a fost inclus in lotul national U 16 care va avea un cantonament intre 19-23 decembrie la Constanta, urmind ca intre 27-30 decembrie nationala Romaniei sa ia parte la Balcaniada de la Sibiu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.