Sport

Acesti oameni ar trebui exclusi din fotbal

Dan Chiriac
7 dec 2007 605 vizualizări
Petre Plopeanu, directorul Directiei pentu Sport a judetului Vrancea, a luat atitudine privind ultimele violente din fotbalul judetean.

Considera directorul DTS Vrancea, referindu-se la agreosrii centralului Ionut Constantinescu

Plopeanu a considerat inca odata ca este nevoie ca echipele care participa in campionat sa aiba conditiile minime privind securitatea, aici intrind gardul imprejmuitor, politist sau jandarm prezent la partida. Responsabilul sportului vrincean a considerat ca in acest moment sint maxim zece echipe care indeplinesc aceste conditii si care ar trebui primite in campionat. Cit priveste incidentele petrecute la Bordeasca cu putin timp in urma, Petre Plopeanu a fost radical. "Acesti oameni nu au ce cauta in sport si trebuie exclusi din activitate", a spus Plopeanu. Aminata in sedinta de saptamina trecuta, decizia in cazul agresarii arbitrilor Ionut Constantinescu si Daniel Meirosu la partida Victoria Bordeasca - Energia Vulturu a fost luata miercuri seara. Decizia a fost intirziata, dupa ce scenariul a fost modificat. Alin Zamfirache, fotbalistul Victoriei Bordeasca, nu l-a lovit pe centralul Ionut Constantinescu, agresorul adevarat fiind de fapt Alin Cristea, potrivit ultimelor informatii. Acesta din urma s-a prezentat in fata comisiei si a recunoscut ca a jucat cu numarul opt pe tricou, adica numarul fotbalistului care l-a agresat pe Constantinescu. Problema a fost ca Alin Cristea a fost trecut pe foaia de joc pe legitimatia lui Alin Zamfirache, ceea ce reprezinta un fals. Culmea, agresorul nu a recunoscut insa ca l-a lovit pe central si a spus ca doar l-a impins. Alin Cristea a fost suspendat 24 de etape si amendat cu 160 lei, iar Victoria Bordeasca a pierdut partida cu 3 - 0 si a fost amendata cu suma de 500 lei. Echipei Victoria Bordeasca i s-a ridicat dreptul de a organiza partide pe terenul propriu pentru 7 etape, adica pina la finalul acestui campionat. Bordeasca nu are voie sa joace acasa nici pe terenul din Tataranu. Duminica, Victoria Bordeasca va juca partida de pe teren propriu cu Victoria Gologanu pe terenul acesteia. Alin Cristea urmeaza sa raspunda si in fata instantei de judecata pentru faptele comise. Daca va fi gasit vinovat, acesta risca sa ajunga chiar la inchisoare, pentru savirsirea infractiuni de lovire sau vatamare corporala grava, totul urmind a se stabili in urma zilelor de ingrijiri medicale ale centralului Constantinescu. (Radu TOMESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.