Sport

Rugbistii au doborit recordul national

Dan Chiriac
3 dec 2007 616 vizualizări
Echipa de rugby a juniorilor sub 19 ani, LPS Focsani, a doborit recordul de scor intr-o partida din cadrul Superligii nationale.

139 - 0 in Superliga juniorilor mari

Vrincenii au invins cu 139 - 0, pe stadionul "Tineretului", formatia LPS Constanta, care se afla pe ultimul loc al clasamentului in acest moment, fara nici o victorie. Precedentul scor maxim era incasat tot de formatia constanteana, care pierduse in acest campionat cu 0 - 135. Focsanenii vor mai juca o partida in acest an, miercuri, de la orele 13.00, tot pe Stadionul "Tineretului". Adversar le va fi liderul clasamentului, Cleopatra Mamaia, formatie alcatuita din jucatori de la mai multe cluburi din tara si pare pare a fi favorita la adjudecarea titlului in acest campionat. Meciul conteaza pentru etapa a sasea si a fost aminat pentru ca la data la care fusese programat initial, constantenii aveau jucatori la lotul national. La juniori U 18, oaspetii, aflati in fruntea clasamentului au condus cu 7 - 0 la pauza, iar la final au cistigat cu 24 - 0. Focsanenii au dat o replica buna liderului clasamentului, antrenorul Viorel Ion declarindu-se multumit de evolutia elevilor sai. (Dan CHIRIAC)


Baschetbalistii au invins Constanta

Echipa de baschet a Liceului cu Program Sportiv din Focsani a invins ieri, intr-o partida disputata in Sala Polivalenta, echipa CSS 2 Constanta. Partida a fost la discretia elevilor antrenati de profesorul Mircea Petrisor, care s-au impus la final cu scorul de 72- 52. Saptamina viitoare, juniorii focsaneni vor juca ultima partida din acest an, urmind a intilni, tot acasa, la Sala Polivalenta din Focsani, pe CSS 1 Constanta. Jocul se va disputa duminica viitoare. (Dan CHIRIAC)


Romania - Portugalia 23-8


Doi rugbisti focsaneni au jucat in echipa nationala a Romaniei, care simbata a invins cu 23 - 8 nationala Portugaliei. Antrenorii nationalei l-au desemnat capitan de echipa pe gugesteanul Costica Mersoiu, cel mai virstnic jucator al echipei nationale. Acesta a evoluat foarte bine la Porto, dar nu a reusit sa marcheze nici un punct. De asemenea, Stefan Ciuntu, format ca rugbist la Liceul cu Program Sportiv Focsani, in prezent component al prim-divizionarei Universitatea Cluj, a jucat timp de 80 de minute. Acesta a debutat in echipa reprezentativa la mondialul din Franta, in meciul cu Noua Zeelanda, iar de atunci si-a cistigat locul in primul 15. (Dan CHIRIAC)


Voleibalistele au invins in frig


Voleibalistele de la CSM Focsani au continuat seria meciurilor bune in campionat si au invins pe MCV Tirgoviste, intr-o partida disputata simbata dimineata, la Sala Polivalenta din municipiu. Meciul a fost fara istoric, focsanencele invingind cu 3 - 0, toate seturile fiind cistigate detasat. Problema invingatoarei nu s-a pus nici o secunda, oaspetele neputind ridica pretentii nici macar la un set. Problemele au aparut insa din alta parte pentru CSM Focsani. La final, voleibalistele s-au plins de faptul ca au miinile inghetate si abia isi mai simt degetele din cauza frigului din Polivalenta. Etapa viitoare, CSM Focsani va avea pauza, urmind ca voleibalistele sa joace abia peste doua runde, in deplasare, cu Universitatea Craiova, liderul clasamentului si, probabil, echipa care va promova in Liga Nationala. (Dan CHIRIAC)


Inscrieri pentru Cupa Vrancei


Asociatia Judeteana de Fotbal Vrancea primeste inscrieri pentru Cupa Vrancei la minifotbal, competitie traditionala care a aliniat la start, an de an, zeci de echipe din judet. Competitia, ce va avea loc la Sala Polivalenta, va debuta pe data de 7 ianuarie, pina atunci AJF primind inscrieri si urmind a stabili programul competitiei in urma unei sedinte cu delegatii. Anul trecut, intrecerea a fost adjudecata de formatia Mirco Italia, ce a avut in componenta fotbalisti de la echipele de Liga a patra FC Dumitresti si Vointa Odobesti. (Dan CHIRIAC)


Echipa de rugby a Liceului cu Program Sportiv din Focsani a facut o demonstratie in forta la Balul Bobocilor de joi seara, stirnind aplauze furtunoase. In fata antrenorului Viorel Ioan, care a facut parte din juriu, baietii au imitat Haka, cintecul de lupta prezentat inaintea fiecarui meci de reprezentativa Noii Zeelande, All Black, pentru "infricosarea adversarilor". Se pare ca efectul a fost atit de puternic, incit colegii LPS-isti si profesorii i-au chemat cu bis-uri in ring, tinerii rugbistii repetind "incantatia".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.