Sport

Darren a sunat Remontada!

Ziarul de Vrancea
12 mai 2017 1154 vizualizări
Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Madrid, după 6-2, 6-3 cu letona Anastasija Sevastova * după ce a fost condusă cu 0-3 în setul secund, Simona a cerut sfaturile antrenorului Cahill şi apoi a realizat şase jocuri consecutive * semifinală de şoc la masculin: Djokovic- Nadal

Simona Halep îşi continuă traseul impecabil în turneul Premier Mandatory de la Madrid şi s-a calificat în finală, după o nouă victorie în faţa letonei Anastasija Sevastova (22 WTA), scor 6-2, 6-3, în 74 de minute Simona s-a calificat pentru a treia oară, a doua consecutiv în finala acestui turneu patronat de Ion Ţiriac, aceasta fiind a 23-a finală din cariera Simonei. La început, Simona a părut un pic ezitantă, fiind de multe ori lipsită de precizie şi de inspiraţie. însă adversara romancei nu a profitat de aceste inexactităţi. Sevastova  a lăsat impresia că se teme de romancă, după ce a fost executată clar în ultimele partide disputate (6-0, 6-0 la Bucureşti şi 6-3, 6-1 la Stuttgart). Fără niciun set pierdut la Madrid pană ieri, jucătoarea let onă a avut ocazii de a opri victoriile Simonei Halep, dar nu le-a fructificat. Primul set a fost echlibrat pană la 2-2, apoi romanca a caştigat patru game-uri consecutive, cu două break-uri. În actul secund, Halep a pierdut primul game la 0 şi a intrat în blocaj. Romanca şi-a cedat serviciul şi încă un joc, iar scorul a ajuns la 0-3. Simona Halep a simţit dificultatea momentului şi i-a cerut sfatul lui Darren Cahill. Antrenorul a încercat să o liniştească şi să o facă să revină la evoluţia din primul set. Simona a început "remontada" cu o evoluţie oscilantă, ajutată şi de faptul că Sevastova nu a ştiut cum să gestioneze avantajul jocului mai bun şi cel al scorului favorabil. Halep s-a apropiat la 2-3, după un break în ghemul al cincilea. Sevastova a avut 40-15 pe serviciul romancei, dar scorul a devenit 3-3. Letona a ratat şi o oportunitate de a-şi fructifica serviciul şi, în locul de 4-3, tabela a arătat invers După ce a mai ratat o minge de break, Sevastova a depus armele, pierzand şi următoarele game-uri.
Simona Halep va încerca să caştige al doilea turneu “Madrid Mutua Open” într-o finală cu învingătoarea partidei dintre rusoaica Svetlana Kuzneţova (9 WTA) şi jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, meci care s-a disputat aseară, în încheierea programului. Kuzneţova a caştigat uşor partida din sferturi cu jucătoarea canadiană Eugénie Bouchard (60 WTA), scor 6-4, 6-0, ajungand pentru a doua oară în ultimii trei ani în semifinale la Madrid şi pentru a doua oară în semifinalele unui turneu de categorie Premier Mandatory în 2017.Simona are palmares pozitiv cu “Sveta”, 4-3. Cu Kristina Mladenovic (17 WTA), lucrurile sunt puţin mai complicate. Franţuzoaica are 3-1 în partidele cu Halep. La mijlocul lunii martie, sportiva din Constanţa a pierdut, cu 3-6, 3-6, întalnirea din turul al treilea al turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells (SUA). Halep a caştigat doar meciul din 2015, din turul secund al turneului de la Cincinnati, cu 7-5, 5-7, 6-4. Mladenovic s-a mai impus în sferturi la Birmingham, în 2014, cu 2-6, 6-0, 7-6, şi în turul I la Paris, în 2014, scor 7-6, 6-4. În plus, “Kiki” se arată într-o formă excelentă pe zgură. Ea a administrat, în semifinalele de la Stuttgart, prima înfrangere Mariei Şarapova, după revenirea în circuit şi a pierdut greu finala în faţa germanei Laura Siegemund.
Aseară, Simona Halep şi Irina Begu au pierdut semifinala de dublu, scor 4-6, 2-6 în faţa cuplului favorit nr. 5, Timea Babos  / Andrea Hlavackova (Ungaria / Cehia). În cealaltă semifinală perechea Chan Yung Jan / Martina Hingis (Taiwan / Elveţia) a învins cu scorul de 6-3, 6-2 echipa spaniolă Arantxa Parra / Silvia Soler.
În turneul masculin, primul semifinalist este Novak Djokovic, favoritul nr. 2 (chiar primul, după eliminarea lui Murray). Djokovic a beneficiat de retragerea japonezului Kei Nishikori, din cauza  unei accidentări la mană. Novak Djokovic va juca în semifinale cu Rafael Nadal (5 ATP), care l-a învins cu 7-6, 6-2 pe belgianul David Goffin (10). Într-o altă partidă din sferturi, uruguayanul Pablo Cuevas (27) l-a învins pe germanul Alexander Zverev (19) cu 3-6, 6-0, 6-4. Cuevas va juca în semifinale cu învingătorul partidei Borna Coric (Croaţia, 59 ATP) şi Dominic Thiem (Austria, 9 ATP).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.