Sport

Finală cu pedigree

Ziarul de Vrancea
12 mai 2017 1148 vizualizări
Ajax Amsterdam şi Manchester United se vor înfrunta în ultimul act al Ligii Europa Echipele Ajax Amsterdam şi Manchester United s-au calificat în finala Ligii Europa.

Ajax a ajuns în ultimul act deşi a fost învinsă cu scorul de 1-3 de Olympique Lyon în manşa secundă a semifinalelor, pentru că în tur scorul a fost de 4-1 pentru echipa “lăncierilor”. Kasper Dolberg, speranţa fotblului olandez, a deschis scorul pentru oaspeţi în min. 25, dar elevii lui Bruno Genesio au avut un final de primă repriză incendiar. Matthieu Valbuena  a fost faultat în careu de Mathijs De Ligt şi tunarul lyonezilor, Alexandre Lacazette a transformat lovitura de pedeapsă (’45), iar în minutul adiţional care a urmat, Lacazette a recidivat reluand în plasa lui Onana mingea centrată de Fekir. În partea secundă, gazdele au alergat  pentru echilibrarea scorului tur, dar golul a venit de-abia în min. 81, de la algerianul Rachid Ghezzal. Deşi olandezii au rămas în zece oameni în min. 84, pentru că  Nick Viergever a primit al doilea cartonaş galben, ei au rezistat pană la final.  Pe binecunoscutul stadion “Old Trafford”, Manchester United a terminat la egalitate, scor 1-1, cu formaţia spaniolă Celta Vigo, după ce caştigase în Spania cu 1-0. Manchester a deschis scorul în min. 17, prin Marouane Fellaini, galicienii au egalat spre final prin Facundo Roncaglia (min. 85). Arbitrul roman Ovidiu Haţegan a avut de lucru în ultimele minute, cand a trebuit să-i elimine pe Eric Bailly (Manchester) şi Roncaglia (Celta) în urma unei altercaţii. Finala Ligii Europa, dintre Manchester United şi Ajax Amsterdam se va disputa pe 24 mai, la Stockholm.

Arbitrii marilor finale

Germanul Felix Brych va arbitra finala Ligii Campionilor, dintre Juventus Torino şi Real Madrid. Brych va fi ajutat la meciul din 3 iunie, de la Cardiff, de asistenţii Mark Borsch şi Stefan Lupp şi adiţionalii Bastian Dankert şi Marco Fritz. Arbitru de rezervă va fi sarbul Milorad Mazic, iar rezervă a asistenţilor germanul Rafael Foltyn. Felix Brych (41 de ani) a arbitrat în acest sezon cinci meciuri din Liga Campionilor, iar vara trecută a făcut parte din corpul de arbitri de la Campionatul European. în 2014, germanul a condus la centru finala Ligii Europa dintre FC Sevilla şi Benfica Lisabona.
Finala Ligii Europa va fi condusă de arbitrul sloven Damir Skomina.  El va fi ajutat de asistenţii Jure Praprotnik şi Robert Vukan şi adiţionalii Matej Jug şi Slavko Vincic. Arbitru de rezervă va fi italianul Gianluca Rocchi, iar rezervă a asistenţilor slovenul Tomaz Klancnik. Skomina, în varstă de 40 de ani, a făcut de asemenea parte din corpul de arbitri de la Euro-2016. în acest sezon, el a arbitrat şase meciuri din Liga Campionilor. în ultimele cinci sezoane, a condus şase şase semifinale de cupe europene. Slovenul a arbitrat şi partida Romania – Polonia scor, 0-3, disputată la 11 noiembrie, în preliminariile Cupei Mondiale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.