Sport

Tandem Lucescu - Contra la Galata?

Ziarul de Vrancea
12 mai 2017 1311 vizualizări
Tehnicianul echipei Zenit Sankt Petersburg, Mircea Lucescu, ar fi foarte aproape de un nou angajament cu Galatasaray, susţine jurnalul turc Fanatik, citat de aksam.com.tr.

Cotidianul menţionează că unul dintre secunzii lui Lucescu ar urma să fie Cosmin Contra, actualul tehnician al FC Dinamo. "Galatasaray numără zilele pentru Mircea Lucescu. în ciuda aşteptărilor, nu va veni alături de fiul său Răzvan, care a primit o ofertă din Spania", scrie Akşam, precizand că secunzii ar urma să fie fostul internaţional turc Bülent Korkmaz şi Cosmin Contra. "S-a discutat cu ambii şi răspunsul a fost pozitiv", adaugă sursa citată. Jurnalul scrie că deşi conducerea clubului Galatasaray afirmă că va continua colaborarea cu antrenorul Igor Tudor, un nou angajament cu Mircea Lucescu este iminent. Mircea Lucescu a antrenat echipa Galatasaray în perioada 2000-2002, perioadă în care printre elevii săi s-a numărat şi Bülent Korkmaz. Lucescu a mai pregătit apoi în Turcia formaţia Beşiktaş (2002-2004). După plecarea din Turcia, numele lui Mircea Lucescu a fost menţionat în mod frecvent în legătură cu echipele din Super Lig.

Larisa, în două finale la Koper

Gimnasta Larisa Iordache s-a calificat, ieri, în finale la paralele şi barnă, singurele aparate la care a concurat, la etapa FIG World Challenge Cup de la Koper (Slovenia). Larisa Iordache a fost notată cu 13.850 la paralele, cea mai mare notă din calificări, şi cu 14.400 la barnă, şi va evolua în ambele finale. Ea va concura la paralele sambătă, iar la barnă, duminică, atunci cand se încheie competiţia din Slovenia. Etapa FIG World Challenge Cup de la Koper este primul concurs internaţional la care participă Larisa Iordache după Campionatul European de la Cluj, unde a obţinut medalia de bronz la barnă. La startul competiţiei din Slovenia s-au aflat 70 de sportivi (35 de fete, 35 de băieţi) din 18 naţiuni. Etapa de Cupă Mondială de la Koper prevede doar concursuri pe aparate.


Trei trofee pregătite

După cum am mai informat, astăzi, de la ora 20:00, se dispută ultimele trei meciuri din faza play-off a Ligii I, care vor stabili caştigătoarea titlului: FC Viitorul – CFR Cluj, FCSB – CSU Craiova şi Dinamo – Astra Giurgiu. Întrucat trei echipe au şanse la locul I, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat că a pregătit cate un trofeu, medalii şi tricouri de campion pentru toate cele trei stadioane. Dacă trofeul va fi caştigat de FC Viitorul, acesta va fi înmanat de primarul Constanţei, Decebal Făgădău, alături de reprezentanţii LPF. Dacă FCSB va fi campioană, caştigătorii vor primi trofeul de la Helmuth Ducadam, iar în cazul unui eventual triumf al FC Dinamo, festivitatea va fi condusă de Adrian Mutu. Din partea LPF, pe Stadionul Central din Ovidiu vor fi prezenţi vicepreşedintele forului, Robert Pongracz, şi directorul de imagine şi comunicare, Marius Mitran. Pe Arena Naţională, la meciul FCSB – CSU Craiova, vor fi prezenţi directorul economic al LPF, Ionuţ Calancia, şi directorul departamentului competiţii, Eduard Alexandru. Pe stadionul Dinamo, liga profesionistă va fi reprezentată de secretarul general, Justin Ştefan şi de Mircea Călin. LPF a stabilit şi arbitrii care vor conduce aceste partide: George Găman (Viitorul – CFR), Horaţiu Feşnic (FCSB – CSU Craiova) şi Istvan Kovacs (Dinamo – Astra).

Floretiştii clujeni sunt cei mai buni

CS Universitatea Cluj  a caştigat titlul de campioană naţională la floretă pe echipe, la masculin, ieri, în Sala de scrimă ''Ana Pascu'' din Bucureşti. ''U'', care a evoluat în formula Radu Dărăban, Bogdan Dascălu, Gerard Tuzhanyi, Alpar Bartok, a caştigat toate cele patru meciuri susţinute, 45-23 cu CSA Steaua, 45-25 cu CSŞ Triumf Bucureşti, 45-34 cu CSU Poli Timişoara şi 45-16 cu CSTA Bucureşti. Universitatea are două titluri caştigate în ultimii trei ani, după ce anul trecut s-a impus CSU Poli Timişoara. Poli Timişoara, compusă din Mihai Bărbînţă, Bejamin Bodo, Teofil Moisu, Valentin Niţă, a ocupat locul al doilea, după 45-43 cu CSA Steaua, 45-28 cu CSŞ Triumf şi 45-28 cu CSTA Bucureşti. Podiumul a fost completat de CSA Steaua (Mădălin Chirnogeanu, Andrei Ciobănică, Gabriel Pavel, Marian Ungureanu), învingătoare în meciurile cu CSŞ Triumf (45-26) şi cu CSTA Bucureşti (45-20). Universitatea a obţinut, joi, şi titlul individual la floretă masculin, prin Radu Dărăban.

Recunoaşterea lui Rosberg

Germanul Nico Rosberg, campionul mondial en titre de Formula 1, recunoaşte că fostul său coechipier de la Mercedes, britanicul Lewis Hamilton, este un pilot mai talentat decat el şi a trebuit să facă eforturi serioase în sezonul trecut pentru a-l învinge. “Unii piloţi din Formula 1 sunt mai talentaţi decat mine, poate şi colegul meu (Hamilton). Este unul dintre cei mai buni piloţi din toate timpurile şi un adversar redutabil. Pentru a caştiga anul trecut, a trebuit să dau dovadă de foarte multă determinare şi să nu accept niciun compromis. Aceasta era singura mea şansă de a învinge", a declarat Rosberg într-un interviu acordat cotidianului Bild. Germanul, retras din Marele Circ la finalul sezonului trecut, crede că pe viitor ar putea avea din nou o relaţie amicală cu Hamilton. Cei doi piloţi au fost rivali pe întregul parcurs al carierelor lor, încă de la primi paşi pe scena internaţională a kartingului, în urmă cu 20 de ani. "Au trecut deja cinci luni de la retragerea mea şi nu văd niciun motiv pentru care nu putem deveni din nou prieteni", a mai spus Rosberg.

Zenit îşi protejează stadionul

Echipa Zenit Sankt Petersburg, antrenată de Mircea Lucescu, va disputa ultimul său meci de pe teren propriu din actuala ediţie a campionatului Rusiei, pe 17 mai, în compania formaţiei Krasnodar, pe fostul său stadion, Petrovski, noua arenă fiind menajată pentru Cupa Confederaţiilor. În urma unei discuţii între reprezentanţi ai FIFA, membri ai Comitetului de Organizare a Cupei Mondiale din 2018, FC Zenit şi reprezentanţi ai municipalităţii, s-a ajuns la concluzia că Zenit Arena întruneşte condiţiile pentru a găzdui meciuri din Cupa Confederaţiilor, În ultimele zile, presa internaţională a notat că gazonul de pe noul stadion din Sankt Petersburg a fost puternic afectat de cele două meciuri disputate acolo pană în prezent,, astfel încat s-a luat decizia protejării arenei.

Victorie la dublu, în Ungaria

Perechea Irina Bara/Mihaela Buzărnescu a caştigat, ieri, proba de dublu din cadrul turneului ITF de 25.000 de dolari de la Dunakeszi (Ungaria), învingand în finală cuplul Daiana Negreanu/Oana Georgeta Simion, scor 1-6, 6-1, 10-3.  Tot vineri, Alexandra Cadanţu a fost eliminată în semifinalele de simplu de sportiva ucraineană Marta Kostiuk, scor 3-6, 3-6.  La turneul ITF de 15.000 de dolari din Antalya, Raluca Şerban, favorită principală, s-a calificat în semifinale învingand-o pe Ksenia Palkina (Kîrgîzstan), scor 6-4, 7-5. în faza următoare, Raluca o va întalni pe sportiva argentiniană Melany Krywoj.

Un suporter rămas ciung de la o petardă

Un fan portughez în varstă de 26 de ani a rămas fără o mană, joi seară, după explozia unei petarde în timp ce sărbătorea împreună cu alţi suporteri realegerea lui Paulo Meneses în funcţia de preşedinte al clubului Paços Ferreira. Potrivit Diario de Noticias, fanului i-a fost amputată mana dreaptă. Paulo Meneses a fost reales, ieri, la conducerea clubului Paços Ferreira, el primind 4.004 voturi, în timp ce contracandidatul său Carlos Barbosa a obţinut doar 1.278 de voturi. Cu două etape înainte de finalul sezonului, Paços Ferreira ocupă locul 11 în clasamentul campionatului portughez, cu 35 de puncte. Pentru titlu luptă Benfica Lisabona - 78 de puncte şi FC Porto - 73 de puncte.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.