Sport

Blitzkrieg - Simona Halep

Ziarul de Vrancea
11 mai 2017 1001 vizualizări
Jucătoarea romană a învins-o cu 6-1, 6-1 pe americana Coco Vandeweghe în mai puţin de o oră şi s-a calificat în semifinalele turneului de la Madrid, unde o va reîntalni astăzi pe letona Anastasija Sevastova * împreună cu Irina Begu, Simona s-a calificat şi la dublu în semifinale

Simona Halep îşi continuă evoluţia foarte bună la turneul de categorie Premier Mandatory de la Madrid şi s-a calificat în semifinale pentru a treia oară consecutiv, după ce a învins-o cu 6-1, 6-1, pe jucătoarea americană Coco Vandeweghe (20 WTA). Halep a legat pentru prima dată în acest an patru victorii la rand. Romanca a fost de neoprit în meciul cu Vandeweghe, căreia nu i-a permis să-şi valorifice forţa loviturilor. Cu un serviciu la cel mai înalt nivel (90 la sută în setul I, 77 % la final), cu o mobilitate dezarmantă şi cu lovituri care şi-au atins ţinta cu o precizie excepţională (o eroare neforţată în primul set, trei în total, şase lovituri caştigătoare, 11 la final), Halep şi-a surclasat adversara. Jucătoarea romană a servit şi a condus cu 1-0, înainte ca Vandeweghe să egaleze. Au urmat nouă game-uri consecutive caştigate de Simona Halep, majoritatea fără egalitate. După cinci dintre acestea, jucătoarea cel mai bine clasată în ierarhia WTA dintre sportivele sfertfinaliste a caştigat primul set, cu 6-1, în 25 de minute. Vandeweghe a schimbat cifra din dreptul numelui ei pe tabela de marcaj la 0-4, în setul al doilea. A fost un moment pe care l-a celebrat cu mainile ridicate, salutand publicul. La scorul de 6-1, 4-1, 30-0, o scurtă repriză de ploaie a oprit partida, dar jucătoarele au rămas pe teren. Organizatorii au decis să acopere arena Manolo Santana şi meciul s-a reluat după patru minute, dar nu a mai durat mult, pentru că Halep a caştigat şi al doilea set, tot cu 6-1, după o oră de la start. În faza următoare, Simona o va întalni pe leton Anastasja Sevastova (22 WTA). Jucătoarea baltică a învins-o cu 6-3, 6-3, după 70 de minute, pe olandeza Kiki Bertens (19 WTA). Letona o va întalni a şaptea oară în carieră pe Halep, scorul meciurilor lor fiind egal, 3-3. Ele au evoluat recent una împotriva celeilate, în urmă cu două săptămani, la Stuttgart, cand romanca a caştigat cu scorul de 6-3, 6-1. În partida anterioară, Halep s-a impus în finala de la Bucureşti din 2016, cu 6-0, 6-0.  Cele patru meciuri disputate înaintea finalei de anul trecut de la Bucharest Open au avut loc între 2009 şi 2011. Meciul Simona Halep - Anastasija Sevastova de la Stuttgart va avea loc astăzi
A doua jucătoare romană prezentă în sferturi, Sorana Cîrstea, n-a reuşit să treacă de puternica jucătoare franceză Kristina Mladenovic (17 WTA), care a caştigat cu 6-4, 6-4. Cu lovituri foarte puternice, “Kiki” a dominat în mare parte game-urile în care a servit. Ea a început ambele seturi cu break-uri, dar dacă în primul set game-ul caştigat contra serviciului a fost unic, în cel de-al doilea, franţuzoaica a avut momente de scădere, de care Sorana n-a ştiut să profite întotdeauna. Exemplu, game-ul al şaptea, contra serviciului, în care “Kiki” a făcut nu mai puţin de patru duble greşeli (!), dar romanca nu a caştigat. A izbutit două break-uri, rapid anihilate de învingătoarea Şarapovei de la Stuttgart şi Mladenovic merge mai departe, urmand a întalni în semifinale învingătoarea partidei dintre canadianca Eugénie Bouchard şi rusoaica Svetlana Kuzneţova. Bouchard a mai făcut o victimă de calibru, după Maria Şarapova, însă germana Angelique Kerber (2 WTA)) nu s-a aflat în plenitudinea forţelor, şi a abandonat la scorul de 2-6, 0-5.
La puţin timp după ce a dispus de Coco Vandeweghe, Simona Halep a reuşit să se califice în semifinale şi la dublu, împreună cu Irina Begu. Perechea romană, constituită în premieră, a reuşit chiar o victorie de prestigiu, învingand cuplul favorit nr. 4, format din Sania Mirza (India) şi Iaroslava Şvedova (Kazahstan), cu 6-3, 3-6, 10-6. În semifinale, Irina şi Simona se vor confrunta cu echipa Timea Babos/Andrea Hlavackova (Ungaria/Cehia, nr. 4) care a învins cu 6-2, 6-4 cuplul Kiki Bertens / Johanna Larsson (Olanda / Suedia). Celelalte două rezultate din sferturi: Chan Yung Jan / Martina Hingis (Taiwan / Elveţia) – Anna-Lena Grönefeld / Kveta Peschke (Germania / Cehia) 4-6, 6-3, 10-8; Arantxa Parra / Silvia Soler (Spania) – Lucie Hradecka / Katerina Siniakova (Cehia) 6-3, 6-3.
În turneul masculin, o surpriză de proporţii: croatul Borna Coric (59 ATP) l-a învins în optimi pe liderul ATP, Andy Murray, cu 6-3, 6-3 în 85 de minute. Borna Coric, în varstă de 20 de ani, este primul lucky loser care ajunge în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, în istoria de 16 ani a competiţiei. Alte rezultate: Kei Nishikori (Japonia) – David Ferrer (Spania) 6-4, 6-3; Novak Djokovic (Serbia) – Feliciano Lopez (Spania) 6-4, 7-5; David Goffin (Belgia) – Milos Raonic (Canada) 6-4, 6-2; Alexander Zverev (Germania) – Tomas Berdych (Cehia) 6-4, 6-4; Pablo Cuevas (Uruguay) – Benoît Paire (Franţa) 7-5, 0-6, 6-1.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.