Sport

Repetiţie după 19 ani

Ziarul de Vrancea
11 mai 2017 818 vizualizări
Real a eliminat pe Atletico Madrid pentru a patra oară în ultimul cincinal şi va juca finala Ligii Campionilor cu Juventus Torino, pe 3 iunie, la Cardiff

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, deşi a fost învinsă de Atletico Madrid cu scorul de 1-2(1-2), pe stadionul ''Vicente Calderon'', în manşa a doua a semifinalelor.
Real Madrid, care caştigase meciul tur cu 3-0, va juca finala cu Juventus Torino, pe 3 iunie, la Cardiff. Atletico a obţinut o victorie de palmares, prin golurile marcate de Saul Niguez (‘12) şi Antoine Griezmann (‘16 — penalty), punctul oaspeţilor fiind reuşit de Isco (‘42). Echipa lui Simeone a început tare meciul şi a avut prima mare ocazie prin Koke (‘5), care a reluat la colţul scurt centrarea lui Carrasco, dar Navas a acordat corner. Din această fază fixă, Torres a reluat cu capul peste poartă (‘6).  Atletico a deschis scorul prin Saul Niguez (‘12), cu o lovitură de cap la cornerul executat de Koke. Peste trei minute, Varane l-a faultat în careu pe Torres, iar gazdele au primit penalty. A executat Griezmann (‘16) şi a marcat cu destul emoţii, portarul Navas atingand mingea. Griezmann ratase un penalty în finala Champions League de anul trecut, pierdută de Atletico în faţa rivalei din Madrid. La 2-0, Atletico a făcut un pas înapoi, iar Real a reintrat în joc, o primă situaţie fiind semnată de Ramos (‘20). Isco a ameninţat poarta gazdelor (‘38), dar Oblak a respins, însă peste patru minute francezul Benzema s-a distrat cu apărarea lui Atletico, a păcălit trei fundaşi pe linia de fund şi a trimis în faţa porţii, Oblak a respins şutul lui Kroos, dar Isco a fost pe fază şi a trimis mingea în plasă (‘42). A fost golul care a decis calificarea în finala de la Cardiff, fazele înregistrate în partea a doua nemaiavand importanţă. Atletico a ratat a treia sa finală de Champions League în patru ani, după ce le-a pierdut pe cele din 2014 şi 2016 în faţa aceleiaşi echipe, Real Madrid.
Ultima finală dintre Real şi Juventus a avut loc în 1998, la Amsterdam, iar formaţia spaniolă s-a impus cu 1-0 prin golul marcat de Predrag Mijatovic.

Declaraţiile tehnicienilor

Zinédine Zidane (Real): "Va fi o finală specială pentru mine, Juventus a fost un club important în cariera mea. înainte de Real, a fost clubul vieţii mele. Aştept cu nerăbdare această finală, dar încă nu am caştigat nimic. Am ştiut că partida va începe în acest fel. Atletico a atacat furibund, iar noi am încercat să ne găsim locul în teren. Ne-a lipsit concentrarea la acel corner de la primul gol, iar apoi a venit penaltiul...Dar din minutul 30 ne-am simţit mult mai confortabil pe teren. Am făcut ceea ce ştim mai bine. în repriza a doua am fost superiori adversarului".
Diego Simeone (Atletico): "Sunt mandru şi fericit că am demonstrat încă o dată că putem pune probleme marilor echipe şi am arătat că suntem principala forţă a Spaniei după Real Madrid şi FC Barcelona. Primele 30-35 de minute vor rămane mereu în memoria suporterilor noştri. Apoi, adversarul a profitat de defensiva noastră improvizată şi a marcat. Am dat totul, iar momentele magice, serile magice de pe Vicente Calderon, ne vor rămane mereu în memorie”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.