Sport

Balul de sambătă seara

Ziarul de Vrancea
11 mai 2017 569 vizualizări
Maine de la ora 20:00, se joacă meciurile care vor stabili noua campioană a Romaniei la fotbal

Nu e niciun secret pentru nimeni: sambătă seara vom afla campioana Romaniei. Cele trei meciuri din ultima etapă a play-off-ului Ligii I, programate la aceeaşi oră, 20:00, vor tranşa bătălia în care prim-favorita este FC Viitorul, urmată de FCSB şi Dinamo. Calculele sunt simple, deoarece Viitorul şi FCSB sunt la egalitate de puncte, cu avantaj de golaveraj pentru ultimii, însă la finalul campionatului nu golaverajul contează ci rezultatele directe, care sunt de partea echipei lui Hagi: 3-1 şi 1-1. Şansele dinamoviştilor sunt minuscule. Pentru elevii lui Cosmin Contra, victoria cu Astra Giurgiu nu este suficientă, trebuie să se încurce şi FCSB şi Viitorul în meciurile de pe teren propriu. Cum echipele sunt în aceeaşi situaţie la capitolul “înjumătăţire”, rezultatele directe sunt decisive. Dinamo ar fi avantajată într-o confruntare cu Viitorul (2-1, 0-0), dar şi în cazul complicat al egalităţii în trei (Dinamo caştigă, celelalte două remizează). În cazul unei egalităţi Dinamo – FCSB, contează golaverajul (rezultatele directe sunt simetrice), momentan favorabil “cainilor” cu un “plus doi”, care, evident, se poate schimba.
Dacă la capitolul calcule lucrurile sunt clare, la capitolul barfe se discută la infinit. Fără dovezi clare, n-are sens să vorbim de modul în care Astra sau Craiova şi-au apărat şansele. Toate echipele incriminate de FCSB şi mass-media se jură că şi-au apărat corect şansele şi, de asemenea, şi le vor apăra şi în ultima etapă. Singura pentru care se poate băga mana în foc este CSU Craiova, pentru că - la cate dejecţii au curs din Ghencea şi Aleea Alexandru către olteni, nu există nicio cale de compromis.
Sperăm ca toate echipele care vor evolua maine în această rundă de foc (şi şoc) să joace corect. Am scris greşit: nu sperăm ci CREDEM. Vor fi prea mulţi ochi aţintiţi spre acest triplex fotbalistic, cel mai încins final de campionat de aproape patru decenii.
Cateva cuvinte şi despre play-out, secţiune care este departe de a se fi încheiat. Pandurii Targu Jiu – Concordia Chiajna este derbiul etapei, ultimele speranţe gorjene fiind legate de victoria de langă ruinele lui Apolodor. Timişoara, care şi-a complicat o existenţă ce părea liniştită, a ajuns după două înfrangeri, să tremure, iar victoria în meciul cu formaţia din oraşul în care  s-a simţit excelent ani buni este esenţială pentru antrenorul Ionuţ Popa. Celelalte două partide, sunt pentru drepturi de televizare.


Programul etapei a X-a:
* play-off: Dinamo – Astra Giurgiu, FCSB – CSU Craiova, FC Viitorul – CFR Cluj (toate, sambătă, ora 20:00).
* play-out: Gaz Metan Mediaş - FC Voluntari (vineri, ora 20:30), ACS Poli Timişoara – CSM Poli Iaşi (duminică, ora 18:00), ASA – FC Botoşani (luni, ora 18:30), Pandurii Targu Jiu – Concordia Chiajna (luni, 20:30).


Clasament play-off
1. FCSB    9    5    2    2     12-7    41
2. Viitorul    9    4    3    2     11-8    41
3. Dinamo    9    5    3    1     14-7    39
4. CFR    9    3    2    4     8-13    33
5. Craiova    9    2    3    4     8-11    31
6. Astra    8    1    1    6     9-15    26


Clasament play-out
1. CSM Iaşi    9    5    4    0     11-2    34
2. Mediaş    9    2    5    2     8-7    31
3.Voluntari    9    4    3    2     12-10    30
4. Botoşani    9    2    5    2     10-7    27
5. Chiajna    10    2    4    4     9-11    23
6. Timiş.    10    4    3    3     10-9    22
7. Pandurii    9    1    4    4     6-14    17
8. ASA    9    1    4    4     3-9    13


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.