Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Amicat Romania - Brazilia. La rugby

Ziarul de Vrancea
11 mai 2017 893 vizualizări
Echipa naţională de rugby a Romaniei va disputa, la 24 iunie, pe Stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti, un meci amical în premieră cu selecţionata Braziliei, se arată într-un comunicat de presă

Selecţionerul Romaniei, Lynn Howells, a declarat că partida îi va oferi şansa de a-i urmări pe jucătorii tineri care au avut evoluţii bune în ultima perioadă în SuperLigă.   Adversara Stejarilor evoluează în America’s Rugby Championship, competiţie în cadrul căreia, în 2016 obţineau prima victorie în faţa unei echipe din eşalonul doi valoric, după ce învingeau Statele Unite cu 24-23. Anul acesta, Brazilia a terminat pe locul IV turneul la care au mai participat Statele Unite ale Americii, Argentina XV, Uruguay, Canada şi Chile.  Tot luna viitoare, Stejarii vor disputa meciuri cu Japonia, pe 10 iunie, la Kumamoto, şi Canada, pe 17 iunie, la Edmonton, în cadrul unui turneu internaţional care va avea loc în Asia şi America de Nord.


Steaua, prima finalistă la baschet

Echipa de baschet masculin Steaua CSM EximBank Bucureşti este prima finalistă a Ligii Naţionale, după ce a eliminat, pe teren propriu, în semifinale, formaţia CSU Sibiu, cu scorul de 81-63 (43-45), în cea de-a patra partidă din cinci programate.  Principalii marcatori ai meciului au fost Runkauskas 20 puncte, Dudzinski 16, pentru Steaua, respectiv Popescu 15, Davis 11 puncte, pentru CSU Sibiu. În cealaltă  semifinală, între campioana CSM Oradea şi U” Banca Transilvania Cluj scorul este 2-2. În cea de-a patra partidă, disputată la Oradea, CSM  învins cu 85-76 formaţia craioveană. Principalii marcatori ai meciului au fost Zeno 20, Mandache 17, pentru CSM, respectiv Rasic 19, Adamovici 17, pentru Cluj. Meciul decisiv va avea loc sambătă, la Cluj.

Licenţa la apel

Mouscron, grupare la care antrenor principal este Mircea Rednic, a primit licenţa pentru a evolua în sezonul viitor al primei ligi, după ce s-a adresat Curţii belgiene de arbitraj sportiv. Iniţial, Comisia de licenţiere a federaţiei belgiene le-a refuzat valonilor acordarea licenţei, bănuind că gruparea este finanţată de agenţi de jucători, dar Mouscron a contestat această decizie la CBAS. Mouscron s-a salvat in extremis de la retrogradare, după ce a învins, în deplasare, cu 2-0, pe Kortrijk , în ultima etapă a sezonului regulat. Acestă partidă este vizată de o anchetă a autorităţilor belgiene, care cercetează un posibil aranjament.

Chapecoense a pierdut Supercupa

Echipa columbiană Atletico Nacional a caştigat Supercupa Americii de Sud, după ce a învins pe teren propriu, cu scorul de 4-1 (2-0), formaţia braziliană Chapecoense, în manşa retur a competiţiei. Brazilienii au revenit la Medellin după cinci luni şi jumătate de la accidentul aviatic în care şi-au pierdut viaţa antrenorul Caio Junior şi 19 jucători. În tur, Chapecoense s-a impus, acasă, cu scorul de 2-1. În retur, unul dintre cei mai buni fotbalişti de pe teren a fost atacantul columbian Dayro Moreno, fost jucător la Steaua Bucureşti, care a marcat două goluri, în minutele 2 şi 67. Celelalte goluri ale învingătorilor au fost reuşite de Ibarguen, în minutele 31 şi 80, în timp ce pentru brazilieni a înscris Tulio de Melo, în minutul 83. Atletico Nacional a caştigat în premieră Supercupa Americii de Sud.

Demis în Argentina, bun pentru Golf

Tehnicianul Edgardo Bauza a fost numit, ieri, în funcţia de selecţioner al Emiratelor Arabe Unite, la o lună după ce a fost demis de la naţionala Argentinei. Bauza, în varstă de 59 de ani, a semnat un contract pe doi ani cu Federaţia din Emiratele Arabe Unite.  Tehnicianul argentinian va încerca să califice reprezentativa Emiratelor Arabe Unite la Cupa Mondială din 2018, dar principalul obiectiv este caştigarea Cupei Asiei în 2019. Edgardo Bauza a mai pregătit în cariera sa formaţiile Rosario Central, Velez Sarsfield, Colon, Sporting Cristal, LDU Quito, Al Nasr, San Lorenzo şi Sao Paulo. Bauza a fost selecţionerul Argentinei în perioada iulie 2016 - aprilie 2017.

Schimbări în staff-ul FIFA

Grecul Vassilios Skouris, fost preşedinte al Curţii Europene de Justiţie, a fost ales, ieri, la conducerea Comisiei de Etică a FIFA, pentru un mandat de patru ani. Skouris, ales la Congresul FIFA din Bahrain, îi succede germanului Hans-Joachim Eckert, care a jucat un rol important în sancţionarea fostului preşedinte FIFA Joseph Blatter şi a fostului conducător UEFA, Michel Platini. Maria Claudia Rojas, din Columbia, a fost aleasă la conducerea camerei de instrucţie din Comisia de Etică a FIFA, ca succesoare a investigatorului elveţian Cornel Borbely.

Finalistele NHL

Echipele Pittsburgh Penguins şi Anaheim Ducks s-au calificat, ieri, în finalele Conferinţelor NHL, după ce au trecut de formaţiile Washington Capitals şi Edmonton Oilers, în meciurile decisive din turul doi al play-off-ului ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă. Pittsburgh Penguins, campioana en-titre, a învins, în deplasare, cu scorul de 2-0, pe Washington Capitals şi s-a impus la general cu 4-3. În finala Conferinţei de Est, Pittsburgh va întalni echipa Ottawa Senators, care a trecut, cu scorul general de 4-2, de formaţia New York Rangers. Anaheim Ducks a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, pe Edmonton Oilers şi s-a impus la general cu 4-3. În finala Conferinţei de Vest, Anaheim va întani echipa Nashville Predators, care a trecut, cu scorul general de 4-2, de formaţia St. Louis Blues.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.