Sport

Două din trei în sferturi

Ziarul de Vrancea
10 mai 2017 976 vizualizări
Simona Halep şi Sorana merg mai departe la Madrid după victorii dificile, în trei seturi * Irina Begu a fost eliminată de Kiki Bertens

Simona Halep, locul 8 WTA, a învins-o, ieri, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-4, pe australianca Samantha Stosur (26 WTA),.calificandu-se în sferturile de finală ale Madrid Open, turneu dotat cu premii în valoare totală de 5.924.318 dolari.  După partida anterioară dificilă cu Roberta Vinci, Halep a reuşit în optimi un meci ceva mai convingător, deşi s-a impus tot în trei seturi. Ea şi-a alergat mult adversara, cu lovituri stanga-dreapta, şi a dominat-o la început cu un joc agresiv. Stosur a încercat să o surprindă pe Halep utilizand mai mult reverul cu două maini, în locul celui "tăiat", atat de des întalnit la ea. Australianca nu a jucat rău, şi-a ridicat nivelul evoluţiei după un prim set pierdut, a egalat, însă tocmai atunci cand era pe val a greşit mult. Cu un break în primul game,  păstrat pană la final de un serviciu eficient (73 % procentaj la primul), romanca a făcut 6-4, în 37 de minute.  În acest set, Simona Halep a făcut puncte multe, 15, şi a greşit puţin - doar şase erori neforţate. O uşoară scădere a serviciului a avut Halep în ultimul game, cand a fost nevoită să salveze prima minge de break. Din nefericire acest recul al jucătoarei din Constanţa s-a prelungit în setul al doilea. Cele două jucătoare au avut evoluţii inverse, Stosur a jucat mai bine, a reuşit 14 lovituri caştigătoare, dar şi 13 greşeli, în timp ce Halep n-a mai strans decat cinci "winners", deşi şi-a păstrat redus nivelul erorilor neforţate. Australianca a condus cu 2-0, cu break în al doilea joc, dar romanca a egalat. Ele şi-au fructificat serviciul pană la 5-4 pentru jucătoarea din Australia. Apoi, Simona a avut serviciul cel mai slab din meci şi Stosur a închis setul, tot cu 6-4, după alte 41 de minute. Samantha Stosur a avut o cădere neobişnuită în decisiv. Ea a condus cu 2-1 şi 30-0 pe serviciul romancei. A urmat un amestec de lovituri de efect ale Simonei Halep şi erori neforţate ale adversarei, soldat cu 12 puncte la rand în dreptul romancei. Scorul a ajuns astfel la 4-2, iar Simona  nu a mai făcut paşi greşiţi pe propriul serviciu şi meciul s-a terminat după încă un 6-4, pentru jucătoarea din Romania şi după o oră şi 52 de minute de la start. În faza următoare, Halep, deţinătoarea trofeului, va evolua, în premieră, cu jucătoarea americană Coco Vandeweghe (20 WTA). “Coco” a învins-o, în optimi cu scorul de 5-7, 6-4, 7-5 pe jucătoarea spaniolă Carla Suarez, după un meci de două ore şi jumătate.
Irina Begu a fost prima “tricoloră”  care a jucat în optimile de finală ale turneului şi ea n-a rezistat unei jucătoare solide, olandeza Kiki Bertens (19 WTA). După ce a pierdut primul set cu 1-6, Irina a dat o replică mai darză în cel de-al doilea set, în care s-au înregistrat şase break-uri, dar scorul a fost 7-5 pentru jucătoarea olandeză, care astfel, s-a calificat în sferturile de finală.
Mai tarziu, s-a calificat şi Sorana Cîrstea, tot după un meci de trei seturi, în faţa japonezei Misaki Doi (53). Jucătoarea damboviţeană a început rău meciul, nipona reuşind un break şi conducand cu 3-0. Sorana a echilibrat scorul la 3-3, dar a reuşit un break exact la momentul oportun (5-5) impunandu-se apoi la a treia minge de set. În actul secund, romanca a făcut mai multe greşeli neforţate. Japoneza a condus cu 5-3 înaintea ultimului game, dar Sorana s-a luptat exemplar pe serviciul lui Misaki, revenind de la 0-40 şi salvand trei mingi de meci înainte de a ceda setul. În schimb, setul decisiv a fost la discreţia Soranei care a caştigat în final cu 7-5, 3-6, 6-1, în două ore fără două minute. Ea va juca în sferturi contra învingătoarei partidei dintre  franţuzoaicele Kristina Mladenovic (17 WTA) şi Océane Dodin (63). Alte rezultate din optimi: Anastasija Sevastova (Letonia) – Lara Arruabarrena (Spania) 7-5, 6-2; Svetlana Kuzneţova (Rusia) – Wang Qiang (China) 6-4, 7-5.
Cu o zi înainte, Simona Halep şi Irina Begu s-au calificat în sferturi şi la dublu, după ce au trecut de perechea Nao Hibino/Alicja Rosolska (Japonia/Polonia), scor 6-2, 7-5 după ce în setul secund, romancele au fost conduse cu 1-5. În sferturile de finală, Simona şi Irina vor întalni perechea Sania Mirza/Iaroslava Şvedova (India/Kazahstan, nr. 4), care a trecut, cu scorul de 6-1, 7-5, de cuplul Monica Niculescu/Christina McHale (Romania/SUA).

Rezultate din turneul masculin: Nick Kyrgios (Australia) – Ryan Harrison (SUA) 6-3, 6-3; Kei Nishikori (Japonia) – Diego Schwartzman (Argentina) 1-6, 6-0, 6-4; Milos Raonic (Canada) – Gilles Muller (Luxemburg) 6-4, 6-4; Novak Djokovic (Serbia) – Nicolas Almagro (Spania) 6-1, 4-6, 7-5; Tomas Berdych (Cehia) – Robin Haase (Olanda) 7-5, 6-3; Pablo Cuevas (Uruguay) – Nicolas Mahut (Franţa) 5-7, 6-4, 6-4; Feliciano Lopez (Porto Rico) – Gilles Simon (Franţa) 6-3, 3-6, 7-6. Francezul Jo-Wilfried Tsonga s-a retras din turneu, spaniolul David Ferrer calificandu-se fără luptă.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.