Sport

Grupa imposibilă

Ziarul de Vrancea
10 mai 2017 986 vizualizări
"Stejarii" pot juca la Cupa Mondială în grupă cu Noua Zeelandă şi Africa de Sud, dacă nu se califică direct din campionatul european * cel mai probabil, vom juca împotriva Irlandei şi Scoţiei

Ieri, în oraşul japonez Kyoto, a avut loc tragerea la sorţi pentru stabilirea grupelor de la Cupa Mondială de Rugby din 2019.  Aflată în plin proces de calificare la această competiţie, Romania poate ajunge în Grupa A sau B, în funcţie de felul în care va obţine biletul pentru Japonia. Astfel, dacă Romania va fi “Europa 1 “ (prima reprezentantă a continentului), adversarele stejarilor vor fi Irlanda, Scoţia,  Japonia şi caştigătoarea barajului de calificare. Romanii vor juca în această grupă şi dacă va fi caştigătoarea barajului de calificare. Însă dacă va ajunge la turneul de recalificare, “stejarii” vor juca într-o grupă imposibilă, cu Noua Zeelandă, Africa de Sud, Italia şi “Africa 1”. Dacă va fi caştigătoarea barajului de calificare, adversarele vor fi Irlanda, Scoţia, Japonia şi Europa 1. Dacă romanii vor fi caştigătorii turneului de calificare, adversarele vor fi Nouă Zeelandă, Africa de Sud, Italia şi Africa 1.
În acest moment, Romania se află pe primul loc în Rugby Europe Championship, competiţie care o poate propulsa direct la competiţia din Japonia, ca “Europa 1”, calificarea urmand să se decidă în urmă rezultatelor cumulate tur-retur sezonul 2016-2017 şi 2017-2018. Acest lucru se poate întampla şi dacă Romania ocupă locul II în grupă, în urma Georgiei, întrucat rugbiştii gruzini sunt calificaţi direct. "Obiectivul nostru este de a ne califica din postură de Europa 1, acesta a fost gandul cu care am pornit la drum în această ediţie a Rugby Europe Championship. Grupa A, în care avem şanse mari să ajungem, este o grupă bună, care ne dă posibilitatea să obţinem rezultate promiţătoare, acele două victorii care ne pot asigură calificarea directă la ediţia din 2023. Este greu de spus în acest moment care dintre adversarii pe care îi vom întalni sunt mai accesibili, însă pană în 2019 mai este mult de construit. Turneul pe care îl vom efectuă în iunie în Japonia, unde vom întalni pe una dintre posibilele adversare la Cupă Mondială, este extrem de bine venit. În plus, vom avea astfel contact şi cu publicul japonez, cu atmosferă care va fi la meciurile de la Cupă Mondială.”, a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei.

Mai greu cu naturalizările
World Rugby, organizaţia care gestionează sportul cu balonul oval la nivel mondial, a decis ieri, în cadrul Adunării sale Generale de la Kyoto (Japonia), să înăsprească criteriile de eligibilitate în echipele naţionale pentru jucători provenind din alte ţări. Cea mai importantă dintre măsurile reformei decise de World Rugby, care va intra în vigoare începand cu data de 31 decembrie 2020, prevede că un jucător străin va putea evolua pentru o altă echipă naţională doar dacă a locuit o perioadă neîntreruptă de cinci ani în ţara respectivă, în loc de trei ani, aşa cum este valabil în prezent. Această modificare, pentru care a insistat în mod special argentinianul Agustin Pichot, încă de la numirea sa în postul de vicepreşedinte al federaţiei internaţionale, în 2015, a fost adoptată în unanimitate de Comitetul executiv al World Rugby, întrunit la Kyoto cu ocazia tragerii la sorţi a Cupei Mondiale 2019.  "Este un moment istoric pentru acest sport şi un mare pas înainte, în vederea protejării integrităţii, spiritului şi staturii rugbyului internaţional", a explicat Pichot, fostul căpitan al "Pumelor".
În 2017, naţionala Romaniei a folosit mai mulţi jucători naturalizaţi, în meciurile din Rugby Europe Championship: georgianul Otar Turaşvili, sud-africanii Johannes van Heerden, Jody Rose, tongalezul Sione Faka'osilea, neozeelandezii Jack Umaga, Stephen Shennan, Luke Samoa şi englezul Jack Cobden.

CAS
Cum se pot califica stejarii

 – dacă ocupă primul loc în Rugby Europe Championship 2016/2018;
 – dacă se clasează pe locul II în Rugby Europe Championship 2016/2018 după Georgia, calificată deja direct de la Cupă Mondială din Anglia;
 – dacă se clasează după echipă calificată direct şi se impune în barajul cu ocupantă locului III în Pacific Tri-Nations (Fiji, Samoa şi Tonga)
 – dacă se impune în turneul de recalificare, la care vor mai participă o echipă din America, una din Africa şi una din Asia/Oceania.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.