Sport

Băieţii, în genunchi în faţa fetelor

Ziarul de Vrancea
8 mai 2017 1142 vizualizări
După Florin Mergea, a ieşit şi Horia Tecău din turneul de la Madrid, în timp de toate trei romancele merg mai departe la dublu * Marius Copil joacă împotriva lui Andy Murray

Marius Copil (104 ATP)  a debutat victorios în turneul de la Madrid, din seria Masters 1000. Profitand din plin de invitaţia wild-card oferită de proprietarul turneului, Ion Ţiriac, Copil l-a învins după aproape trei ore de joc, pe spaniolul Guillermo Garcia (124), cu caţiva ani în urmă jucător de Top 25 şi fost caştigător al turneului de la Bucureşti în 2015. Arădeanul, cunoscut prin serviciul său puternic, a condus cu 4-1 în primul set, adjudecat la un tiebreak caştigat cu 8-6. În tie-break-ul setului decisiv, Marius a salvat două mingi de meci şi s-a impus cu 11-9. Scorul partidei a fost 7-6, 4-6, 7-6 pentru Copil, care obţine a doua victorie din două meciuri împotriva lui Garcia. Copil are ocazia ca, începand de luna viitoare, să intre în Top 100. Romania va acea astfel din nou, după trei ani, un jucător în Top 100 ATP. Ultimul roman între primii 100 cei mai buni tensimeni din lume a fost Victor Hănescu. În turul următor, la Madrid, Copil îl va întalni pe liderul mondial, Andy Murray. Copil şi Murray nu s-au mai întalnit pană în prezent. Alte rezultate din primul tur al turneului ATP: Grigor Dimitrov (Bulgaria) – Philipp Kohlschreiber (Germania) 7-6, 6-4; Robin Haase (Olanda) – Daniel Evand (Marea Britanie) 7-5, 6-2; Florian Meyer (Germania) – Marcel Granollers (Spania) 7-5, 7-5; Tomas Berdych (Cehia) – Denis Istomin (Uzbekistan) 6-4, 6-4; Gilles Simon (Franţa) – Gaël Monfils (Franţa) 0-6, 6-0, 7-6; Pablo Cuevas (Uruguay) – Thomaz Bellucci (Brazilia) 7-6, 4-6, 7-6; Nicolas Mahut (Franţa) – Jack Sock (SUA); David Ferrer (Spania) – Mihail Kukuşkin (Kazahstan) 2-6, 7-6, 6-4.
La dublu, după Horia Tecău, a părăsit turneul şi Florin Mergea. Jucătorul roman şi pakistanezul Aisam Qureshi au fost învinşi cu 7-6, 3-6, 8-10 de perechea Oliver Marach/Mate Pavic  (Austria/Croaţia). Mergea a fost finalist anul trecut şi caştigător al trofeului la dublu în 2015, împreună cu partenerul său de atunci, indianul Rohan Bopanna.
* În turneul feminin, jucătoarele romane nu au evoluat la simplu, unde s-a înregistrat o nouă surpriză: numărul 3 mondial, sportiva cehă Karolina Pliskova a fost învinsă cu 3-6, 3-6 (78 de minute) de letona Anastasija Sevastova (22 WTA). Karolina Pliskova ar fi putut să o întalnească în sferturi de finală pe Irina Begu, iar în semifinalele ar fi putut să joace cu Simona Halep. Ambele sportive din Romania sunt calificate în turul  al doilea la Madrid. Şi a doua jucătoare a lumii, germana Angelique Kerber, a avut probleme, dar a învins-o în două ore pe Katerina Siniakova (Cehia, 37 WTA) cu 6-2, 1-6, 7-5. Jucătoarea cehă a servit pentru set la 5-4, dar Kerber a revenit şi a caştigat ultimele trei game-uri.
La dublu, perechea Monica Niculescu/Christina McHale (Romania/SUA) a trecut de primul tur caştigand cu 6-3, 3-6, 10-8 de cuplul Barbora Krejcikova/Alla Kudriavţeva (Cehia/Rusia). Spectaculoasă a fost revenirea echipei romano-americane în super-tiebreak, de la 5-8 la 10-8. În turul  secund, Monica şi Christina vor întalni perechea favorită nr. 4, formată din indianca Sania Mirza şi kazaha Iaroslava Şvedova, calificate direct. Şi cuplul romanesc în întregime, format din Irina Begu şi Simona Halep a trecut în turul II, dispunand cu 5-7, 6-3, 10-8 de perechea Abigail Spears/Katarina Srebotnik (SUA/Slovenia), cap de serie numărul 8. În turul II, Monica şi Simona vor juca împotriva perechii Nao Hibino/Alicja Rosolska (Japonia/Polonia), învingătoare cu 3-6, 6-2, 10-2 în faţa cuplului Xenia Knoll / Asia Muhammad (Elveţia / SUA). Halep şi Roskolska au fost partenere în turneul de la Stuttgart, ele trecand un tur.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.