Sport

Duel Halep - Pliskova în primul tur, la Madrid

Ziarul de Vrancea
5 mai 2017 1892 vizualizări
Simona va juca, însă cu Kristyna sora geamănă a Carolinei * Ea va face pereche la dublu cu Irina Begu * în trecere, romanca a caştigat blitz-turneul disputat tot în capitala Spaniei

Simona Halep şi-a aflat partea de tablou la marele turneu WTA pe zgură, de la Madrid. Jucătoarea romană, care este deţinătoarea trofeului, este cap de serie numărul 3 şi va juca în primul tur cu jucătoarea cehă, Kristyna Pliskova (58 WTA). În caz de victorie, Simona va juca în turul secund cu învingătoarea partidei dintre italianca Roberta Vinci şi rusoaica Daria Kasatkina, iar în optimi s-ar putea reîntalni cu adversara ei din ultima vreme, Johanna Konta. Simona este pe partea de tabloul a jucătoarei germane Angelique Kerber, care este principala favorită. Tot în primul tur, Irina Begu, sfert-finalistă anul trecut, o va întalni pe rusoaica Elena Vesnina (13 WTA), iar Monica Niculescu va juca împotriva danezei Caroline Wozniacki (11). Sorana Cîrstea (64) a primit un wild-card din partea lui Ţiriac, la fel ca şi anul trecut. Conform trageri la sorţi, ea ar fi trebuit să o întalnească pe americanca Madison Keys (9 WTA), însă retragerea jucătoarei poloneze Agnieszka Radwanska, din cauza unei accidentări, a bulversat tabloul. Sorana a fost redistribuită cu Anastasia Pavliucenkova (16 WTA), care a “scăpat” astfel de un duel cu Maria Şarapova. Sportiva rusă revenită de curand în competiţii după suspendarea pentru dopaj va da piept în primul tur cu croata Mirjana Baroni (20) în timp ce Madison Keys va evolua cu japoneza Misaki Doi (52 WTA), adversara desemnată a polonezei. Ana Bogdan (111 WTA) a pierdut în primul tur de calificări, după două tie-break-uri în faţa americancei Jennifer Brady (76). Meciul a durat două ore şi 17 minute. Ana a avut şansa de a se impune în primul set, cand a condus cu 5-2 în tie-break dar a pierdut cinci mingi consecutive. În setul doi, a condus cu 5-4 şi 6-5, dar tie-break-ul a revenit la zero lui Jennifer. Meciurile de pe tabloul principal al Madrid Open încep astăzi, cand se va desfăşura şi partida Begu – Vesnina (după ora 18:00).
O surpriză plăcută este faptul că Simona Halep va juca la dublu în această ediţie împreună cu Irina Begu, cu care s-a confruntat în sferturile de finală al ediţiei trecute. Simona şi Irina au făcut uitat incidentul neplăcut de anul trecut. În primul tur, cele două romance vor întalni perechea formată din Abigail Spears (SUA) şi Katarina Srebotnik (Slovenia). Monica Niculescu va juca împreună cu americanca Christina McHale şi va întalni în primul tur cuplul Barbora Krejcikova / Alla Kudriavţeva (Cehia / Rusia).
* Înainte de turneul patronat de Ion Ţiriac, Simona Halep s-a “încălzit” la primul turneu feminin Tie-Break Tens din istorie tot la Madrid, turneu pe care l-a caştigat, dovedindu-şi abilităţile deosebite pentru jocul pe zgură în regim de viteză. Un meci se desfăşoară ca un tiebreak pană la zece (cu minimum două puncte ecart), fără game-uri şi fără seturi. Simona a caştigat, rand pe rand cu Johanna Konta (10-2), Monica Puig (10-5) şi Svetlana Kuzneţova, în finală cu 10-6. Maria Şarapova a fost eliminată, în sferturi de Monica Puig cu 6-10, iar în cea de-a doua semifinală, Kuzneţova a învins-o pe Agnieszka Radwanska cu 10-6. La masculin, turneul a fost caştigat de bulgarul Grigor Dimitrov, care l-a învins în finală cu 10-7 pe spaniolul Feliciano Lopez. Acesta din urmă i-a eliminat pe Stanislas Wawrinka (10-1) şi Tomas Berdych (10-8).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.