Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Dream-team pentru Liga Campionilor

Ziarul de Vrancea
5 mai 2017 1105 vizualizări
Cristina Neagu (Buducnost) a fost aleasă, ieri, cel mai bun inter stanga din Liga Campionilor, Carmen Martin (CSM Bucureşti), cea mai bună extremă dreapta, iar Ambros Martin (Györ şi naţionala Romaniei), cel mai bun antrenor, în All Star Team a competiţiei

Peste 25.000 de fani, sute de jurnalişti, dar şi antrenori de top au votat pentru alegerea All Star Team a Ligii Campionilor, sezonul 2016-2017. EHF a anunţat, ieri rezultatele, acestea fiind următoarele: Kari Aalvik Grimsbø (Györ) – cel mai bun portar, Camilla Herrem (HC Vardar) – extremă stanga, Cristina Neagu – Buducnost (inter stanga), Nycke Groot (Györ) – centru, Marit Frafjørd (Larvik) – pivot, Nora Mørk (Györ) – inter dreapta, Carmen Martin (CSM Bucureşti) – extremă dreapta. Eduarda Amorim (Györ) a fost declarată cea mai bună apărătoare, iar Blanka Biro (Ferencvaros) cea mai bună tanără jucătoare a Ligii Campionilor.

Ghiţă Mureşan, vicepreşedinte la FRB

Horia Păun a fost reales, ieri, preşedinte al Federaţiei Romane de Baschet, iar Ghiţă Mureşan a candidat cu succes la una din cele două funcţii de vicepreşedinte, în cadrul Adunării Generale a forului naţional.  Adunarea Generală a FR Baschet a inclus prezentarea mai multor rapoarte de activitate pe anul 2016, planul de activitate şi bugetul pentru anul în curs, dar şi alegerile pentru Biroul federal. Pentru funcţia de preşedinte au candidat Horia Păun, conducătorul federaţiei din 2013, şi Bogdan Rădulescu, fost jucător de baschet, în prezent antrenor în Elveţia. Cele mai multe voturi le-a primit Păun (170, faţă de 24 pentru contracandidatul său), şi va conduce FRB şi în următorii patru ani. Ghiţă Mureşan şi Alina Moanţă au fost votaţi în unanimitate vicepreşedinţi.

Radford a adus victoria “diavolilor”

Tehnicianul formaţiei Manchester United, Jose Mourinho, a declarat, joi seară, că echipa sa ar fi trebuit să marcheze mai multe goluri în meciul cu Celta Vigo, scor 1-0, din manşa tur a semifinalelor Ligii Europa. "Ar fi trebuit să marcăm mai mult. Portarul lor a fost omul meciului, iar noi am înscris extrem de puţin în comparaţie cu jocul prestat. Este un rezultat pozitiv, dar nu decisiv. Sunt şanse de calificare 50-50, totul este deschis. Sper că fanii noştri ne vor susţine, aşa cum şi-au susţinut suporterii Celtei echipa", a declarat antrenorul José Mourinho la beIN Sports. În cealaltă semifinală, disputată miercuri, la Amsterdam, Ajax a învins cu 4-1 echipa Olympique Lyon.

“Reghe”, suspendat două etape

Antrenorul formaţiei FCSB, Laurenţiu Reghecampf, a fost suspendat de către Comisia de disciplină a FRF pentru următoarele două partide, ultimele din play-off-ul Ligii I, pentru proteste la adresa arbitrului în timpul derbiului cu FC Dinamo. În minutul 90^7, tehnicianul Laurenţiu Reghecampf a fost trimis în tribună pentru proteste la adresa arbitrajului. În urma incidentelelor de la partida Dinamo – Steaua, membrii comisiei au decis sancţionarea celor două cluburi cu amenzi de 50.625 de lei, respectiv 22.500 de lei. Meciul Dinamo – FCSB, din cadrul etapei a VIII-a a play-off-ului Ligii I, a fost întrerupt la scurt timp după start timp de aproximativ zece minute, după ce fanii dinamovişti au aruncat cu role de hartie în teren în zona porţii apărate de Niţă. Pe parcursul partidei, atat jucătorii dinamovişti, cat şi cei ai formaţiei FCSB au reclamat că au fost loviţi cu obiecte aruncate de suporteri din tribune.

Iertare pentru Messi

Comisia de Apel a FIFA i-a ridicat, ieri, suspendarea de patru jocuri, primită de atacantul argentinian Lionel Messi, pentru faptul că ar fi insultat un arbitru asistent la un meci al echipei naţionale. "Deşi Comisia de Apel a FIFA a considerat comportmanetul lui Lionel Messi reproşabil, nu au existat suficiente dovezi care să ducă la sancţiuni", se arată într-un comunicat al comisiei, care i-a anulat şi amenda de 10.000 de franci elveţieni. La 28 martie, Messi a fost suspendat patru meciuri de Comisia de Disciplină FIFA, după ce a insultat un arbitru asistent de la partida Argentina-Chile, scor 1-0, din preliminariile Cupei Mondiale-2018. Messi l-ar fi înjurat de mamă pe arbitrul asistent, iar FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva lui, pe baza probei video. Arbitrul a declarat că nu a auzit pe teren că ar fi fost agresat verbal. Federaţia Argentiniană de Fotbal a făcut apel la această decizie, dar Messi a lispit de la meciul cu Bolivia, pierdut de Argentina, cu scorul de 0-2, la 29 martie, în preliminariile CM-2018.

Djokovic îşi concediază echipa

Tenismanul sarb Novak Djokovic, numărul 2 mondial, a anunţat, ieri, că renunţă la serviciile antrenorului său, la cele ale preparatorului fizic şi kinetoterapeutului. Jucătorul a menţionat că va fi singur în circuit pentru o perioadă. Djokovic a renunţat la antrenorul Marian Vajda, preparatorul fizic Gebhard Phil-Gritsch şi kinetoterapeutul Miljan Amanovic, după "o analiză detaliată a jocului şi după discuţii cu fiecare membru al echipei", conform L'Equipe. Djokovic a adăugat că nu a găsit un nou antrenor şi va fi singur în circuit în următoarele săptămani. "Vreau să găsesc un mod de a reveni în varf, de a fi mai puternic şi mai rezistent. Am încredere că voi reuşi să găsesc persoana potrivită. Sunt de destul timp în circuit pentru a rezolva probleme zilnice şi nu vreau să mă grăbesc. Acum mă voi baza doar pe sprijinul familiei mele", a spus jucătorul.

Campion de tir, fără armă

Australianul Michael Diamond, dublu campion olimpic la tir (talere), nu va mai avea voie să deţină o armă timp de zece ani, după ce a fost găsit vinovat de un tribunal din Sydney pentru încălcarea regimului privind deţinerea de arme şi conducere în stare de ebrietate. În varstă de 44 de ani, Michael Diamond a participat de şase ori la Jocurile Olimpice, fiind de două ori laureat cu aur şi are cinci titluri la Jocurile Commonwealth. Australianul a fost acuzat de implicare într-un incident cu fratele său, în mai 2016. El a pledat nevinovat după ce poliţia a găsit o armă şi 150 de cartuşe în maşina sa, sportivul refuzand să se supună etilotestului. Acest caz l-a împiedicat să participe la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.