Sport

Burleanu scoate muşchii la vedere

Ziarul de Vrancea
4 mai 2017 1131 vizualizări
Preşedintele FRF este sigur că Adunarea Generală va vota principiul solidarităţii în ciuda respingerii acestuia de către FRF * şeful de la Casa Fotbalului l-a ironizat pe Florin Prunea şi spune că are promisiuni de la premierul Grindeanu pentru a se reglementa finanţarea fotbalului de Liga I prin ordonanţa de urgenţă

Preşedintele Federaţiei Romane de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat,ieri, într-o conferinţă de presă, că Liga Profesionistă de Fotbal s-a grăbit să voteze împotriva principiului solidarităţii, luna trecută, însă acesta se va aplica dacă Adunarea Generală a FRF îl va aproba.  "Nu ştiu dacă le place sau nu celor din Liga I, dar Adunarea Generală este forul suprem al fotbalului romanesc şi chiar dacă le va plăcea sau nu, principiul solidarităţii nu va dispărea din fotbalul european", a afirmat Burleanu. Întrebat cum va implementa acest proiect în condiţiile în care cateva cluburi din Liga I sunt în insolvenţă şi este vorba de un contract comercial din care federaţia nu face parte, Răzvan Burleanu a spus: "Dacă Adunarea Generală va vota propunerea, acest proiect va fi aplicat. Avem toate parghiile regulamentare să implementăm acest lucru. Eu cred că fiecare în sinea lui, dintre cei din Liga I, consideră că e un principiu echitabil. Dacă nu voi reuşi să-i conving pe cei din Liga I vă asigur că toţi cei din liga a doua sunt deja convinşi". Răzvan Burleranu a răspuns şi criticilor preşedintelui executiv al CSM Poli Iaşi, Florin Prunea, a declarat că ideea FRF reprezintă o manevră "comunisto-securistă" pentru a învrăjbi lumea fotbalului romanesc şi a făcut referiri la banii încasaţi de şeful federaţiei. "Dacă domnul Prunea crede că veniturile mele sunt mai mari decat ale lui, sunt dispus să facem schimb pentru ultimele şase  luni şi diferenţa să o investim la echipele de copii şi juniori de la Poli Iaşi", a spus Burleanu.
În ceea ce priveşte o propunere pe care ar avea-o selecţionerul Christoph Daum din ţările arabe, Burleanu a spus că este de părere că tehnicianul a avut oferte încă de la începutul colaborării cu FRF, ca orice antrenor de succes. "Habar nu am. întrebaţi-l pe el, dar cred că a avut oferte încă de la început. Şi înainte de a veni la FRF. Ca orice alt antrenor de succes", a explicat preşedintele FRF. Răzvan Burleanu a prezentat în conferinţa de presă de joi brandurile Liga 2 şi Liga 3, sloganul pentru eşalonul secund fiind "Marea performanţă începe aici", iar cel pentru al treilea "Echipa ta, fotbalul tău".
" Pe termen lung ai nevoie de consolidarea brandului", a spus Burleanu. Preşedintele FRF a adăugat că premierul Sorin Grindeanu a promis o Ordonanţă de Urgenţă cu privire la finanţările locale pentru cluburi: "Nu există soluţii salvatoare în fotbalul romanesc şi noi credem cu încăpăţanare că putem ieşi din acest cerc vicios. Cluburile din liga a doua şi a treia sunt susţinute aproape în totalitate din fonduri publice şi în două - trei săptămani avem o promisiune din partea premierului că se va da o ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea acestei finanţări locale". Cluburile din Liga I au respins, săptămana trecută, în cadrul Adunării Generale a LPF, propunerea FRF, ca din drepturile de televizare a meciurilor din primul eşalon să se acorde cinci la sută grupărilor din ligile a II-a şi a III-a.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.