Sport

Alungat de la poartă

Ziarul de Vrancea
3 mai 2017 1083 vizualizări
Ilie Năstase nu va fi primit la Wimbledon nici dacă intră cu bilet

Preşedintele All England Club, Philip Brook, a confirmat, miercuri, că Ilie Năstase nu va fi invitat în Loja Regală la ediţia din acest an a turneului de la Wimbledon, în urma incidentelor în care a fost implicat căpitanul nejucător al Romaniei la întalnirea cu Marea Britanie de la Mamaia, din FedCup. "Ceea ce a făcut, trebuie să spunem, acţiunile lui nu au fost foarte bune şi le condamnăm. în ceea ce priveşte Loja Regală, el nu o să primească anul acesta o invitaţie", a declarat Brook, potrivit The Guardian. Loja Regală, destinată celebrităţilor şi prietenilor turneului de la Wimbledon, are 74 de locuri şi a fost inaugurată în 1922. Preşedintele All England Club invită în fiecare an, pe baza unor propuneri venite de la comitetul de organizare a turneului şi de la federaţia engleză, membri ai familiei regale, şefi de guverne, oameni din lumea tenisului, parteneri comerciali, membri ai forţelor armate britanice şi alte persoane importante. În 2015, Năstase a fost prezent în Loja Regală, îmbrăcat într-un costum de general.
Directorul executiv al All England Club, Richard Lewis, a fost şi mai tranşant decat preşedintele Philip Brook cand a venit vorba de Ilie Năstase, precizand că fostul tensimen va fi oprit la porţile complexului de la Wimbledon dacă va încerca să intre cu bilet.
Federaţia Internaţională de Tenis l-a suspendat provizoriu pe Năstase ca urmare a comportamentului pe care l-a avut la întalnirea de Fed Cup Romania - Marea  Britanie, astfel că nu va avea acces la competiţiile ITF şi nu va primi acreditare. ITF i-a ridicat, la 22 aprilie, acreditarea lui Ilie Năstase, după ce a avut un conflict cu arbitrii, cu Johanna Konta şi cu căpitanul-nejucător Anne Keothavong. El nu a mai fost căpitanul echipei Romaniei la meciurile de duminică. După incidentele din prima zi a confruntării de la Mamaia, preşedintele Federaţiei Britanice de Tenis (LTA), Michael Downey, a anunţat, într-un comunicat, că forul pe care îl conduce va depune o plangere la ITF cu privire la comportamentul lui Ilie Năstase şi aşteaptă o anchetă completă.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.