Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Argint şi bronz european

Ziarul de Vrancea
3 mai 2017 887 vizualizări
Sportivul Andrei Dukov a obţinut medalia de argint la lupte libere, categoria 57 de kilograme, în cadrul Campionatului European de la Novi Sad

Luptătorul tricolor a debutat în competiţia de la Novi Sad cu victorie împotriva sarbului Aleksandar Mancic (10-0), în optimile de finală ale categoriei. În sferturile de finală, Dukov l-a învins pe spaniolul Levan Metreveli (7-2), iar în semifinale a trecut de Suleyman Atli (Turcia, 7-6). Finala competiţiei i l-a opus pe azerul Ghiorghi Edişeraşvili, care a caştigat cu scorul de 9-0, astfel că Andrei Dukov a obţinut medalia de argint. La CE din 2016, Andrei Dukov a caştigat medalia de bronz. De asemenea, Alina Vuc a cucerit medalia de bronz a categoriei 48 de kilograme. Vicecampioană europeană în 2016, Alina Vuc a intrat în competiţie cu victorie în optimi, la letona Karalina Tjapko, în sferturi s-a impus în faţa olandezei Jessica Blaszka, însă a cedat în semifinale, în lupta cu Maria Stadnik (Azerbaidjan), intrand în recalificări. În disputa pentru medalia de bronz, cu poloneza Anna Lukasiak, Alina Vuc s-a impus cu scorul de 5-2.

Potaissa joacă returul la Cluj

Manşa retur a finalei Challenge Cup la handbal masculin, între Potaissa Turda şi portughezii de la Sporting, se va disputa în Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj, sala formaţiei turdene neîndeplinind cerinţele EHF pentru ultimul act al unei cupe europene. Sala de sport ”Gheorghe Bariţiu” din Turda are o capacitate de circa 600 de locuri şi nu corespunde cerinţelor forului european de profil pentru disputarea unei finale de cupă europeană. Astfel, Potaissa Turda, calificată în finala Challenge Cup, a fost nevoită să apeleze la varianta de rezervă pe care a înregistrat-o la începerea competiţiei, adică sala din din Cluj, cea care are o capacitate de 2.225 de locuri, dar şi spaţii adiacente (centru de presă, zonă VIP etc) care îndeplinesc cerinţele EHF. Finala Challenge Cup se va juca în dublă manşă, în 21 mai pe terenul portughezilor de la Sporting, iar în 27 mai la Cluj.

Victima este pedepsită

Mijlocaşul ghanez al echipei Pescara, Sulley Muntari, a fost suspendat o etapă în campionatul Italiei, după ce a părăsit terenul în partida cu formaţia Cagliari, scor 0-1, din cauza insultelor rasiste. În schimb, clubul Cagliari nu a primit nicio sancţiune pentru insultele rasiste proferate de proprii suporteri. Muntari, fratele mijlocaşului stelist Sulley Muniru, a părăsit terenul în minutul 90^4 al meciului cu formaţia Cagliari, din etapa a XXXIV-a din Serie A, după ce, conform antrenorului său, a fost victima insultelor rasiste. "Muntari a auzit scandări rasiste şi a cerut să se intervină. Cred că a avut dreptate, a făcut bine că a părăsit terenul", a declarat antrenorul Zdenek Zeman. Conform imaginilor difuzate de canalele sportive din Italia, Muntari discută cu arbitrul şi se plange de atitudinea fanilor de la Cagliari. Arbitrul pare să asculte, dar apoi îi acordă cartonaşul galben. Muntari a părăsit terenul spunand de mai mult ori «stop» sau «basta». Apoi, arbitrul i-a acordat al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu. La ieşirea de pe teren, ghanezul le-a arătat fanilor braţele spunand: "Asta e culoarea mea, culoarea mea".

Premii mărite la Wimbledon

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat o creştere a premiilor totale de la 28,1 milioane de lire sterline în 2016 la 31,6 milioane de lire sterline (37,4 milioane de euro) în acest an. Învingătorii la simplu vor primi cate 2,2 milioane de lire sterline (2,6 milioane de euro), cu 200.000 de lire sterline (235.000 de euro) mai mult ca la ediţia precedentă. Procentual, cea mai mare creştere a premiilor va fi pentru jucătorii eliminaţi în primul tur, de la 30.000 de lire sterline la 35.000 de lire sterline (41.500 de euro). Al treilea turneu de Grand Slam al anului se va desfăşura între 3 şi 16 iulie. La 26 aprilie, organizatorii turneului  au anunţat că fondul de premiere al turneului de la Roland Garros a fost mărit în acest an cu 12 la sută faţă de ediţia trecută. Caştigătorii la simplu masculin şi feminin vor primi cate 2,1 milioane de euro, cu 100.000 de euro mai mult ca în 2016. În total, organizatorii vor oferi 36 de milioane de euro participanţilor la cel de-al doilea Grand Slam al anului.

“Tie-break” la lovituri de departajare

Un nou sistem de executare a loviturilor de departajare, asemănător cu tie-break-ul din tenis, va fi testat la Campionatul European de fotbal Under-17 care are loc în Croaţia. Cunoscut ca ABBA, noul sistem este menit să împiedice echipa care execută a doua de la punctul cu var să fie dezavantajată din punct de vedere psihologic. Sistemul a fost analizat în acest an de International Football Association Board (IFAB), care administrează regulile fotbalului. Actualul sistem de la loviturile de departajare impune ca echipa A şi echipa B să execute cate cinci lovituri din punctul de la 11 m, în mod alternativ, iar dacă egalitatea persistă se continuă seriile pană la prima ratare. IFAB a consultat statisticile care dovedesc că echipa care transformă primul penalty are 60% şanse să caştige la lovituri de departajare. Din acest motiv a apărut propunerea ca loviturile să imite succesiunea din tie-break-ul de la tenis. Echipa A trage primul şut, apoi echipa B execută următoarele două,  iar echipa A continuă tot cu două. pană cand fiecare echipă execută cinci lovturi.

S-a întregit careul

Formaţia elenă de baschet masculin Olympiakos Pireu este ultima echipă calificată în Final Four Euroligii, după ce a învins, pe teren propriu, cu scorul de 87-78, formaţia turcă Anadolu Efes Istanbul, în meciul cinci din sferturile de finală ale competiţiei, informează L'Equipe. Olympiakos Pireu s-a impus cu scorul general de 3-2, cel mai bun marcator al întalnirii de marţi fiind Vassilis Spanoulis, cu 22 de puncte. Final Four al Euroligii va avea loc la Istanbul, în perioada 19-21 mai. Meciurile din semifinale sunt aceleaşi ca şi în 2015: Real Madrid - Fenerbahçe Istanbul  şi Olympiakos Pireu - ŢSKA Moscova (Rusia). Deţinătoarea trofeului este ŢSKA Moscova, care a învins în finala de la Berlin, cu scorul de 101-96 după prelungiri, pe Fenerbahçe Istanbul.

Ghinioane la Manchester United

Fundaşul stanga Luke Shaw este al patrulea jucător al echipei Manchester United care ratează finalul sezonului din cauza unei accidentări, a anunţat, ieri L'Equipe. Shaw, în varstă de 21 de ani, a suferit o leziune a ligamentelor genunchiului drept în meciul disputat dumnică împotriva formaţiei Swansea City, scor 1-1, în Premier League. Antrenorul Mourinho nu îi mai poate folosi în acest sezon pe Zlatan Ibrahimovic, Marcos Rojo şi Timothy Fosu-Mensah, în timp ce Paul Pogba, Phil Jones, Chris Smalling şi Eric Bailly au suferit accidentări mai uşoare şi ar putea să mai joace pană la finalul stagiunii. Manchester United ocupă locul 5 în Premier League cu patru etape înaintea finalului sezonului. De asemenea, formaţia engleză este calificată în semifinalele Ligii Europa.

Cornelius s-a transferat în Serie A

Atacantul danez al echipei FC Copenhaga, Andreas Cornelius, a fost achiziţionat de formaţia Atalanta Bergamo şi va juca în Serie A din sezonul viitor, a anunţat, ieri site-ul oficial al clubului italian. Gruparea italiană, aflată pe locul cinci în Serie A, nu a oferit mai multe detalii despre acest transfer. Internaţionalul danez în varstă de 24 de ani a marcat 56 de goluri în 168 de meciuri pentru FC Copenhaga şi a mai jucat în perioada iulie 2013 - ianuarie 2014 la Cardiff City. Andreas Cornelius a evoluat în partida Romania - Danemarca, scor 0-0, din 26 martie, de la Cluj, din etapa a cincea a Grupei E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018. Romania şi Danemarca se vor mai întalni în ultima etapă, la Copenhaga, în 8 octombrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.