Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Potaissa în finala Cupei Challenge

Ziarul de Vrancea
1 mai 2017 1010 vizualizări
Echipa de handbal masculin Potaissa Turda s-a calificat, ieri pe teren propriu, în finala Challenge Cup, după ce a învins formaţia islandeză Valur, cu scorul de 32-23, în manşa retur din semifinale.

În meciul tur, disputat în 22 aprilie, Potaissa Turda a pierdut în deplasare, cu scorul de 22-30 (8-12), dar cu victoria de pe teren propriu a remontat diferenţa, scor general 54-53. Potaissa Turda se califică astfel în finala Challenge Cup, în care va întalni echipa portugheză Sporting CP (32-27 şi 37-14 cu  formaţia olandeză JMS Hurry-Up în cealaltă semifinală), manşa tur fiind programată în deplasare. În sferturile de finală, Potaissa a eliminat formaţia HB Dudelange (Luxemburg), cu 32-29 şi 36-35. La nivel continental, Potaissa Turda a mai jucat în Cupa EHF, în sezonul 2014-2015, cand a fost eliminată în turul trei de RK Nexe.

Arbitru roman în finala europeană

Bogdan Sorescu va fi unul dintre arbitrii finalei UEFA Futsal Cup, meci programat duminică, între echipele Sporting din Portugalia şi Inter FS din Spania. Romanul va conduce jocul alături de croatul Sasa Tomic. Bogdan Sorescu a arbitrat finala Campionatului European din 2016, dar şi o semifinală la Euro 2012.  La nivel intercluburi, Sorescu a mai condus o finală UEFA Futsal Cup, în aprilie 2014, cand Barcelona a învins cu 5-2 pe Dinamo Moscova, după prelungiri. Sorescu mai are în palmares două semifinale ale aceleiaşi competiţii, la Lleida şi Lisabona.

Avem Juventus în prima ligă

Juventus Bucureşti a promovat matematic în Liga I după ce a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa CS Baloteşti. Ocupanta locului III, UTA a pierdut cu 0-1 întalnirea de la Călăraşi cu Dunărea şi s-a îndepărtat de obiectiv, cu şanse etape înainte de final. Ceelalte rezultate ale etapei: Olimpia Satu Mare - ASU Politehnica Timişoara 1-1; CS Afumaţi - Chindia Targovişte  2-1; CS Mioveni - Metalul Reşiţa  5-1. Ultima partidă a etapei, FC Braşov - Dacia Unirea Brăila, va avea loc astăzi. Clasament: 1. Juventus – 69 p; 2. Sepsi – 57 p; 3. UTA – 56 p; 4. Mioveni – 54 p; 5. Braşov – 53 p; 6. Chindia – 50 p.

Duelul granzilor Spaniei continuă

Formaţia Real Madrid a învins, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Valencia, într-un meci din etapa a XXXV-a a campionatului Spaniei. Cristiano Ronaldo a deschis scorul în min. 27 şi  a ratat un penalti în minutul 57. În min. 82, Parejo a egalat pentru Valencia, însă patru minute mai tarziu fundaşul Marcelo a adus victoria elevilor lui Zinédine Zidane. Barcelona a caştigat derbiul catalan, în deplasare, cu Espanyol, scor 3-0. Golurile au fost marcate de Luis Suarez (’50, ’87) şi Rakitic (’76). Barcelona şi Real se află în continuare în frunte, cu cate 81 de puncte, dar cu avantaj net de golaveraj pentru Barça. În schimb, Real are de disputat o restanţă, în plus, în deplasare cu Celta Vigo. Etapa viitoare, catalanii joacă acasă cu Villarreal, iar Real va juca pe terenul Granadei, echipă, care – la fel ca şi Osasuna – şi-a pecetluit retrogradarea. Din liga secundă a promovat sigur doar Levante.

Premieră pentru Bottas

Pilotul Valtteri Bottas, sosit la Mercedes în acest an, a caştigat, ieri prima cursă din carieră, Marele Premiu al Rusiei, a patra etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Finlandezul, plecat al treilea de pe grila de start, a fost urmat în ordine de piloţii Ferrari, germanul Sebastian Vettel, pornit din pole-position, şi de compatriotul caştigătorului, Kimi Räikkönen. Au urmat, în continuare Lewis Hamilton (Mercedes), Max Verstappen (Red Bull), Sergio Perez, Esteban Ocon (ambii, Force India), Nico Hulkenberg (Rénault), brazilianul Felipe Massa (Williams( şi spaniolul Carlos Sainz (Toro Rosso). Au abandonat Fernando Alonso (McLaren) şi Daniel Ricciardo (Red Bull).  În clasamentul piloţilor, Vettel şi-a extins diferenţa faţă de Hamilton la 13 puncte, dar Mercedes a revenit în frunte la constructori, cu un punct avans, faţă de Ferrari. Următoarea etapă, Marele Premiu al Spaniei, va avea loc pe 14 mai, la Barcelona.

S-au dat Cupele la volei

Campioana Romaniei la volei feminin, CS Volei Alba Blaj, a caştigat, la Piatra Neamţ, Cupa Romaniei, după ce a învins în finala competiţiei formaţia Ştiinţa Bacău, cu scorul de 3-0 (14, 17, 19).  În semifinale, CS Volei Alba Blaj a eliminat echipa CSM Bucureşti (3-0 şi 3-1), iar Ştiinţa Bacău a trecut de CSM Targovişte (3-1 şi 3-2). Cupa Romaniei la volei masculin a fost caştigată de Arcada Galaţi, care a învins cu 3-0 (18, 22, 21) echipa campioană ACSVM Zalău. Echipa sălăjană a caştigat, în urmă cu trei zile, titlul naţional, jucand în ultima etapă chiar cu Arcada Galaţi, pe care a învins-o cu 3-0. În semifinalele competiţiei, ACSVM Zalău a eliminat echipa Ştiinţa Explorări Baia Mare, iar Arcada Galaţi a trecut de campioana din 2016, SCM U Craiova.

Hoban, recidivist în Israel

Formaţia Hapoel Beer Sheva, la care evoluează Ovidiu Hoban, a caştigat pentru a doua oară consecutiv titlul în Israel, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Maccabi Tel Aviv, în etapa a şaptea a play-off-ului. Cu trei etape înainte de finalul sezonului, Hapoel Beer Sheva are 80 de puncte şi nu mai poate fi depăşită de a doua clasată, chiar Maccabi Tel Aviv, care are 69 de puncte.Hoban este component al echipei din Beersheba din 2014, astfel că el a făcut parte şi din lotul care a obţinut titlul anul trecut.

Medaliile lui Owens, la licitaţie

Două din cele patru medalii de aur caştigate de americanul Jesse Owens la Jocurile Olimpice din 1936 vor fi scoase la licitaţie. Jesse Owens, decedat în 1980 la 66 de ani, a caştigat la Berlin patru medalii de aur: la 100 metri, 200 metri, săritura în lungime şi la ştafeta de 4x100 metri.Potrivit Heritage Auctions, Owens i-a oferit o medalie de aur artistului Bill "Bojangles" Robinson, aceasta fiind vandută la licitaţie în 2013 pentru 1,4 milioane de dolari, o sumă record pentru un obiect olimpic. Însă, Owens a folosit celelalte trei medalii pentru a sta la un hotel din Pittsburgh în anii '50, iar proprietarul stabilimentului le-a dat apoi unui bărbat, pentru a rambursa astfel o sumă de bani pe care o împrumutase de la acesta. Albert DeVito, fiul bărbatului care a primit medaliile de la proprietarul hotelului, a afirmat că tatăl lui a păstrat două medalii şi a dat una înapoi. Deocamdată nu se ştie în ce probe au fost caştigate medaliile ce vor fi caştigate la licitaţia din luna august.

Neubert, bombardat cu pietre la Sofia

Fostul preparator fizic al FCSB, Thomas Neubert, şi încă doi membri ai stafului tehnic al echipei ŢSKA Sofia au fost loviţi, sambătă seară, după ce fani ai gazdelor au aruncat cu petarde şi pietre la meciul caştigat de ŢSKA în deplasare, cu scorul de 3-0, în faţa formaţiei Levski, în play-off-ul campionatului Bulgariei. Antrenorul secund Stefan Ghenov şi alt antrenor, Kiril Dincev, sunt ceilalţi doi membri ai stafului oaspeţilor loviţi de obiectele aruncate de suporteri. Fanii echipei Levski au început să arunce cu pietre şi petarde după ce Fernando Karanga a înscris al treilea gol al oaspeţilor, în minutul 53. O bucată de petardă l-a lovit pe Ghenov aproape de ochi, însă antrenorul a declarat că nu are probleme. Dincev a spus că Neubert a avut auzul afectat temporar. La meciul de sambătă, pentru Levski Sofia a jucat şi Srdjan Luchin, care a fost integralist.

A mai murit un alpinist

Ueli Steck, un celebru alpinist elveţian, supranumit ”Swiss Machine” (”Maşina elveţiană”), a murit la varsta de 40 de ani în urma unui accident care s-a produs sambătă, pe Muntele Everest. Mai multe surse au confirmat că accidentul s-a produs sambătă dimineaţă în apropiere de tabăra ”Camp II” de pe Muntele Everest. Un echipaj de salvare a descoperit trupul neînsufleţit al celebrului alpinist elveţian, deţinător al multor recorduri, în apropiere de versantul Nuptse al Muntelui Everest. Se crede că Ueli Steck a alunecat şi a căzut pe o pantă abruntă acoperită cu gheaţă. Operaţiunile de salvare au inclus şi un elicopter.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.