Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Surpriza din Voluntari

Ziarul de Vrancea
28 apr 2017 1092 vizualizări
Formaţia CSU Craiova a fost învinsă de FC Voluntari, joi seară, la Drobeta Turnu Severin, cu scorul de 0-1, în prima manşă a semifinalelor Cupei Romaniei, meci la care unicul gol a fost marcat în minutul 89, din penalty, acordat la un un fault în careu al lui Bancu şi transformat de Marinescu

În cealaltă semifinală, Astra Giurgiu a învins Poli Timişoara, marţi, pe teren propriu, scor 4-1. Partidele retur vor avea loc în perioada 16-18 mai. Finala se va disputa la 27 mai, la Ploieşti.

Sancţiuni pentru FRF

FIFA a anunţat, pe site-ul oficial, sancţiunile primite de mai multe federaţii ca urmare a incidentelor şi neregulilor de la meciurile din preliminariile Cupei Mondiale, printre naţiunile sancţionate numărandu-se şi Romania, care a fost amendată cu 8.000 de franci elveţieni şi a primit un avertisment din cauza comportamentului spectatorilor la jocul cu Danemarca, din 26 martie. Comisia de Disciplină a FIFA a amendat şi federaţia albaneză cu 100.000 de franci elveţieni pentru mai multe incidente de la meciul cu Italia. Iran a primit o amendă de 50.000 de franci elveţieni după incidente la o partidă cu China, Bosnia a fost penalizată cu 26.500 de franci elveţieni, Polonia cu 17.500 de franci şi Muntenegru cu 15.000 de franci după cele mai recente partide pe care le-au disputat în preliminariile CM. Au fost amendate şi Brazilia - 35.000 de franci elveţieni, Argentina - 20.000 şi Mexic - 10.000.

Contra, aproape sigur rămane

Directorul general al FC Dinamo, Adrian Mutu, a afirmat, vineri, că a ajuns la un acord cu antrenorul Cosmin Contra pentru prelungirea contractului scadent în această vară. .“Zilele acestea se va decide dacă va rămane, este o chestiune de ore. Suntem foarte aproape, s-a găsit acordul, acum aşteptăm contractele să fie făcute de avocaţi, să fie semnate. Sperăm ca pană la ora meciului să semnăm, dacă nu, după meci”, a spus Mutu la stadionul Dinamo, unde a vandut bilete pentru derbiul cu FCSB, de luni.  

FIFA, anchetată în Franţa

Parchetul Naţional Financiar francez (PNF) a deschis o anchetă preliminară care vizează FIFA şi atribuirea organizării ediţiilor din 2018 şi 2022 ale Cupei Mondiale Rusiei şi Qatarului, informează presa din Franţa.  Potrivit Le Monde, forul este suspectat de corupţie, "asociere criminală" şi trafic de influenţă. Jurnalul menţionează că magistraţii PNF s-au deplasat chiar în Elveţia la 20 aprilie pentru a discuta mai multe ore cu fostul preşedinte al FIFA, Joseph Blatter, în calitate de martor.

Sepsi, victorie cu incidente

Echipa de baschet feminin Sepsi Sfantu Gheorghe a caştigat  ieri, în deplasare, titlul naţional pentru a doua oară consecutiv, după ce a învins formaţia Universitatea Cluj, cu scorul de 85-76 (42-37), în cea de-a patra partidă din cinci programate în finala Ligii Naţionale. Meciul patru al finalei nu a fost lipsit de incidente. În minutul 36, la scorul de 70-64 pentru Universitatea, echipa oaspete a vrut să părăsească terenul. După parlamentări de cateva minute cu arbitrii, Sepsi a fost de acord să reia jocul, dar antrenorul Zoran Mikes nu s-a mai alăturat pe banca tehnică, urmărind finalul dinspre intrarea la vestiar. În doar două minute, Sepsi a marcat 14 puncte consecutive, 76-70 (min. 38) şi a caştigat apoi, cu scorul de 85-76, jucătoarele primind medaliile de aur şi tricourile de campioane chiar pe terenul rivalei Universitatea.  Sepsi Sfantu Gheorghe a jucat a treia finală consecutivă, în timp ce Universitatea Cluj a revenit în lupta pentru titlul naţional după 14 ani, tot 14 fiind şi numărul titlurilor naţionale caştigate de studente pană în prezent, ultimul în 1993. În 2016, Sepsi Sfantu Gheorghe a caştigat şi Cupa Romaniei.

În memoria lui Gonzalo

Pilotul spaniol al echipei McLaren-Honda, Fernando Alonso, îl va omagia la Marele Premiu al Rusiei, în acest weekend, pe un copil care a murit într-un accident la pista sa de karting. Alonso va purta pe cască numele lui Gonzalo Basurto, băiatul de 11 ani care a încetat din viaţă după un accident suferit, duminică, pe circuitul La Morgal al dublului campion mondial de F1, în timpul antrenamentelor pentru campionatul din Asturia.  "Te voi purta pe cască, Gonzalo. Voi concura pentru tine. Aici, în Formula 1, şi toată familia kartingului în campionatul Spaniei, la 5, 6 şi 7 mai, pe circuitul La Morgal. Etern", a notat Fernando Alonso pe Instagram. Accidentul a avut loc cand pilotul de Formula 1 se afla la pregătire la SUA. Fernando Alonso a semnat un acord de colaborare cu Federaţia Spaniolă de Automobilism în vederea înfiinţării unui Institut pentru cercetarea şi dezvoltarea siguranţei în kartingul infantil, organizaţie care va purta numele lui Gonzalo Basurto.

Fanii se distrează, clubul plăteşte

Gruparea Paris Saint-Germain a fost amendată cu 100.000 de euro de Comisia de Disciplină a ligii franceze ca urmare a unor incidente de la finala Cupei Ligii Franţei, cu AS Monaco, scor 4-1. La meciul disputat în data de 1 aprilie, la Lyon, zeci de scaune au fost distruse şi numeroase fumigene au fost aprinse în zona în care se afla galeria echipei pariziene. PSG a fost sancţionată şi cu disputarea a două meciuri cu tribuna Auteuil închisă - pedeapsă cu suspendare, şi disputarea a două partide din deplasare fără suporteri - pedeapsă deja ispăşită, fiind luată provizoriu anterior. Aceste sancţiuni au fost dictate pentru folosire de dispozitive pirotehnice şi daunelele provocate de fani la stadionul echipei Olympique Lyon.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.