Sport

Antrenament cu parteneră

Ziarul de Vrancea
25 apr 2017 973 vizualizări
înaintea debutului la turneul de la Stuttgart, Simona Halep a obţinut o victorie cu mari emoţii alături de Alicja Roskolska, în proba de dublu * partida Halep – Strycova va avea loc astăzi după-amiază * Sorana Cîrstea şi Irina Begu au debutat victorioase la Istanbul

Cel mai important turneu de tenis feminin al săptămanii este cel de categorie Premier de la Stuttgart, dotat cu premiii în valoar totală de 776.000 $. Simona Halep, care este favorită numărul 4, are acces liber în turul II, iar ieri şi-a aflat adversara. Cum era de aşteptat, aceasta este jucătoarea cehă de 31 de ani, Barbora Strycova (17 WTA), care a trecut cu 6-2, 6-2, de americanca Jennifer Brady (76), prezentă pe tablou ca "lucky loser”. Meciul Halep-Strycova se dispută astăzi şi  este al treilea de pe arena centrală, prima partidă fiind programată la ora 13.00. Simona şi Barbora  s-au întalnit de trei ori pană-n prezent. Romanca a caştigat de două ori, la Indian Wells, anul trecut, în faza optimilor (6-3, 1-0, abandon) şi în turul al doilea al Beijing Open din 2014 (6-1, 6-4). Tot astăzi, nu înainte de ora 19.30, este programat şi primul meci al Mariei Şarapova, după expirarea suspendării pentru dopaj. Rusoaica, beneficiară a unui wild card, va evolua în turul I, cu italianca Roberta Vinci (36 WTA). Alte întalniri disputate pană acum în primul tur: Anett Kontaveit (Estonia) – Anna Konjuh (Croaţia) 7-6,6-4; Anastassija Sevastova (Letonia) – Samantha Stosur (Australia) 6-1, 4-6, 6-3; Svetlana Kuzneţova (Rusia) – Kiki Bertens (Olanda) 6-3, 5-7, 6-3.
Pană la meciul de astăzi, Simona s-a “antrenat” într-un meci straşnic de dublu, împreună cu poloneza Alicja Roskolska. Adversarele au fost favoritele nr. 2, slovena Andreja Klepac şi spaniola Maria José Martinez. Perechea romano-poloneză a caştigay primul set cu 6-0, l-a pierdut pe cel de-al doilea cu 2-6, iar în super tie-break a fost condusă cu 1-6. Simona şi Alicja au făcut opt puncte consecutive şi au caştigat, în cele din urmă cu 10-8, calificandu-se în turul II. Următoarea echipă care va sta în faţa lor este Andrea Hlavackova / Samantha Stosur (Cehia / Australia) care a învins cu 7-5, 6-1. perechea croată Darija Jurak/ Mirjana Baroni.
* Un alt turneu important este cel de la Istanbul (250.000 $). Cele două jucătoare romane prezente, au încheiat victorioase primul tur. Sorana Cîrstea (66 WTA) a trecut uşor de franţuzoaica Fiona Ferro (208), scor 6-3, 6-1 în 67 de minute şi o va întalni în faza secundă pe grecoaica Maria Sakkari (96) învingătoare cu 7-6, 6-3 în faţa jucătoarei Danka Kovinic (108) din Muntenegru. Mai greu a fost cu Irina Begu (33) care a fost foarte aproape de a pierde în faţa germanei Tatjana Maria (103). Irina a caştigat cu 1-6, 6-1, 7-5, după două ore şi 14 minute. În setul decisiv, nemţoaica a condus cu 3-0 şi 4-1! Irina va juca în turul II cu belgiana Kim Flipkens (93 WTA), care a beneficat de abandonul Kristinei Kucova (Slovacia, 94), la scorul de 6-0, 1-0 pentru belgiancă. Astăzi va juca în turul I şi Alexandra Cadanţu (292), contra japonezei Nao Hibino (80). La Istanbul, s-au înregistrat în primele două zile şi cateva rezultate interesante: Diana Iastremska (Ucraina, 420) – Andrea Petkovic (Germania) 3-6, 6-0, 6-3; Basak Eyradîn (Turcia, 257) – Ţvetana Pironkova (Bulgaria, 74) 6-2, 6-4; Jana Cepelova (Slovacia) – Eugénie Bouchard (Canada) 6-0, 6-4; Sara Sorribes (Spania) – Ipek Soylu (Turcia) 6-3, 7-5.
Alexandra Cadanţu, împreună cu suedeza Cornelia Lister au fost eliminate în optimile probei de dublu, fiind învinse cu 2-6, 1-6 de perechea Timea Babos/ Çagla Buyukakçay (Ungaria/Turcia), aceasta urmamd a întalni cuplul romano-columbian Andreea Mitu / Mariana Duque.
* În mod neaşteptat, Marius Copil (110 ATP) a apărut pe tabloul principal de simplu al turneului de la Budapesta (540.310 euro). Deşi a fost învins în ultimul tur de calificări de britanicul Aljaz Bedene (68), el a fost promovat ca “lucky loser” în locul argentinianului Federico Delbonis (98), care s-a retras. Culmea ironiei, Copil a ajuns în turul I din nou în faţa lui Bedene şi a pierdut şi mai clar cu 5-7, 2-6.
Surprize în puternicul turneu masculin de la Barcelona:  Yuichi Sugita (Japonia) – Richard Gasquet (Franţa) 4-6, 6-3, 7-6; Kevin Anderson (Africa de Sud) – David Ferrer (Spania) 6-3, 6-4; Karen Hacianov (Rusia) – Thomaz Bellucci (Brazilia) 6-3, 6-4; Daniel Evans (Marea Britanie) – Mischa Zverev (Germania) 6-4, 6-4;


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.