Sport

Anderlecht a picat frumos

Ziarul de Vrancea
21 apr 2017 1066 vizualizări
Echipa lui Stanciu şi Chipciu a fost eliminată de Manchester United în Liga Europa, după prelungiri

Meciurile retur din sferturile de finală ale Ligii Europa au fost extrem de disputate, trei dintre cele patru partide necesitand prelungiri, iar una dintre ele, lovituri de departajare. Manchester United, echipa pregătită de José Mourinho, a întalnit pe “Old Trafford”, formaţia Anderlecht Bruxelles, la care sunt legitimaţi romanii Chipciu şi Stanciu. După 1-1 în tur, Manchester s-a impus cu 2-1 după prelungiri prin golurile marcate de Mhitarian (’10) şi Rashford (‘107), respectiv, Hanni (’32).  Alexandru Chipciu a jucat pană în minutul 64, cand a fost schimbat cu Bruno, iar Nicolae Stanciu a intrat pe teren în acelaşi minut, în locul lui Hanni. Partida Beşiktaş Istanbul – Olympique Lyon a ajuns la lovituri de departajare. Scorul după 120 de minute a fost în oglindă cu cel din tur, 2-1 pentru Beşiktaş, goluri realizate de Talisca (’27, ’58) / Lacazette (’34). Victoria echipei franceze a fost consfinţită de-abia la a şaptea tură de şuturi la poartă. Tot cu prelungiri s-a încheiat meciul Schalke 04 – Ajax Amsterdam (0-2 în tur). Germanii au marcat în prelungiri al treilea gol, dar Ajax a reacţionat imediat, înscriind de două ori. Scor final: Schalke 04 – Ajax Amsterdam 3-2. Au marcat: Goretzka (’53), Burgstaller (’56), Caligiuri (‘101) / Viergever (‘111), Younes (‘120).
Celălalt meci: Genk – Celta Vigo 1-1 (în tur, 2-3). Trossard (’67) / Sisto (’63). Sorţii au decis ca semifinalele să se dispute pe 4 şi 11 mai după următorul program: Celta Vigo – Manchester United şi Ajax Amsterdam – Olympique Lyon. Ajax şi Lyon s-au întalnit de patru ori pană acum, de fiecare dată în faza grupelor din Champions League. ''Lăncierii'' au caştigat acasă (2-1) şi în deplasare (2-0) în ediţia 2002/03, iar cele două partide din stagiunea 2011/12 s-au încheiat cu 0-0.
Celta şi United nu s-au mai înfruntat pană acum, dar Zlatan Ibrahimovic, vedeta ''diavolilor roşii'' a marcat contra echipei galiciene pe cand juca la Ajax. Finala Ligii Europa va avea loc la 24 mai, la Stockholm, pe Friends Arena.

Nu va mai fi finală madrilenă

Formaţiile Real Madrid şi Atletico Madrid, finalistele de anul trecut din Liga Campionilor, se vor întalni în actuala ediţie în semifinalele competiţiei, conform tragerii la sorţi care a avut loc, ieri la Nyon. În cealaltă semifinală se vor întalni AS Monaco şi Juventus Torino. Real Madrid şi AS Monaco vor juca prima manşă a semifinalei la 2/3 mai, pe teren propriu, şi returul în deplasare, la 9/10 mai. În sezonul trecut, finala Ligii Campionilor a fost caştigată de Real Madrid în faţa echipei Atletico Madrid cu scorul de 3-5 la loviturile de departajare (a fost 1-1 după prelungiri). Finala ediţiei din acest an a LC este programată în 3 iunie, la Cardiff.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.