Sport

"Zgura şi vremea ne avantajează"

Ziarul de Vrancea
20 apr 2017 936 vizualizări
Johanna Konta, după victoria împotriva Simonei de la Miami

Jucătoarele din echipa de Fed Cup a Romaniei, înaintea dificilului meci cu Marea Britanie, care se va disputa în week-end la Mamaia
Simona Halep a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Tenis Club Idu, arena pe care se vor desfăşura şi meciurile de Fed Cup, că speră să-şi ia revanşa în faţa Johannei Konta, cea mai bine clasată jucătoare a Marii Britanii. “Terenul central este foarte frumos, după părerea mea, nu am mai jucat de foarte mult timp aici, chiar a fost un moment plăcut pentru mine. Zgura este foarte bună şi cred că şi tribunele sunt OK chiar dacă nu sunt foarte multe locuri. Arena este frumoasă şi sper să fie plină. Sperăm să caştigăm ca de fiecare dată şi să facem meciuri frumoase. Adversarele sunt jucătoare foarte bune, Johanna Konta e de top 10. Am pierdut contra ei nu demult, dar sper să îmi iau revanşa”, a afirmat Simona Halep. O altă componentă a echipei de Fed Cup, Sorana Carstea, spune că nu are emoţii: “Nu am emoţii. Sunt extrem de onorată să fac parte din echipă. De fiecare dată cand am fost sănătoasă şi m-am simţit aptă, am răspuns afirmativ convocării. Mă bucur să fac parte din această echipă, care este una de top şi, cum a spus şi Simona, fiecare va da tot ce va putea”, a afirmat Sorana Carstea.
Irina Begu consideră că Johanna Konta este cea mai periculoasă adversară pentru romance:  “Konta e o jucătoare de top, indiferent de suprafaţă, consider că este o jucătoare periculoasă. A avut un început de an foarte bun, dar noi suntem hotărate să luptăm. Sunt patru meciuri de simplu, unul de dublu, important este cine ajunge la trei. Noi vom încerca să caştigăm cat mai multe meciuri. La Fed Cup nu contează clasamentul, fiecare meci e important. Ne avantajează suprafaţa de joc”, a spus Irina Begu. Monica Niculescu consideră că dublul britanic este foarte puternic: “La dublu cred că vor juca Konta cu Watson, din cate ştiu, aşa au jucat la Budapesta. Mi se pare un meci extrem de greu, Watson a mai jucat dublu, Konta ştie, e Top 10, va fi un meci greu, dar vedem cum va fi treaba în prima zi”, a spus Niculescu. Căpitanul nejucător al Romaniei, Ilie Năstase, a spus în cadrul conferinţei de presă, că meciul cu Marea Britanie este unul important şi speră să-l caştige. El crede că vremea ploioasă din ultimele zile de pe litoral avanteajază Romania deoarece jucătoarele din Marea Britanie nu se pot antrena pe arena pe care se vor juca meciurile. Ilie Năstase nu a dorit să spună care vor fi jucătoarele care vor evolua în meciurile de simplu.
Din  "tabăra" cealaltă,  Johanna Konta spune că de-abia aşteaptă să joace din nou cu Simona Halep: "De-abia aştept să joc pe suprafaţa ei preferată. Cred că nu e doar vorba de schimbarea suprafeţei, condiţiile sunt diferite, e vorba de Fed Cup aici. Sunt convins că publicul va fi de partea ei, dar îmi place atmosfera care va fi acolo şi abia aştept meciul împotriva ei”, a afirmat Konta. De asemenea, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a Marii Britanii, Anne Keothavong, a afirmat că meciul de la sfarşitul săptămanii nu va fi uşor pentru niciuna dintre formaţii, dar crede că Romania va avea o presiune în plus avand în vedere că joacă în faţa propriilor spectatori, iar de acest lucru poate profita echipa pe care o coordonează.  Tragerea la sorţi pentru stabilirea meciurilor din weekend va avea loc astăzi de la ora 12.30, la Hotel Iaki din Mamaia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.