Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Şase pentru Europa

Ziarul de Vrancea
19 apr 2017 880 vizualizări
Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor din cadrul FRF - instanţa de fond - a acordat licenţa de participare în cupele europene, în sezonul 2017/2018, tuturor celor şase cluburi din Liga I care au solicitat-o: FCSB, FC Viitorul, FC Dinamo, CSU Craiova, Astra Giurgiu, acestea cinci fiind din play-off, şi FC Botoşani, din play-out.

Romania are cinci locuri în cupele europene, în sezonul viitor, două în preliminariile Ligii Campionilor şi trei în preliminariile Ligii Europa.
Meciul cu Chile se joacă la Cluj
FRF anunţă că partida de pregătire Romania - Chile, din 13 iunie, se va juca pe Cluj Arena, la trei zile după ce echipa naţională va evolua, în deplasare, cu Polonia, în preliminariile Campionatului Mondial din 2018. Naţionala din Chile, locul 4 în clasamentul FIFA, din care fac parte, printre alţii, Claudio Bravo, Arturo Vidal şi Alexis Sanchez, este caştigătoarea Copa America 2016, după o finală cu Argentina. După amicalul cu Romania, Chile va participa la Cupa Confederaţiilor, în Rusia. Va juca, în faza grupelor, împotriva Camerunului (18 iunie), Germaniei (22 iunie) şi Australiei (25 iunie).

Bayer Cupa Romaniei la handbal feminin

Cupa Romaniei la handbal feminin debutează în acest sezon pe 4 mai, atunci cand vor avea loc partidele din faza optimilor de finală, care au fost decise, ieri, prin tragere la sorţi, la sediul FR Handbal. Potrivit tragerii la sorţi, în sferturile de finală se vor juca partidele: CSM Bucureşti – Universitatea Cluj, Corona Braşov – CSM Bistriţa, Minaur Baia Mare – CSM Roman, Dunărea Brăila – Măgura Cisnădie, HC Zalău – SCM Craiova, Rapid Bucureşti – Danubius Galaţi. Echipele HCM Ramnicu Valcea şi Unirea Slobozia au primul tur liber, urmand a evolua direct în sferturile de finală, fază în care vor mai ajunge şase caştigătoare din optimi. Partidele din sferturi vor avea loc în 11 mai. Turneul Final Four va avea loc la Ploieşti, în 19-20 mai.

Bayern a rămas fără Neuer

Portarul echipei Bayern München, Manuel Neuer, a suferit o accidentare la piciorul stang în meciul cu Real Madrid şi ar putea rata finalul sezonului. El s-a accidentat la al treilea gol marcat de Cristiano Ronaldo în prelungirile partidei cu Real din sferturile Ligii Campionilor. “Neuer va fi supus unor noi analize la Munchen, pentru stabilirea unui tratament adecvat", a anunţat clubul german. Preşedintele grupării, Karl-Heinz Rummenigge, a anunţat că Manuel Neuer va fi indisponibil opt săptămani şi nu va mai juca în acest sezon. El ar putea rata şi Cupa Confederaţiilor din Rusia.

Ruşii fac coadă la predat medalii

Cinci atleţi ruşi, inclusiv medaliate la JO 2012 care au mărturisit că au utilizat substanţe interzise pentru îmbunătăţirea performanţelor, au fost suspendaţi cate doi ani. Suspendarea afectează doi vicecampioni olimpici la JO 2012 de la Londra: Evghenia Kolodko (aruncarea greutăţii) şi Antonina Krivoşapka (ştafeta de 4x400 m). Cele două atlete au returnat deja medaliile către CIO, dar vor fi deposedate şi de medaliile cucerite la alte competiţii în 2012 şi 2013. Ceilalţi atleţi ruşi suspendaţi sunt Anna Bulgakova (aruncarea ciocanului), Vera Ganeeva (aruncarea discului) şi Dmitri Starodubţev (săritura cu prăjina).  Din cauza numeroaselor cazuri de dopaj în randul sportivilor săi de elită, Rusia a pierdut peste 10 medalii caştigate la competiţii organizate din 2012.  
Rusia rămane în stare de suspendare de către IAAF şi nu va participa cu o echipă la CM 2017, dar forul internaţional va permite prezenţa unor atleţi ruşi, care îndeplinesc anumite cerinţe privind controalele antidoping, să concureze sub steag neutru la Londra.

Barcelona e invincibilă la handbal

Echipa Barcelona, antrenată de Xavi Pascual, selecţionerul Romaniei, a caştigat pentru a 24-a oară campionatul Spaniei de handbal masculin, cu patru etape înainte de final, după victoria, cu scorul de 39-25 (24-12), obţinută, marţi, în faţa formaţiei Irun.  Pentru Pascual, acesta este al şaptelea titlu consecutiv reuşit cu Barça, un record al campionatului spaniol. Precedentul record aparţinea echipei Granollers, fiind stabilit în perioada 1956-1961. Barcelona este neînvinsă în campionat din 18 mai 2013. De atunci, echipa catalană a strans 117 victorii la rand. În clasamentul titlurilor caştigate, Barcelona este urmată de Granollers, cu 13 succese şi de Atletico Madrid, cu 11. Pentru echipa antrenată de selecţionerul Romaniei urmează dubla cu Kiel (23 şi 29 aprilie), din sferturile de finală ale Ligii Campionilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.