Sport

Proteste vehemente ale germanilor

Ziarul de Vrancea
13 apr 2017 980 vizualizări
Thomas Tuchel şi Jürgen Klopp, actualul şi fostul antrenor al Borussiei sunt indignaţi de faptul că meciul cu AS Monaco a fost amanat doar cu o zi, după exploziile care au şocat jucătorii

Antrenorul echipei Borussia Dortmund, Thomas Tuchel, a criticat, miercuri, decizia UEFA de a amana doar pentru 24 de ore meciul cu AS Monaco din Liga Campionilor, după exploziile din apropierea autocarului formaţiei sale,. "Mi-aş fi dorit să avem mai mult timp pentru a ne da seama ce s-a întamplat exact. şi nu am avut acest timp. Ni s-a spus: maine trebuie să jucaţi. Ne-am simţit ignoraţi. Nu ni s-a cerut părerea, au decis cei de la UEFA în Elveţia. La cateva minute după atac ni s-a spus că trebuie să jucăm maine, ca şi cum s-ar fi aruncat o cutie de bere în autocar. Ne-am fi dorit să fim la cel mai bun nivel, este vorba de visul nostru de a juca în semifinalele Ligii Campionilor. I-am întrebat pe jucători dacă vor să joace, toţi au fost de acord. Nu căutăm scuze pentru rezultat", a declarat Tuchel. Formaţia Borussia Dortmund a fost învinsă, pe teren propriu, cu scorul de 2-3, de echipa AS Monaco, într-un meci contand pentru prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.
Protestele lui Tuchel au fost întărite de un alt tehnician german celebru, Jürgen Klopp, fost antrenor al Borussiei, în prezent la FC Liverpool. "Sunt sigur că persoanele care au luat această decizie nu ar fi făcut acelaşi lucru dacă ar fi fost în autocar. Dacă nu aţi fost acolo, nu vă puteţi imagina ce s-a întamplat cu exactitate. Am fost mandru de Dortmund. Jucătorii au încercat să dea totul. Am văzut în ochii foştilor mei jucători că erau în stare de şoc. A fost foarte greu şi este nevoie de timp pentru a trece peste asta", a declarat Klopp, care a antrenat Borussia Dortmund în perioada 2008/2015.

Cine-i autorul?

În privinţa autorului “isprăvii” de la Dortmund, anchetatorii germani au anunţat, că nu au găsit nicio dovadă care să facă legătura între suspectul arestat şi exploziile care au avariat autocarului echipei Borussia Dortmund. "Ancheta nu a arătat pană în acest moment că suspectul arestat ar fi fost implicat în atacul comis asupra autocarului echipei Borussia Dortmund", se arată într-un comunicat al Parchetului Antiterorist German. Procurorii germani au anunţat, ieri, arestarea unei persoane "cu legături islamiste" în ancheta privind exploziile din apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund. Procurorii federali, care de obicei conduc investigaţiile legate de terorism, au precizat că toate cele trei dispozitive explozive conţineau fragmente metalice. "Doi suspecţi cu legături islamiste au intrat în atenţia noastră. Apartamentele lor au fost percheziţionate, iar unul dintre ei a fost reţinut", a declarat purtătorul de cuvant al Parchetului din Karlsruhe, Frauke Köhler..


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.