Sport

Ziua de coşmar a germanilor

Ziarul de Vrancea
13 apr 2017 1095 vizualizări
Borussia Dortmund şi Bayern München au fost învinse pe teren propriu în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, manşa tur.

Borussia Dortmund – AS Monaco 2-3 (0-2). Dembélé (’57), Kagawa (’84) / Mbappé (’19, ’79), Bender (’59 – autogol). Un meci superb, parcă în ciuda celor care ţin morţiş să maculeze şi sportul prin acţiunile lor iresponsabile. Învingătoare a fost AS Monaco, echipă care a înscris trei goluri şi pe terenul englezilor de la Manchester City. Ajutată într-un fel de arbitraj, echipa monegască a primit un penalty uşor la intervenţia neglijentă a lui Papasthatopoulos asupra lui Mbappé (penalty ratat de “crudul” Fabinho) şi a deschis scorul prin acelaşi Mbappé, dintr-un ofsaid nesemnalizat. Al doilea gol a fost un autogol, experimentatul Bender reluand spectaculos în proprie poartă din centrarea perfectă a lui Raggi. Restul meciului a fost o luptă între nefericita echipă din Dortmund şi apărarea franceză. După numeroase ratări şi un gol antologic înscris de Dembélé, în urma unui “călcai” al lui Aubameyang şi a unei prelungiri a lui Kagawa, Monaco a dat lovitura prin acelaşi extrem de talentat Mbappé, care s-a distrat cu “bătranul” Papasthatopoulos. Finalul a prins Borussia în careul francez, însă n-a ieşit din această presiune decat un singur gol.
* Atletico Madrid – Leicester City 1-0 (1-0. Griezmann (’28 – penalty). Atletico a înscris prin (cine altul?) Griezmann dintr-un penalty obţinut la un fault comis de Albrighton. Gazdele au controlat meciul în continuare, neutralizand încercările lui Vardy şi Mahrez de a schimba înfăţişarea tabelei. Un penalty cerut de Mahrez a fost singura fază mai fierbinte pană în final.
* Bayern München – Real Madrid 1-2 (1-0). Vidal (’25) / Cr. Ronaldo (’47).. Ziua neagră a germanilor s-a încheiat cu înfrangerea Bayern-ului în faţa ultimei echipe care mai reuşise să caştige pe Allianz Arena, acum patru ani. Bayern a dominat copios prima repriză, chiar dacă singura mare ocazie de la început a fost semnată de Benzema. Cu capul a deschis scorul Vidal, iar înainte de pauză, acelaşi jucător a tras peste bară un penalty acordat uşor la un presupus henţ al lui Carvajal. Acesta are meritul de a centra perfect pentru Cristiano Ronaldo şi faţa jocului s-a schimbat, mai ale că în min 52, Javi Martinez de la Bayern a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe. Ronaldo a înscris şi al doilea gol, după ce şutul său a fost magistral respins de Neuer, portarul german scăpand apoi mingea în plasă la reluarea simplă a portughezului  



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.