Sport

Vedetele festivalului de la Mamaia

Ziarul de Vrancea
12 apr 2017 1087 vizualizări
Romania şi Marea Britanie şi-au stabilit echipele pentru întalnirea de Fed Cup, care va avea loc la finele săptămanii viitoare * Nu vor lipsi cele două jucătoare de Top 10, Simona Halep şi Johanna Konta

Federaţia Romană de Tenis a nominalizat cele patru jucătoare care vor face parte din echipa naţională, pentru întalnirea cu Marea Britanie, din 22 şi 23 aprilie 2017, din play-off-ul Grupei Mondiale II a Cupei Federaţiei. Acestea sunt cele mai bine patru clasate romance în clasamentul WTA, adică Simona Halep (5 WTA), Irina Begu (33), Monica Niculescu (47) şi Sorana Cîrstea (61). "Această întalnire de Fed Cup dintre echipele Romaniei şi Marii Britanii este un important eveniment sportiv al acestui început de an din Romania şi ne bucurăm că jucăm la Mamaia, pe zgură. Mă bucur, de asemenea, că avem la dispoziţie cea mai bună echipă, că fetele sunt sănătoase şi pregătite să dea totul pe teren. Acesta este un meci pe care trebuie sa-l caştigăm", a declarat căpitanul nejucător Ilie Năstase, pentru site-ul oficial al FRT. În "tabăra" cealaltă, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a Marii Britanii, Anne Keothavong, le-a convocat pe Johanna Konta (7 WTA), Heather Watson (110), Laura Robson (209), şi Jocelyn Rae, locul 105 la dublu. "Romania are o echipă de primă clasă şi avantajul terenului şi sprafeţei favorite. Suntem outsideri, dar avem un excelent spirit de echipă şi experienţă în Fed Cup, iar Johanna joacă cel mai bun tenis al carierei", a declarat Keothavong.
Johanna Konta este una dintre jucătoarele cele mai în formă din circuitul WTA, ea ocupand locul al treilea, cu 2.075 de puncte, în clasamentul “road” care contează pentru finala sezonului, Turneul Campioanelor, după Karolina Pliskova şi Caroline Wozniacki. Dintre tricolore, Simona Halep e abia pe locul 40, cu 420 de puncte, în această ierarhie. Konta, (25 de ani), a caştigat în acest sezon turneul de categorie Premier Mandatory de la Miami şi pe cel de categorie Premier de la Sydney, a ajuns în sferturi la Australian Open şi în semifinale la Shenzhen. În total, ea are trei trofee ca jucătoare profesionistă de simplu, dintre care două obţinute în primele trei luni ale acestui an, în care a caştigat 19 meciuri şi a pierdut doar trei. Johanna Konta conduce cu 2-0 în meciurile disputate cu Halep. În optimile de finală ale turneului de la Wuhan, ediţia 2015, britanica s-a impus cu 6-3, 3-6, 7-5, iar anul acesta, în sferturi, la Miami, cu scorul de 3-6, 7-6, 6-2. Konta nu s-a mai întalnit pană în prezent cu Irina Begu şi nici cu Sorana Cîrstea. Cu Monica Niculescu, scorul meciurilor este egal, 1-1. Şi Begu a învins-o pe Watson, în singura partidă pe care ele au jucat-o pană în prezent.  Watson şi Monica Niculescu şi-au împărţit victoriile în cele două partide disputate, ambele în 2016. În sfarşit Heather Watson are 2-1 în meciurile cu Sorana Cîrstea, dar victoriile ei datează din 2012. Sorana a a caştigat ultimul meci, în 2014, scor 6-1, 6-1, în turul I al US Open.
Marea Britanie s-a calificat în barajul pentru Gurpa Mondială II după ce a caştigat Grupa C a Zonei I Euro-africane (victorii cu Turcia, Letonia şi Portugalia, toate cu 3-0) şi după ce a trecut de Croaţia în play-off-ul de promovare în baraj. În toate meciurile de simplu au evoluat Konta şi Watson. La dublu, Anne Keothavong a folosit două perechi distincte, Konta/Watson şi Jocelyn Rae/Laura Robson.
Partida se desfăşoară la Tenis Club IDU, Mamaia, Constanţa, după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două partide de simplu în ziua de sambătă (22 aprilie), urmand ca duminică (23 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu. Romania a ajuns la baraj după ce a pierdut întalnirea cu Belgia, cu scorul 1-3.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.