Sport

Cine îşi asumă exploziile de la Dortmund?

Ziarul de Vrancea
12 apr 2017 890 vizualizări
Se vorbeşte de terorişti islamici sau de militanţi antinazişti, însă procurorii sunt circumspecţi în privinţa scrisorilor de revendicare sau ipoteze mediatice

Poliţia germană a descoperit o scrisoare de revendicare în apropierea locului unde s-au petrecut cele trei explozii care au vizat autocarul echipei Borussia Dortmund, a declarat, marţi noaptea, într-o conferinţă de presă, procurorul Sandra Lucke. "Am găsit o scrisoare în care este revendicat atacul. Nu putem dezvălui conţinutul din motive tactice. Trebuie să examinăm autenticitatea. A fost vorba de o tentativă de omor", a spus Lucke, care nu a dezvăluit nici în ce limbă era scrisă revendicarea. Şeful poliţiei din Dortmund, Gregor Lange, a afirmat că un alt dispozitiv explozibil a fost descoperit cu ajutorul cainilor.  Anchetatorii germani examinează posibile legături ale militanţilor islamişti cu cele trei explozii care au vizat autocarul echipei Borussia Dortmund. Conform publicaţiei germane, scrisoarea găsită de autorităţi la locul exploziilor ar face referire la intervenţia militară la care a participat şi Germania împotriva grupării Stat Islamic în Siria. Scrisoarea începe cu ”În numele lui Allah cel milostiv” şi aduce aminte de atentatul din 19 decembrie 2016, cand un camion a intrat în mulţime, la un targ de Crăciun în Berlin. Ziarul german a mai notat că scrisoarea ar putea fi o încercare deliberată de a induce în eroare anchetatorii. În schimb, publicaţia Focus Magazine a anunţat că într-un mesaj postat pe un portal antifascism se arată că atacul are legătură cu uşoara apropiere a clubului faţă de fanii neo-nazişti si rasişti. În exploziile de la Dortmund a fost rănit şi un poliţist, care se afla pe motocicletă şi escorta autocarul. Ofiţerul de poliţie a suferit o traumă acustică, se află în stare de şoc şi pentru moment nu poate reveni la muncă. Mai tarziu, procurorii germani au anunţat arestarea unei persoane "cu legături islamiste". "Doi suspecţi cu legături islamiste au intrat în atenţia noastră. Apartamentele lor au fost percheziţionate, iar unul dintre ei a fost reţinut", a declarat purtătorul de cuvant al Parchetului din Karlsruhe, Frauke Köhler. Procurorii federali, care de obicei conduc investigaţii legate de terorism, au precizat că toate cele trei dispozitive explozive conţineau benzi metalice. Kölher a precizat că trei scrisori cu acelaşi font au fost descoperite în apropiere de locul exploziilor iar acestea arată că atacatorul are legături cu Statul Islamic. "Printre altele, au cerut retragerea avioanelor germane din Siria şi, citez, închiderea bazei aeriene de la Rammstein", a declarat Frauke Koehle. Procurorul nu crede că scrisoarea apărută online, în care un grup de extremă stanga a revendicat atactul, este autentică.
În altă ordine de idei, fundaşul spaniol al echipei Borussia Dortmund, Marc Bartra, a fost operat la braţ, în noaptea de marţi spre miercur idupă ce a fost rănit în exploziile care au vizat autocarul formaţiei. Bartra a suferit o ruptură a osului radial, iar mai multe cioburi i-au pătruns în braţ.Operaţia a decurs cu succes.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.