Sport

Unde e Sorana din ianuarie?

Ziarul de Vrancea
11 apr 2017 1013 vizualizări
Jucătoarea romană de tenis a fost învinsă pentru a treia oară în acest an de Donna Vekic * Simona Halep se poate întalni la Madrid într-un “tie-bek tens” cu Konta sau Şarapova

După Monica Niculescu şi cealaltă jucătoare romană prezentă la Biel (Elveţia) a fost eliminată. Departe de forma arătată la începutul anului, Sorana Cîrstea (61 WTA) a fost depăşită fără drept de apel de croata Donna Vekic (82), scor 4-6, 1-6. Sorana a păcătuit prin lipsă de concentrare, ea avand trei şanse de break risipite care ar fi putut schimba soarta jocului, dar şi procentaj slab la serviciu, în special la cel de-al doilea. Donna Vekic, care a obţinut a treia victorie în acest an în faţa Soranei, va juca în turul secund cu jucătoarea cehă Kristyna Pliskova, care a obţinut o preţioasă victorie în faţa italiencei Roberta Vinci, favorita nr. 4, scor 6-4, 6-4. Ieri, britanica Heather Watson (110 WTA), adversara fetelor noastre în Fed Cup, a fost învinsă, scor 6-7, 2-6 de către jucătoarea estonă Anett Kontaveit (99).  Alte rezultate înregistrate ieri: Océane Dodin (Franţa) – Hsieh Su Wei (Taiwan) 6-2, 6-2; Evghenia Rodina (Rusia) – Timea Babos (Ungaria) 7-6, 4-2 ab; Julia Görges (Germania) – Naomi Broady (Marea Britanie) 6-4, 6-2; Aliaksandra Sasnovici (Belarus) – Pauline Parmentier (Franţa) 3-6, 6-2, 6-3. La Biel, Romania mai este reprezentată la dublu, de Monica Niculescu, în echipă cu taiwaneza Hsieh Su Wei şi de Raluca Olaru, împreună cu ucraineanca Olha Savciuk. O altă jucătoare romană de Top 100, Patricia Ţig, evoluează în turneul din capitala Columbiei, Bogota.
* Jucătoarea britanică Johanna Konta, nr. 7 mondial, a confirmat participarea la turneul Tie Break Tens care precede Open-ul de la Madrid şi s-ar putea reîntalni cu Simona Halep în acest an, pe care a învins-o deja în sferturi la Miami şi o va întalni şi la Fed Cup. Turneele de acest gen se dispută într-un singur set, de fapt un tie-break, dar pană la zece puncte, cu diferenţă de două. Într-un astfel de format, meciurile sunt foarte rapide, se poate juca pe grupe în turnee care se încheie într-o singură zi. La turneul feminin din 4 mai au confirmat participarea opt jucătoare, printre care Maria Şarapova, Garbiñe Muguruza şi Monica Puig.
La masculin vor participa tot opt jucători printre care Grigor Dimitrov, Kei Nishikori, David Ferrer, Feliciano Lopez, Stanislas Wawrinka şi Lucas Pouille.
Premiile totale sunt de 500.000 dolari şi se împart egal la cele două turnee.
Tie Break Tens s-a disputat prima oară în decembrie 2015 la Londra, cand au participat şase  jucători împărţiţi în două grupe, iar a doua oară a avut loc la Viena, în octombrie 2016, tot cu participarea a şase tenismeni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.