Sport

Cu Thiem sau fără Thiem?

Ziarul de Vrancea
11 apr 2017 862 vizualizări
Horia Tecău, proaspăt Ambasador UNICEF în Romania, vorbeşte despre meciul de Cupa Davis cu Austria, de întalnirea fetelor din Fed Cup şi despre perspectivele cuplului său cu Rojer pe 2017

Tenismanul Horia Tecău a declarat, ieri, că se aşteaptă ca Dominic Thiem, locul 9 ATP, să facă parte din echipa Austriei la întalnirea cu Romania, din primul tur al play-off-ului Grupei I, zona-euroafricană, dar spune că jucătorii "tricolori" sunt obişnuiţi să evolueze în partide decisive: "Este un meci dificil, Austria poate fi o echipă diferită dacă joacă Thiem sau nu. Fiind un meci de play-off, un meci pe care dacă nu-l caştigi cazi în grupa a doua, cred că va juca, pentru că nicio ţară nu-şi doreşte să cadă din grupă. şi atunci bineînţeles că va fi meciul mai dificil pentru noi, mai ales că jucăm în deplasare. Noi suntem obişnuiţi să jucăm meciuri de promovare şi de retrogradare, aşa că va fi o nouă provocare pentru noi. Trebuie să ne mobilizăm şi să caştigăm acel meci", a afirmat el.
Tecău este mulţumit de evoluţia din acest an a echipei de dublu din care face parte, alături de olandezul Jean-Julien Rojer, şi are ca obiective pentru sezonul pe zgură păstrarea titlului la Madrid şi atingerea unor faze superioare la Roma şi la Roland Garros. "Un an bun, a început un pic mai lent, cu evoluţia din Australia, dar în ultimele săptămani am caştigat la Dubai şi la Indian Wells şi la Miami am fost foarte aproape de a învinge nişte echipe care s-au dus departe, deci nivelul nostru este acolo unde trebuie. Trebuie doar să caştigăm acele puncte importante care fac diferenţa. Dorim să ne apărăm titlul de la Madrid, un turneu pe care vreau să îl caştig din nou, îmi doresc să am evoluţii bune şi la Roma şi la Paris, unde anul trecut am avut un parcurs mai scurt decat ne-am dorit", a precizat Tecău.
Jucătorul consideră dificilă partida pe care Romania o va disputa, în această lună, cu Marea Britanie, în Cupa Federaţiei: "Dacă Konta va participa şi va veni la meci va fi un meci greu. E o jucătoare în formă, o jucătoare care a învins-o şi pe Simona la Miami şi bineînţeles un meci greu pentru toată echipa. Ştiu că şi dublul lor este bun, va fi un meci greu pentru ele, dar ca de obicei, jucand acasă este un mic avantaj de partea noastră, avantajul terenului şi al publicului, pe care sper să-l speculeze la maximum fetele." Horia Tecău speră ca publicul să le susţină frenetic pe Simona Halep şi pe colegele ei la întalnirea de la Mamaia, din 22-23 aprilie. El Tecău a devenit, marţi, Ambasador Naţional pentru UNICEF în Romania, el alăturandu-se altor sportivi şi celebrităţi care deţin acest titlu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.