Sport

Hamilton, omul ploii

Ziarul de Vrancea
9 apr 2017 790 vizualizări
Englezul de la Mercedes a caştigat Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, pe pista umedă de la Shanghai

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a caştigat, duminică, Marele Premiu al Chinei, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari (^6.250 secunde) şi de olandezul Max Verstappen de la Red Bull (45.192). Hamilton a plecat, duminică, de pe prima poziţie a grilei de start, urmat de Vettel, Bottas, Räikkönen şi Ricciardo. Pe o pistă umedă, din cauza căreia majoritatea piloţilor a "încălţat" pneuri internediare, britanicul a pornit foarte bine la stingerea luminilor roşii şi s-a instalat la conducere. Două accidente au "agitat" plutonul de piloţi în primele tururi ale cursei chineze. Mai întai, canadianul Lance Stroll de la Williams a ieşit în decor şi a provocat arborarea safety car-ului virtual, în turul 2. Vettel a intrat la boxe să înlocuiască pneurile intermediare cu cele slick şi a coborat pe locul 6. Şi alţi piloţi au trecut pe la standuri, însă Hamilton a rămas pe pistă. Plecat de pe 16 în cursă din cauza unor probleme în calificări, Verstappen a "erupt către primele locuri. în turul al doilea, el era deja pe 11, iar cand s-a reluat cursa după SC virtual, urcase pe locul 5. Cursa a fost neutralizată din nou, cu safety car, în turul al patrulea, în urma accidentului suferit de italianul Antonio Giovinazzi de la Sauber. De data aceasta, toţi piloţii care mai aveau intermediare au trecut pe slick-uri, inclusiv Hamilton. Britanicul şi-a păstrat poziţia de lider. Înainte ca safety car-ul să iasă de pe pistă, Bottas şi-a răsucit monopostul în timp ce efectua manevrele pentru menţinerea pneurilor în temperatură şi a coborat pe 12. La reluarea competiţiei, Hamilton s-a distanţat fără probleme de restul piloţilor şi a controlat cursa pană la final. Verstappen a trecut de Räikkönen (turul 8) şi de Ricciardo şi a ajuns pe locul secund, în turul 11. Vettel i-a depăşit şi el pe Räikkönen (turul 20) şi Ricciardo (22) şi apoi a profitat de o mică eroare a tanărului olandez, întrecandu-l şi pe acesta (29). A fost ultimul lucru important pe care a putut să-l facă la Shanghai germanul de la Ferrari, caştigător al primei etape, în Australia. Vettel nu s-a putut apropia de Hamilton, dar nici nu i-a fost ameninţată poziţia. Verstappen a fost "eroul" zilei, după ce a reuşit să-şi păstreze locul pe podium, în ciuda atacurilor destul de insistente ale colegului său, în ultimele 8-10 tururi. Astfel, Hamilton a obţinut al 54-lea succes din carieră, al cincilea la Shanghai şi primul din acest sezon. La McLaren-Honda problemele de fiabilitate continuă, niciunul dintre piloţii echipei de la Woking, Fernando Alonso şi Stoffel Vandoorne, nereuşind să treacă linia de sosire.
Clasamentul cursei: 1. Lewis Hamilton (Mercedes); 2. Sebastian Vettel (Ferrari); 3. Max Verstappen (Ferrari) – 4.Daniel Ricciardo (Red Bull); 5. Kimmi Räikkönen (Ferrari); 6. Valtteri Bottas (Mercedes); 7. Carlos Sainz jr. (Toro Rosso); 8. Kevin Magnussen (Haas); 9. Sergio Perez; 10. Esteban Ocon (ambii, Force India).
Clasamentul piloţilor (după două curse): 1-2. Sebastian Vettel, Lewis Hamilton – 43 p; 3. Max Verstappen – 25 p; 4. Valtteri Bottas – 23 p; 5. Kimmi Räikkönen -22 p.
Clasamentul constructorilor: 1. Mercedes – 66 p; 2. Ferrari – 65 p; 3. Red Bull – 37 p. Următoarea etapă, Marele Premiu al Bahrainului, va avea loc la 16 aprilie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.