Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Răzvan a făcut safteaua

Ziarul de Vrancea
9 apr 2017 881 vizualizări
Fotbalistul echipei Standard Liége, Răzvan Marin, a marcat un gol în meciul terminat la egalitate, sambătă, pe teren propriu, scor 2-2, cu formaţia St. Truiden, în grupa A pentru calificarea în Liga Europa din campionatul belgian.

Marin, integralist la gazde, a înscris în minutul 69. Standard Liege a mai marcat prin Belfodil, în minutul 36. Pentru oaspeţi au înscris Mechele ('35) şi Gerkens ('90^3). Alte goluri romaneşti au fost marcate de Victoraş Astafei (Selangor), în campionatul Malaysiei, şi Cornel Rapă (Pogon) în campionatul Poloniei.

Obiectiv îndeplinit aproape triplu

Romania a încheiat participarea la Campionatele Europene de haltere de la Split (Croaţia) cu un total de 17 medalii, dintre care şase de aur, patru de argint şi şapte de bronz. La feminin, în limitele cat. 48 kg, Monica Csengeri a obţinut o medalie de aur (smuls) şi două de argint (aruncat, total), iar Elena Andrieş, două de bronz (smuls, total). Mădălina Molie a luat bronzul la cat. 58 kg (total), iar Loredana Toma a luat trei medalii de aur la cat. 63 kg (smuls, aruncat, total). În concursul masculin, Ilie Constantin Ciotoiu a cucerit două medalii de bronz, la aruncat şi total, în limitele categoriei 56 kg. La cat. 77 kg, Dumitru Captari a obţinut două medalii de aur (aruncat, total) şi una de argint (smuls), iar Răzvan Martin una de argint (total) şi două de bronz (smuls, aruncat). Obiectivul delegaţiei noastre a fost caştigarea a şase medalii.


Moroşanu şi-a găsit adversar

Luptătorul roman Cătălin Moroşanu îl va înfrunta pe polonezul Lukasz Krupadziorow în data de 6 mai, la Madrid, după ce a caştigat meciul cu americanul Anthony Johnson, vineri seara, în gala Superkombat de la Romexpo (Bucureşti), la categoria grea.  Krupadziorow a caştigat prin KO tehnic în prima repriză, arbitrul oprind lupta din cauza faptului că americanul a suferit o tăietură deasupra ochiului stang şi nu a mai putut continua lupta. Johnson a luptat în Bellator şi ONE FC, învingandu-i de-a lungul timpului pe Tim Sylvia şi Alexander Volkov. Krupadziorow l-a bătut în penultimul său meci pe Daniel Sam, marele rival al lui Moroşanu din 2016. În cel mai spectaculos meci al galei de vineri, la categoria grea, Cristian Ristea l-a învins la puncte, după un extra-round, pe polonezul Dawid Zoltaszek, cei doi schimband serii de lovituri extrem de dure.
Eduard Chelariu a reuşit şi el o victorie splendidă în faţa norvegianului Magnus Onyeka, la categoria supermijlocie. Într-un meci eliminatoriu pentru titlul mondial Superkombat la categoria semigrea, elveţianul Daniel Stefanovski l-a întrecut la puncte pe spaniolul Imanol Rodriguez.

Dinamo şi CSM, primele în semifinale

Campioana en-titre la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, este prima semifinalistă a Ligii Naţionale, după ce a învins, sambătă, în deplasare, formaţia Dunărea Călăraşi, cu scorul de 23-21 (13-9), în meciul al doileadin sferturile de finală ale competiţiei. În prima partidă a seriei, Dinamo a caştigat cu scorul de 31-26 (14-11). De asemenea, s-a calificat şi CSM Bucureşti, care a caştigat ambele partide cu HC Vaslui (27-24 şi 30-27). La Timişoara, Poli Timişoara - Potaissa Turda  30-29 (în tur, 22-31) şi se va disputa un meci decisiv la Turda pe 13 aprilie. Returul partidei HC Odorhei – Dobrogea Sud (în tur, 27-22) se dispută astăzi.

Starea Ligii a II-a

Rezultate înregistrate în partidele disputate, sambătă, în etapa a XXVIII-a a Ligii a II-a: CS Mioveni – Chindia Targovişte 2-0; Juventus - Dunărea Călăraşi 1-0; CS Afumaţi - UTA 0-0; Luceafărul Oradea - ASU Poli Timişoara  4-1; Dacia Unirea Brăila - Foresta Suceava 4-1; Academica Clinceni - Olimpia Satu Mare 1-0; Sepsi Sfantu Gheorghe şi Metalul Reşiţa au caştigat trei puncte la masa verde, iar CS Baloteşti şi FC Braşov au stat. Clasament: 1. Juventus – 63 p; 2. Sepsi – 51 p; 3. Braşov – 49 p; 4. UTA – 47 p; 5. Mioveni – 47 p; 6. Chindia – 44 p.

Au început semifinalele la baschet feminin

Campioana en-titre la baschet feminin, Sepsi Sfantu Gheorghe, şi formaţia Universitatea Cluj au obţinut victorii în primele partide din semifinalele Ligii Naţionale, în faţa echipelor Olimpia Braşov, respectiv CSM Targovişte. În prima partidă din semifinale, disputată vineri, Universitatea Cluj s-a impus, pe teren propriu, în faţa celor de la CSM Targovişte, scor 69-65, iar sambătă, tot pe teren propriu, Sepsi a trecut de Olimpia Braşov, cu scorul de 89-44. Meciurile cu numărul doi din serii vor avea loc în 11, respectiv 12 aprilie, iar partidele decisive, dacă va fi cazul, în 14 aprilie, pentru un loc în finala campionatului. Învinsele din semifinale vor juca pentru medalia de bronz. Campioana din 2016 este Sepsi Sfantu Gheorghe, care a caştigat sezonul trecut şi Cupa Romaniei.

Americancele, campioane la hochei

Echipa feminină de hochei pe gheaţă a SUA a caştigat medalia de aur la Campionatele Mondiale 2017 de pe teren propriu, după ce în finala de la Plymouth (Michigan) a învins Canada cu 3-2, după prelungiri. Americancele, care au ameninţat că boicotează competiţie din cauza inegalităţilor salariale faţă de colegii de la echipa masculină, şi-au trecut în palmares al optulea titlu mondial şi al patrulea consecutiv. Golul victoriei americane a fost marcat în prelungiri de Hilary Knight.  În meci pentru medalia de bronz, Finlanda a învins Germania cu 8-0. De la înfiinţarea competiţiei feminine în 1990, Canada şi SUA s-au înfruntat sistematic în cele 19 finale disputate pană în prezent. Canada a monopolizat în schimb titlul olimpic începand cu 2002.

S-a învoit pentru nuntă

Tenismanul francez Jérémy Chardy nu va juca în semifinalele Cupei Davis, în septembrie, împotriva Serbiei, deoarece are programată nunta în aceeaşi perioadă cu competiţia pe echipe. "Ar fi periculos pentru mine dacă mi-aş anula nunta. Atunci cand am stabilit data nu m-am gandit la Cupa Davis. La finalul sezonului trecut, mă gandeam mai mult să am grijă de mine şi să joc, nu să mă străduiesc să fiu ales pentru Cupa Davis. Avem mulţi jucători buni şi sper că vom caştiga semifinala", a spus Chardy. Jérémy, n varstă de 30 de ani, este logodit din noiembrie 2016 cu modelul britanic Susan Gossage. Cei doi se vor căsători la 16 septembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.