Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Încă o medalie la haltere

Ziarul de Vrancea
7 apr 2017 883 vizualizări
Sportivul Paul Dumitraşcu a obţinut, ieri, medalia de bronz la categoria 69 de kilograme, stilul aruncat, la Campionatul Mondial de juniori, din Thailanda.

Paul Dumitraşcu a reuşit 166 de kilograme din a doua încercare, ratand ultima la 169, şi a obţinut astfel medalia de bronz la aruncat. Cea de aur a revenit sportivului american Clarence Cummnings (185 kilograme), iar cea de argint chinezului Wei Nianrong (172). La stilul smuls, Dumitraşcu s-a clasat pe locul VII (127 kilograme), avand astfel poziţia a IV-a la total (293). Campionatul Mondial de juniori de la Bangkok reprezintă şi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de Tineret din 2018, de la Buenos Aires.

Parcălabu candidează pentru un loc european

Preşedintele Federaţiei Romane de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a anunţat, ieri, printr-o postare făcută pe contul de Facebook, că va candida pentru un loc în Biroul Executiv al Federaţiei Europene de Lupte. " Suntem pe ultima sută de metri înaintea congresului din Serbia, de la începutul lunii mai, unde toate forurile europene îşi vor alege conducătorii pentru următorii patru ani! Sunt gata să muncesc aşa cum am făcut-o şi în ţara mea, pentru că acest sport extraordinar, luptele, să se dezvolte din ce în ce mai mult pe plan european şi mondial", a scris Pîrcălabu pe contul de Facebook. Alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Europene de Lupte şi pentru Biroul Executiv vor avea loc la 1 mai, la Novi Sad. La sfarşitul lunii ianuarie, Răzvan Pîrcălabu a fost reales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Romane de Lupte, cu unanimitate de voturi.

Adio, Sepang!

Marele Premiu de Formula 1 al Malaysiei nu va mai avea loc începand din 2018, a anunţat, ieri, premierul statului asiatic, Najib Razak, invocand raţiuni economice. Prima ediţie a cursei de la Sepang a avut loc în 1999, iar ultima se va desfăşura la 1 octombrie. Vanzările de bilete şi numărul de turişti au scăzut abrupt în ultimii ani, astfel că eforturile financiare pentru a organiza această competiţie au devenit din ce în ce mai mai mari. Totodată, Petronas, firma petrolieră de stat parteneră a Marelui Premiu al Malaysiei, s-a confruntat cu dificultăţi economice, după scăderea accentuată a preţului ţiţeiului din ultimii ani. Najib Razak a precizat că Petronas va continua să sponsorize echipa Mercedes.Circuitul de la Sepang va găzdui o etapă a Campioantului Mondial de MotoGP, cel puţin pană în 2021, cand se încheie actualul contract.

Campioană olimpică, depistată pozitiv

Atleta kenyană Jemima  Sumgong, campioana olimpică en titre la maraton, a fost depistată pozitiv cu eritropoietină, a anunţat Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF). Sumgong a fost testată în luna februarie în afara competiţiilor, în Kenya. Sportiva a fost suspendată provizoriu, în aşteptarea rezultatelor analizei eşantionului B.  Sumgong urma să participe la 23 aprilie la maratonul de la Londra, concurs pe care l-a caştigat în 2016. "Suntem extrem de dezamăgiţi de vestea că Jemima Sumgong a fost depistată pozitiv în urma unui test făcut în februarie", au precizat organizatorii maratonului, într-un comunicat. Jemima Sumgong, în varstă de 32 de ani, a devenit în 2016 prima kenyană campioană olimpică la marato

Găuri financiare la FIFA

FIFA a anunţat pierderi record pentru anul 2016, în valoare de 369 de milioane de dolari, aproximativ 347 de milioane de euro. Pierderile au fost cauzate de introducerea unui nou sistem contabil, dar şi de scandalul de corupţie în care este implicat forul şi de unele investiţii ineficiente, cum ar fi Muzeul fotbalului mondial şi Hotelul Ascot din Zürich, unde are sediul FIFA.  “În 2016, FIFA s-a confruntat cu unele cheltuieli neprevăzute şi anume costuri legale legate de ancheta în curs a autorităţilor elveţiene şi americane", precum şi "costurile de organizare a Congresului extraordinar din februarie 2016", în urma căruia Gianni Infantino i-a succedat lui Joseph Blatter, se arată în raportul publicat vineri. Rezervele financiare ale FIFA au scăzut de la 1,4 miliarde de dolari în 2016, la 1,04 miliarde în 2016, estimandu-se o reducere pană la 605 milioane de dolari la finalul acestui an. însă forul susţine că, la finalul anului 2018, acestea vor fi de 1,655 miliarde de dolari, după desfăşurarea Cupei Mondiale din Rusia.

Andy Cole are rinichi nou

Fostul internaţional englez Andy Cole, în varstă de 45 de ani, a fost supus unui transplant de rinichi, a anunţat, ieri clubul Manchester United, la care jucătorul a fost legitimat timp de şase ani. Cole a fost operat la Manchester, intervenţia chirurgicală reprezentand o parte a tratamentului pentru glomerulosleroză focală segmentară. Andy Cole este ambasador al clubului Manchester United. în perioada de recuperare după transplant, fostul fotbalist va lua o pauză, el urmand să îşi reia îndatoririle de reprezentant al grupării cand va fi refăcut total.Cole a jucat pentru naţionala Angliei în perioada 1995-2001, interval în care era legitimat la Manchester United. Cu United, Andy Cole a caştigat zece trofee, între care şi Liga Campionilor (1999)

Dispare 50 km marş?

Federaţia internaţională de atletism (IAAF) studiază posibilitatea de a retrage cursa de 50 m marş din probele atletice olimpice pentru JO 2020 de la Tokyo, relatează L'Equipe. Consiliul se va reuni pe 12 şi 13 aprilie la Londra şi va face o analiză privind probele olimpice din atletism pentru JO 2020, urmată de posibile modificări.  Cursa de 50 km marş, probă olimpică de la JO 1932, ar putea dispărea din programul olimpic din cauză că este prea lungă şi este rezervată pană acum doar bărbaţilor. La Mondialele din 2017, această cursă de 50 km marş va fi deschisă în premieră atat bărbaţilor, cat şi femeilor. Specialiştii probei de 50 km marş au reacţionat rapid şi au transmis o scrisoare către IAAF în care propun ca programul probelor olimpice pentru JO 2020 să fie îngheţat, iar alături de CIO şi IAAF se vor căuta soluţii pentru sporirea atractivităţii acestei curse.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.