Sport

Antrenor spaniol la handbaliştii CSM

Ziarul de Vrancea
5 apr 2017 1063 vizualizări
Jesus Javier Gonzalez, antrenorul vicecampioanei Spaniei, Naturhouse La Rioja, ar urma să preia din sezonul viitor echipa de handbal masculin CSM Bucureşti.

 Jesus Javier ”Jota” Gonzalez (45 de ani) conduce de 10 ani echipa spaniolă Naturhouse La Rioja, o prezenţă obişnuită în cupele europene şi Liga Campionilor, care în această stagiune nu a reuşit să se califice în optimile Ligii. Potrivit portalului handball-planet.com, Gonzalez ar urma să urma să părăsească din vară echipa iberică şi să preia CSM Bucureşti. Sursa citată susţine că înţelegerea a fost intermediată de Xavier Pascual, antrenorul de la FC Barcelona şi cel care conduce şi naţionala Romaniei. De asemenea, actualul antrenor al echipei din Capitală, macedoneanul Zvonko Sundovski, va pleca la Metalurg Skopje, după cinci ani petrecuţi în handbalul romanesc, din care doi la CSM, iar primii trei la HCM Constanţa. Sundovski a mai antrenat Metalurg în sezonul 2007-2008. CSM Bucureşti a încheiat sezonul regulat pe locul III.

Cei mai răi, după greci

Liga I se află pe poziţia a doua în topul campionatelor din Europa în privinţa numărului de cartonaşe acordate în acest sezon, fiind devansată doar de Grecia, conform unei analize realizate de CIS Football Observatory, informează Marca. Campionatul roman are însă cea mai mare medie de "roşii" în acest sezon, 0,3 eliminări pe meci. În Liga I s-au acordat în medie 5,21 cartonaşe galbene la fiecare meci şi 0,30 cartonaşe roşii (total 5,51).  Media Greciei este cu 0,01 mai mare: 5,23 cartonaşe galbene şi 0,29 cartonaşe roşii. Pe poziţiile 3-5 se află Ucraina (media totală de 5,41 cartonaşe pe meci), Turcia (5,35) şi Spania (5,34).  La polul opus se află Norvegia, cu o medie de 2,93 cartonaşe.

Olăroiu nu vrea să ia naţionala

Tehnicianul Cosmin Olăroiu a declarat că îşi va respecta contractul cu Al Ahli, valabil pană în 2018, astfel că în acest moment nu intenţioneză să preia naţionala Emiratelor Arabe Unite. El le recomandă conducătorilor federaţiei din EAU să stabilească o strategie de dezvoltare a fotbalului din această ţară şi apoi să caute un selecţioner. "Am contract cu Al Ahli pană în 2018 şi îl voi respecta pană la final. Nu ştiu ce se va întampla după încheierea acestui contract. încerc să-mi fac treaba perfect. Acum sunt antrenorul lui Al Ahli şi vreau ca echipa aceasta să caştige totul. La fel am procedat cand am fost la alte cluburi, Al Hilal, Al Sadd şi Al Ain. Cred că Emiratele Arabe Unite au nevoie mai întai de o strategie pe teren scurt. Trebuie să ştie diferenţele dintre EAU şi alte echipe, apoi să lucreze la ce lipseşte, păstrand avantajele pe care le are. înainte de a căuta un antrenor, ei au nevoie de o strategie.", a declarat romanul. La finalul lunii martie, selecţionerul Mahdi Ali a demisionat după ce EAU a pierdut meciul de la Sydney cu Australia, scor 0-2, din preliminariile CM din 2018 şi a rămas cu şanse mici de a ajunge în Rusia.

Numai trei mandate la UEFA

Preşedintele UEFA şi membrii Comitetului Executiv vor putea să aibă maxim trei mandate de cate patru ani, conform deciziei de ieri de la Congresul de la Helsinki.  Pană în prezent, singura limitare pentru a conduce UEFA era cea legată de varstă, sub 70 de ani. De asemenea, membrii celor 55 de asociaţii membre UEFA au decis ca toţi candidaţii pentru un post în Comitetul Executiv să ocupe un "rol activ" în cadrul federaţiilor lor: de exemplu să fie preşedinte sau secretar general. Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a afirmat că decizia a fost luată pentru ca membrii "din Comitetul Executiv să fie conectaţi la ceeea ce se întamplă pe teren". Ceferin mai vrea ca atribuirea finalelor Ligii Europa şi Ligii Campionilor să fie un proces "transparent". "Oricat de greu poate părea, nu a fost cazul în trecut", a afirmat Ceferin, citat de L'Equipe. Aceste schimbări vor intra în vigoare de la 1 iulie.

Noi cazuri de dopaj retro

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, ieri, că sportivii Artur Taimazov (Uzbekistan), Vasil Fedorişin (Ucraina) şi Svetlana Ţarukaeva (Rusia) au fost depistaţi pozitiv în urma reanalizării eşantioanelor de la JO din 2008 şi 2012, astfel că vor returna trei medalii obţinute la competiţiile respective, informează Reuters. Uzbekul Artur Taimazov, care a obţinut aurul olimpic la lupte libere în 2004, 2008 şi 2012, pierde medalia de la ediţia din 2008, de la Beijing. Vasil Fedorişin, medaliat cu argint tot la lupte libere, la Beijing, a fost de asemenea descalificat, iar Svetlana Ţarukaeva - argint la haltere la Londra, trebuie şi ea să returneze medalia. Cei trei au fost depistaţi pozitiv cu turinabol. La Taimazov, s-a descoperit şi stanozolol.

Play-off la handbal masculin

Echipele de handbal masculin CSM Bucureşti, Potaissa Turda şi Dinamo Bucureşti au obţinut, ieri, victorii în primele meciuri din play-off-ul Ligii Naţionale, în faţa formaţiilor HC Vaslui, Poli Timişoara şi Dunărea Călăraşi. Rezultatele înregistrate miercuri, în primele ieri, in turul I al play-off-ului Ligii Naţionale sunt următoarele: CSM Bucureşti – HC Vaslui 27-24 (13-10), Potaissa Turda – Poli Timişoara 31-22 (14-10) şi Dinamo Bucureşti – Dunărea Călăraşi 31-26 (14-11). Cea de-a patra partidă este programată ieri, între HC Odorhei şi Dobrogrea Sud. Meciurile cu numărul doi din serii vor avea loc între 8-10 aprilie, pe terenul echipelor mai slab clasate la finalul sezonului regulat, iar cele decisive, dacă va mai fi cazul, în 13 aprilie.

Ceferin: “Nu vrem Superligă!”

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat, ieri, că forul european se opune cu fermitate înfiinţării unei Superligi, a celor mai bogate cluburi din Europa, apreciind că "nu va ceda niciodată şantajului", informează Le Figaro. "Anumitor cluburi le spun cu calm şi seninătate, dar cu fermitate şi determinare: nu va exista o Superligă. Pur şi simplu nu corespunde idealurilor şi valorilor noastre. Este foarte simplu. UEFA nu va ceda niciodată şantajului anumitor cluburi", a declarat preşedintele UEFA la Congresul de la Helsinki.Săptămana trecută, asociaţia cluburilor europene (ECA) a anunţat că a ajuna la un acord cu UEFA pentru proiectul său de reformă a competiţiilor continentale, punand astfel capăt dorinţei de a crea o "Super Ligă".

A murit un mare kaiacist

Afanase Sciotnic, dublu medaliat olimpic şi multiplu campion mondial la kaiac, a încetat din viaţă la 75 de ani, a anunţat CS Dinamo. Născut la 1 martie 1942 la Crişan (judeţul Tulcea), Sciotnic a fost un talent de excepţie al kaiacului romanesc, fiind partenerul de dublu al celui mai mare caiacist al vremurilor, Aurel  Vernescu, supranumit “kaiacul amiral”.. Afanase Sciotnic a fost dublu medaliat olimpic – argint (1972) şi bronz (1964) -, de nouă ori medaliat la Campionatele Mondiale (4 aur – 1 argint – 3 bronz), şi de zece ori medaliat la Campionatele Europene (3 aur – 7 argint).

În memoria celor dispăruţi

La patru luni de la accidentul aviatic, Chapecoense, deţinătoarea Cupei Americii de Sud, a învins echipa Atletico Nacional, scor 2-1, în prima manşă a Recopa Sudamericana, echivalentul Supercupei Europei. Pentru Chapecoense au marcat Reinaldo (‘23, penalti) şi Luiz Otavio (‘73), iar pentru Atletico a înscris Torres ('59). Returul va avea loc la 10 mai, la Medellin. "Suntem încantaţi că am învins un adversar atat de puternic, dar mai este un meci şi va fi foarte greu", a declarat antrenorul Vagner Mancini. După accidentul din noiembrie, 22 de jucători au fost trasferaţi la Chapecoense, pentru a reconstrui echipa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.