Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Jo Jo Dan, victorios

Ziarul de Vrancea
31 mar 2017 1069 vizualizări
Pugilistul Jo Jo Dan l-a învins,ieri, pe mexicanul Jesus Gurrola, prin KO tehnic, în repriza a cincea, într-o gală care a avut loc la Cabaret du Casino din Montreal.

Pugilistul roman l-a trimis de trei ori la podea pe adversarul său, înainte ca arbitrul de ring să decidă oprirea meciului. Partida care trebuia să aibă opt reprize s-a disputat la categoria semimijlocie. Jo Jo Dan a obţinut astfel al 19-lea KO din carieră (36 de victorii şi patru înfrangeri). Gurrola are 23 de victorii, 11 înfrangeri şi 3 remize, cu 11 KO. Într-o altă întalnire, americanul de origine romană Bruno Brădicean l-a învins la puncte pe un alt mexican José Manuel Mares. Pentru Brădicean a fost a opta victorie din tot atatea meciuri disputate ca profesionist (3 KO).

Şase hocheişti naturalizaţi

Guvernul a decis acordarea cetăţeniei romane pentru şase sportivi, în vederea includerii lor în lotul naţional de hochei pe gheaţă şi participării la competiţiile sportive internaţionale, se arată într-un comunicat al Executivului.  Este vorba de Dennis Zabludovski, Evghen Iemelianenko, Pavlo Borisenko, Anton Butocinov, toţi din Ucraina, Lajos Nyerges, din Ungaria, şi Patrick Polc, din Slovacia. Cei şase sportivi au solicitat dobandirea cetăţeniei romane în prima parte a anului 2016. Solicitările au primit raport favorabil din partea Comisiei pentru Cetăţenie din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, constatandu-se astfel îndeplinirea condiţiilor legale. În acest context, potrivit legii, Ministerul Tineretului şi Sportului a iniţiat Hotărarile pentru acordarea cetăţeniei romane celor şase sportivi, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern.

Lucescu, veşnicul nemulţumit

Tehnicianul Mircea Lucescu şi-a exprima din nou nemulţumirea cu privire la delegările din campionatul rus, după ce a aflat că partida Rubin Kazan - Zenit Sankt Petersburg va fi condusă de un arbitru din regiunea Moscova. "Nu mai vreau să comentez asta, pentur că nu o să spun nimic nou. Cand am lucrat în Ucraina, 75 la sută dintre meciurile echipei mele, Şahtar, erau conduse de arbitri din Kiev. În Rusia, totul este la fel", a declarat antrenorul formaţiei Zenit, ptorivit sovsport.ru. Partida Rubin Kazan - Zenit Sankt Petersburg va avea loc duminică, de la ora 14.00, în etapa a XXI-a a campionatului rus. Înaintea acestui meci, Zenit este pe locul III, cu 39 de puncte, după două echipe din Moscova, Spartak (45 de puncte) şi ŢSKA (tot 39).

Mare onoare pentru Leu

Fostul campion mondial Mihai Leu va fi propus ca preşedinte de onoare al Federaţiei Romane de Box, cu prilejul Adunării Generale a forului naţional din data de 21 aprilie, a anunţat secretarul general al FR de Box, Viorel Sima.
''Marele nostru campion Mihai Leu va fi propus de preşedintele Vasile Cîtea în Adunarea Generală a FRB din 21 aprilie ca preşedinte de onoare al FRB'', se arată în comunicat.  Leu (49 ani) a fost campion mondial de juniori (Havana, 1987) şi campion mondial WBO la categoria welter (1997). De asemenea, a fost campion naţional de raliuri (2003).  Adunarea Generală ordinară a Federaţiei Romane de Box a fost convocată pentru 21 aprilie, la Piatra Neamţ.

Chinezii, laureaţi la perechi

Chinezii Sui Wenjing şi Han Cong au caştigat proba de perechi din cadrul Campionatelor Mondiale de patinaj artistic de la Helsinki. Sui Wenjing şi Han Cong au obţinut 232,06 puncte, fiind urmaţi de germanii Aliona Savchenko şi Bruno Massot (230,02 puncte). Locul trei a revenit ruşilor Evghenia Tarasova şi Vladimir Morozov (219,03 puncte). Canadienii Meagan Duhamel şi Eric Radford, dublii deţinători ai titlului mondial, s-au clasat doar pe poziţia a şaptea, cu 206,06 puncte.

Anchetă finalizată

FIFA a anunţat încheierea, după 22 de luni, a anchetei privind corupţia din cadrul forului şi a transmis justiţiei elveţiene un dosar de 1.3000 de pagini, ce conţine peste 20.000 de probe. Investigaţia a fost efectuată începand din 2015, de firma americană de avocatură Quinn Emanuel, după ce Ministerul Public elveţian şi Departamentul de Justiţie al SUA au anunţat anchete cu privire la corupţia din fotbalul internaţional. FIFA nu a făcut niciun fel de precizări în legătură cu conţinutul dosarului. "Raportul conţine e-mail-uri şi copiile unor contracte care vor fi folosite de autorităţile elveţiene", a declarat pentru AFP o sursă apropiată investigaţiei. Scandalul a izbucnit în mai 2015, înaintea Congresului FIFA, cand mai mulţi înalţi funcţionari ai forului au fost arestaţi la hotelul în care locuiau, la Zürich. Ei au fost acuzaţi că au primit milioane de dolari mită la încheierea unor contracte de marketing. În total, 40 de persoane se află în vizorul justiţiei americane, printre care oficiali ai FIFA, ai CONCACAF şi reprezentanţi ai unor societăţi de marketing sportiv.

Accident tragic, cursă anulată

Cursa ciclistă Indian Pacific Wheel Race din Australia a fost anulată după ce rutierul britanic Mike Hall a decedat, vineri, fiind lovit de o maşină. Accidentul s-a produs pe o autostradă, la sud de capitala Canberra, în New South Wells. în varstă de 35 de ani, Hall a decedat pe loc. Mike Hall caştigase în 2012 World Cycle Race, iar în competiţia australiană ocupa locul secund în momentul producerii accidentului. Cursa presupunea traversarea Australiei, de la vest la est, de la Perth la Sydney, începuse la 18 martie şi trebuia să se încheie vineri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.