Sport

A dispărut un derby

Ziarul de Vrancea
30 mar 2017 691 vizualizări
Odată cu înscrierea echipei lui Becali ca FCSB, meciul cu Dinamo mai poate fi numit astfel? chiar şi aşa, partida de duminică seara este cea mai importantă din etapa a III-a a play-off-ului Ligii I

“Eternul derby”. “Derby de Romania”. “El clasico rumano”. Aşa s-a numit, pană acum, meciul dintre cele două echipe bucureştene, pană cand FRF a înscris echipa păstorită de Gigi Becali sub noua denumire de FCSB, mai exact FC.FCSB. SA.Nu mai este şi nici nu se ştie dacă va fi aşa curand marea înfruntare Steaua – Dinamo. Deocamdată, vom asista duminică seara la meciul FCSB – Dinamo care a rămas, totuşi, cel puţin un derby. Derbiul etapei. Se confruntă două echipe la care frustrările cresc continuu. Echipa becaliană a pierdut la Ovidiu, în faţa lui Gică Hagi, într-un mod de-a dreptul ilar. Pe de altă parte, Dinamo l-a schimbat pe Andone cu Contra, dar “cainii” n-au mai înscris de trei meciuri deşi, la modul în care desenează în teren, se pare că n-au uitat fotbalul. Iar Laurenţiu Reghecampf şi elevii săi tanjesc după o victorie în faţa dinamoviştilor.. Viitorul întalneşte la Giurgiu pe Astra, la cateva zile după ce s-a măsurat cu giurgiuvenii în Cupă (la Ovidiu!) şi, în cazul unei înfrangeri coroborată cu victoria dobrogenilor, FCSB îşi ia adio de la titlu! Mulţi chiar speculează despre un “barter” între Astra şi Viitorul, dar preferăm să nu plecăm urechile la barfe. Craiova – CFR este al treilea meci din play-off şi ar putea lansa încă o echipă în siajul liderului.
În play-out, zona care frige este cea codaşă iar meciul care frige se joacă la Chiajna, între Concordia şi Pandurii. Gorjenii au realizat două egaluri, Concordia doar două înfrangeri. Ilfovenii sunt mai experimentaţi, dar au probleme cu meciurile disputate acasă. Egalul nu poate satisface pe niciuna dintre echipe. Timişoara vrea să “evadeze” din plutonul groazei tocmai la Iaşi, unde antrenorul Ionuţ Popa este foarte simpatizat, ASA trebuie să scoată puncte din pămant, din iarbă verde (a se citi Botoşani), iar Voluntari – Gaz Metan este un meci mai liniştit.

Programul etapei a III-a
* Play-off (1-3 aprilie): CSU Craiova – CFR Cluj (sambătă, 20:30), FCSB – Dinamo Bucureşti (duminică, 20:30), Astra Giurgiu – FC Viitorul (luni, 20:30)
* Play-out (31 martie- 2 aprilie): Concordia Chiajna – Pandurii Targu Jiu (vineri, 18:00), FC Botoşani – ASA Targu Mureş (vineri, 20:30), CSM Politehnica Iaşi – ACS Poli Timişoara (sambătă, ora 18:00), FC Voluntari – Gaz Metan Mediaş (duminică, ora 15:00).
Partidele sunt transmise pe canalele Look, Digi şi Dolce.
Clasament play-off
1. Viitorul    2    1    1    0     3-1    30
2. FCSB    2    1    0    1     3-3    27
3. CFR    2    1    0    1     3-4    25
4. Craiova    2    0    2    0     0-0    24
5. Dinamo    2    0    2    0     0-0    23
6. Astra    2    0    1    1     2-3    23
Clasament play-out
1. Mediaş    2    1    1    0     2-0    24
2. CSM Iaşi    2    1    1    0     3-1    19
3. Botoşani    2    0    1    1     1-2    17
4.Voluntari    2    0    1    1     1-2    16
5. Timiş.    2    2    0    0     3-1    13
6. Chiajna    2    0    0    2     2-5    13
7. Pandurii    2    0    2    0     1-1    12
8. ASA    2    1    0    1     2-3    9




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.