Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Amical cu Chile, la Cluj

Ziarul de Vrancea
30 mar 2017 827 vizualizări
Preşedintele Federaţiei Romane de Fotbal,Răzvan Burleanu , a anunţat, ieri, perfectarea meciului amical Romania – Chile din luna iunie, care ar putea să se dispute la Cluj.

"Meciul Romania- Chile se va juca după meciul cu Polonia, urmand ca în perioada următoare să stabilim şi oraşul în care se va disputa. Din prima clipă ne-am dorit să oferim naţionalei meciuri cu adversari de calibru. Un alt considerent a fost să întoarcem suporterilor din aportul pe care îl aduc echipei naţionale, luand în considerare că vom avea o nouă competiţie la nivel de echipe naţionale, Liga Naţiunilor. Din 2018 meciuri amicale organizate cu echipe din afara Europei vor fi foarte dificil de organizat. Pentru acest meci, prima variantă este Clujul. Vom vedea dacă gazonul se mai poate îmbunătăţi. Selecţionerul a cerut un astfel de amical”, a declarat Burleanu la finalul Comitetului Executiv al FRF. Chile este campioana en titre a Americii de Sud şi va efectua în vară un turneu de pregătire în Europa, înainte de a participa la Cupa Confederaţiilor din Rusia.

Dacă nu-i Serena, e Venus!

Britanica Johanna Konta (11 WTA) cea care a învins-o în meciul atat de dramatic din sferturi, cu Simona Halep, scor 3-6, 7-6, 6-2, va juca în semifinalele turneului de la Miami cu jucătoarea americană Venus Williams (12 WTA), care a învins-o cu 7-5, 6-3 pe germana Angelique Kerber, numărul 1 mondial. Cealaltă semifinală este Karolina Pliskova (3) – Caroline Wozniacki (14). Primele două sferturi de finală în turneul masculin: Fabio Fognini (Italia) – Kei Nishikori (Japonia) 6-4, 6-2; Rafael Nadal (Spania) – Jack Sock (SUA) 6-2, 6-3. Celelalte două sferturi: Roger Federer (Elveţia) – Tomas Berdych (Cehia) şi Alexander Zverev (Germania) – Nick Kyrgios (Australia).

Grecii se iau după noi

Cluburile din campionatul grec de fotbal au decis ca echipa campioană să fie stabilită, începand din sezonul 2017/2018, la căpătul unui play-off, la care vor participa primele şase formaţii clasate în sezonul regulat. Totodată, numărul echipelor din primul eşalon va scădea de la 16, cate sunt acum, la 14, începand din sezonul 2018/2019. La finalul campionatului 2017/2018, vor retrograda direct echipele de pe locurile 15 şi 16. Ocupantele locurilor 13 şi 14 vor juca un baraj cu echipele clasate pe locurile 2 şi 3 în eşalonul secund. Doar caştigătoarea acestui baraj va evolua în prima ligă, împreună cu formaţia de primul loc din liga a doua.  În plus, în Liga I se dispută şi un play-out, pentru stabilirea echipelor ce vor retrograda.

A început procesul de insolvenţă la Targu Jiu

Planul de reorganizare al clubului Pandurii Targu Jiu a fost aprobat, ieri, de judecătorul sindic, în şedinţa de la Tribunalul Gorj, informează site-ul oficial al grupării gorjene. Planul de reorganizare a fost prezentat de administratorul special al clubului, Marin Golea, şi de administratorul judiciar, Emanoil Ciobanu. Iniţial, planul de reorganizare a fost aprobat, marţi, şi de Adunarea Generală a Creditorilor.Tribunalul Gorj a admis la 20 octombrie 2016 cererea clubului Pandurii Targu Jiu de intrare în insolvenţă.

Abeylegesse şi-a pierdut medaliile

Atleta turcă Elvan Abeylegesse a pierdut două medalii olimpice şi una mondială, toate de bronz, după ce a fost depistată pozitiv la reanalizarea unui test antidoping efectuat la 25 august 2007, a anunţat, ieri, L'Equipe. Toate rezultatele sportivei în perioada 25 august 2007 - 25 august 2009 au foat anulate, printre acestea fiind două medalii de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing (5.000 şi 10.000 de metri) şi una de argint la Mondialele de la Osaka (5.000 de metri). Elvan Abeylegesse, în varstă de 34 de ani, este în acest moment suspendată pentru doi ani, începand cu 29 septembrie 2015, dată la care a fost făcută reanalizarea eşantioanelor. Atleta turcă a rămas în palmares cu titlurile europene din 2010, de la Barcelona, în probele de 5.000 şi 10.000 de metri, primul obţinut prin descalificarea unei alte atlete turce de origine etiopiană, Alemitu Bekele.

Juventus fără Pjaca

Mijlocaşul croat al echipei Juventus Torino, Marko Pjaca, s-a accidentat la genunchiul drept şi nu va mai juca în acest sezon, a anunţat, ieri, L'Equipe. Pjaca a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior de la genunchiul drept în partida amicală pe care naţionala Croaţiei a pierdut-o, ieri, în deplasare, cu scorul de 3-0, în faţa reprezentativei Estoniei. Internaţionalul croat în varstă de 21 de ani va lipsi mai multe luni de pe teren, dar perioada exactă de indisponibilitate va fi stabilită după un examen medical în Italia.

Arestări de fotbalişti în Portugalia

Şase persoane, din care care cinci fotbalişti din liga a doua, au fost arestate în Portugalia, în cadrul unei anchete privind o presupusă implicare în trucarea de meciuri, a anunţat, ieri, L’Equipe. Jucătorii arestaţi sunt de la formaţiile Oriental, retrogradată între timp în liga a treia, Penafiel şi Academico Viseu, iar cea de-a şasea persoană este un membru al Super Dragons, principala facţiune a galeriei echipei FC Porto. Alte opt persoane au fost pus sub acuzare şi vor fi judecate în libertate.Cei implicaţi sunt acuzaţi de asociere criminală, corupţie şi luare de mită.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.