Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Capi de serie la europene

Ziarul de Vrancea
29 mar 2017 829 vizualizări
Naţionala de handbal feminin a Romaniei va face parte din prima urnă valorică la tragerea la sorţi a grupelor din al doilea tur preliminar pentru Campionatul European din 2018, din Franţa.

În turul doi al preliminariilor vor participa 28 de echipe, între care şi cea a Romaniei, care vor fi împărţite în şapte grupe, iar, potrivit anunţului EHF, urnele valorice au fost împărţite după cum urmează: Norvegia, Olanda, Romania, Danemarca, Suedia, Spania, Muntenegru (urna 1), Rusia, Germania, Polonia, Ungaria, Serbia, Cehia, Croaţia (2), Slovacia, Slovenia, Ucraina, Austria, Belarus, Turcia, Macedonia (3), Italia, Islanda, Lituania, Portugalia, Elveţia, plus încă două echipe caştigătoare în turul I preliminar (4). Tragerea la sorţi va avea loc în 21 aprilie, la Paris. Primele două clasate din fiecare din cele şapte grupe plus o echipă de pe locul III cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final al Campionatului European din decembrie 2018, găzduit de Franţa, care este calificată direct în calitate de naţiune organizatoare.

Becali a înregistrat FCSB

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, la Sport.ro, că echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf se va numi, începand de astăzi FCSB, o solicitare în acest sens fiind pe ordinea de zi a Comitetului Executiv al FRF. Becali a precizat că schimbarea numelui echipei nu implică pierderea palmaresului şi a promis că într-un an va recupera numele Steaua. În data de 21 decembrie 2016, Curtea de Apel Bucureşti i-a interzis omului de afaceri Gigi Becali să mai folosească numele "Steaua" şi "Steaua Bucureşti" în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua Bucureşti SA, şi în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociaţiile şi federaţiile sportive (FRF şi LPF). La 17 ianuarie, finanţatorul stelist Gigi Becali a declarat că a înregistrat trei nume la Registrul Comerţului pentru societatea care administrează echipa sa de fotbal - FCSB, Fotbal Club Sport Bucureşti şi Fotbal Club Sporting Bucureşti.

Curtean s-a întors la Mediaş

Mijlocaşul Alexandru Curtean, care a jucat ultima dată la echipa kazahă FC Atîrau, a fost achiziţionat de formaţia Gaz Metan Mediaş, a anunţat, ieri, site-ul oficial al grupării ardelene. Curtean, care a mai jucat la Gaz Metan Mediaş în perioadele 2003-2009 şi 2014-2015, a semnat un contract valabil pană la finalul sezonului, cu drept de prelungire pentru încă un an. Alexandru Curtean, în varstă de 30 de ani, a mai evoluat în cariera sa la formaţiile Politehnica Timişoara, Dinamo Bucureşti şi Botev Plovdiv.

Rugbiştii tineri au ratat finala

Echipa naţională under-20 de rugby a Romaniei a ratat, miercuri, calificarea în finala Campionatului European, după ce a fost învinsă, miercuri, pe stadionul Arcul de Triumf, cu scorul de 16-21 (13-10), reprezentativa Portugaliei, în semifinalele competiţiei, informează pagina de Facebook a FRR. În finala de sambătă, Portugalia va întalni selecţionata Spaniei, care a trecut, cu scorul de 37-19, de formaţia Rusiei. Tot sambătă se va disputa finala mică, dar şi meciurile de clasament.

Amical de infarct la Soci

Reprezentativele Rusiei şi Belgiei au încheiat la egalitate, scor 3-3, într-un meci amical disputat la Soci. După ce Vasin a deschis scorul în min. 3, belgienii au marcat de trei ori pană la pauză, prin Mirallas (’17) şi Bentele (’43, ’45). În finalul partidei, gazdele au obţinut egalarea prin golurile marcate de Miranciuk (’74) şi Buharov (’90). Alte rezultate din meciurile amicale: Albania – Bosnia 1-2; Estonia – Croaţia 3-0; Macedonia – Belarus 3-0; Irlanda – Islanda 1-2; Olanda – Italia 1-2; Portugalia – Suedia 2-3.

Aeroportul lui Cristiano

Aeroportul din Madeira va purta începand de miercuri numele lui Cristiano Ronaldo, în onoarea fotbalistului născut în insula portugheză: "Este un lucru special să văd că acest aeroport va purta numele meu. Toată lumea ştie că sunt mandru de originile mele. N-am cerut acest favor, dar nici nu sunt ipocrit şi recunosc că sunt mandru şi mă onorează acest gest", a declarat Ronaldo la ceremonie. Cristiano Ronaldo, în varstă de 32 de ani, este născut la Funchal, în Insula Madeira. Internaţionalul portughez, care a caştigat de patru ori Balonul de Aur şi titlul de campion european cu Portugalia anul trecut, mai are la Funchal un muzeu şi o statuie de bronz. Ronaldo este al doilea fotbalist care va da numele unui aeroport, după ce în 2006 aeroportul din Belfast a primit numele fostului internaţional nord-irlandez George Best.

Incidente între suporteri, la Tunis

Ministerul de Interne din Tunisia a anunţat, ieri, arestarea a 16 persoane, după incidentele din centrul oraşului Tunis dintre suporterii echipelor Esperance Sportiv şi Club Africain, informează L'Equipe. Conform presei locale, în incidente au fost implicate sute de persoane. Esperance Sportiv şi Club Africain sunt cele mai populare echipe din Tunis, iar între suporterii lor există o rivalitate istorică. Pentru a evita incidentele în stadion la meciurile directe, poliţia a interzis vanzarea unui număr mai mare de 20.000 de bilete în condiţiile în care stadionul principal din Tunis are 60.000 de locuri.

Hoţii la mormantul lui Ferrari

Poliţia italiană a reţinut 34 de persoane care făceau parte dintr-un grup infracţional ce viza furtul siciului cu rămăşiţele pămanteşti ale legendei automobilismului Enzo Ferrari, fondatorul echipei de Formula 1 şi a mărcii cu acelaşi nume. Grupul mafiot, cu activităţi în traficul de droguri şi contrabandă, intenţiona să fure sicriul din cimitirul San Cataldo din Modena pentru a cere apoi o răscumpărare familiei sau a companiei Ferrari. La acţiunea autorităţilor au participat peste 300 de poliţişti şi jandarmi. Grupul avea baza în Sardinia, dar o parte dintre membri erau din Emilia, Lombardia, Veneto şi Toscana. Enzo Ferrari a decedat în 1988, la varsta de 90 de ani şi a fost înmormantat într-un cavou suprateran la Modena, în apropiere de Maranello, unde se află sediul companiei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.