Sport

Patricia Ţig s-a obrăznicit

Ziarul de Vrancea
26 mar 2017 1135 vizualizări
Ceea ce n-a reuşit Simona Halep la Indian Wells, a făcut gălăţeanca la Miami: a învins-o pe Kiki Mladenovic * Romania a calificat trei jucătoare în turul III al turneului de categorie Premier Mandatory: Sorana Cîrstea a fost eliminată, iar Ţig şi Halep au jucat în cursul nopţii *

Sorana Cîrstea (65 WTA) a fost eliminată în turul III al turneului de tenis de la Miami, de categorie Premier Mandatory. Pentru a ajunge acolo, ea a reuşit o victorie frumoasă în două ore şi 12 minute (7-6, 3-6, 6-3), în faţa jucătoarei letone Anastasija Sevastova (25 WTA). Meciul a început încă de joi, dar s-a întrerupt în tie-break-ul primului set, cand Sorana conducea cu 6-4, iar Sevastova mai avea un serviciu. Setul a avut o desfăşurare dramatică, Sorana a realizat primul break, a condus cu 3-1, dar şi-a pierdut de două ori serviciul. La 4-3 pentru letonă, pe serviciul acesteia, Sorana a reuşit patru mingi consecutive de la 0-30 şi a echilibrat situaţia în set. Romanca a început foarte bine şi tie-break-ul, a condus cu 5-1 şi 6-2, înainte ca Sevastova să reuşească două puncte consecutive. După reluare, Sorana a caştigat prima minge pe serviciul adversarei, închizand setul. Jucătoarea din Targovişte a avut ocazia să închidă şi meciul în două seturi, dar după ce a condus cu 3-1 în setul secund, a pierdut cinci game-uri consecutive. Setul decisiv a fost la discreţia Soranei, care chiar dacă şi-a pierdut break-ul de start la 4-3, a reacţionat imediat şi Sevastova n-a mai avut replică.  Sorana a ajuns pentru a doua oară în carieră în turul trei la Miami Open, unde cel mai bun rezultat a fost accederea în optimi, în 2013.
În turul III, Sorana Cîrstea şi-a reîntîlnit o bună prietenă din perioada junioratului, daneza Caroline Wozniacki, fost lider mondial, în prezent pe locul 14 WTA. Înaintea confruntării, în întalnirile directe, Wozniacki conducea cu 4-3, ultima oară cele două întalnindu-se la Dubai, în 2014, cand s-a impus daneza. Ceea ce s-a întamplat şi la Miami. Caroline a caştigat cu 6-4, 6-2, în 81 de minute.
O surpriză extrem de plăcută a venit din partea Patriciei Ţig (95 WTA), care a obţinut prima sa victorie împotriva unei jucătoare de Top 20, Kristina Mladenovic (18 WTA), cea care a eliminat-o recent pe Simona Halep în turul III la Indian Wells. Aflată la prima participare pe tabloul principal pe terenurile de la Key Biscayne, Patricia s-a impus după un meci de două ore, scor 7-6, 6-2. În acest an, Mladenovic a caştigat turneul de la Sankt Petersburg, a jucat finala la Acapulco şi în semifinale la Indian Wells. în California. Condusă cu 2-4 şi 3-5 în primul set, Patricia a remontat ambele break-uri obţinute de jucătoarea franceză, iar în tie-break a jucat impecabil, caştigand cu 7-4. Neaşteptat de uşor a fost pentru gălăţeancă setul al doilea, în care a ţinut cu dinţii de break-ul realizat la 2-1 şi l-a reuşit pe al doilea într-un game lung pe serviciul lui “Kiki”, joc adjudecat la a doua minge de meci. Patricia s-a alăturat Simonei şi Soranei în turul III la Miami, fază în care a întalnit-o, în cursul nopţii, pe renumita Venus Williams (12 WTA), care a trecut cu 6-4, 6-3 de jucătoarea braziliană Beatriz Haddad (166). Nu acelaşi lucru l-a reuşit şi Irina Begu (28 WTA) , care a pierdut în faţa spaniolei Lara Arruabarrena, o fostă parteneră de dublu, dar mult mai slab clasată (72 WTA). Irina a caştigat primul set cu 6-3, a condus cu 2-0 în cel de-al doilea, părand a avea avantaj psihologic, dar de atunci nimic nu i-a mers. Scor: 3-6, 6-4, 6-3 pentru Lara Arruabarrena.
În turneul feminin s-au înregistrat cateva surprize, una dintre acestea privind-o direct pe Simona Halep. Jucătoarea rusă Ekaterina Makarova (35 WTA) a fost învinsă de către estona de 21 de ani, Anett Kontaveit (112 WTA, venită din calificări), scor 6-7, 6-2, 6-2. Kontaveit a fost anul trecut pe locul 73 WTA, aceasta fiind cea mai bună clasare a ei. Meciul din turul III s-a disputat în cursul nopţii trecute, ca şi partida Ţig – Williams.Halep şi Kontaveit se vor întalni în premieră. O altă surpriză a fost eliminarea jucătoarei nr. 8 în lume, poloneza Agnieszka Radwanska. “Agăi” parcă nimic nu-i mai iese anul acesta, iar la Key Biscayne a fost învinsă de croata Mirjana Baroni (29 de ani), în varstă de 35 de ani şi nu oricum, ci cu un 0-6, 3-6 în 64 de minute!
Alte rezultate: Bethanie Sands (SUA) – Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 4-6, 6-0, 6-3; Lucie Safarova (Cehia) – Ajla Tomljanovic (Croaţia) 6-1, 6-3; Garbiñe Muguruza (Spania) – Zhang Shuai (China) 4-6, 6-2, 6-2; Barbora Strycova (Cehia) – Jana Cepelova (Slovacia) 6-2, 6-4; Karolina Pliskova (Cehia) – Iulia Putinţeva (Kazahstan) 7-5, 6-3; Dominika Cibulkova (Slovacia) – Kirsten Flipkens (Belgia) 6-2, 6-3.
Dintre cei doi jucători romani de dublu prezenţi pe tabloul, s-a calificat în turul II doar Horia Tecău, împreună cu partenerul său stabil, olandezul Jean-Julien Rojer. Ei au învins perechea Viktor Toicki/Michael Venus (Serbia/Noua Zeelandă), după 67 de minute, cu 6-4, 7-5. Horia şi Juuls şi-au făcut singuri probleme în setul doi, cand au fost conduşi cu 2-5, dar au revenit şi au caştigat cinci game-uri consecutive. Ei vor juca în turul II cu redutabilul cuplu Lukasz Kubot / Marcelo Melo (Polonia / Brazilia, nr. 6), care a dispus cu 2-6, 7-6, 10-7 de Marcus Daniell / Marcelo Demoliner (Noua Zeelandă / Brazilia), meciul urmand a avea loc în gala din această seară. Pentru Florin Mergea, revenit în echipă cu britanicul Dominic Inglot, partida cu favoriţii nr. 2, francezii Pierre-Hugues Herbert şi Nicolas Mahut se anunţa foarte grea şi după primul set pierdut cu 1-6, părea o misiune imposibilă. Însă “Dodo” şi “Dom” au caştigat al doilea act şi au pierdut un supertie-break lung cu 14-16.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.